Nejnovější

Přehled týdne 18.-24.2. 2019

Pondělí: Podle ministryně Marty Novákové (ANO) si Češi za drahá mobilní data můžou sami, protože je nekupují. Ví paní ministryně průmyslu, že ministruje v zemi, kde si lidé nekoupí ani rohlík, pokud jim přijde, že minulý týden stál o padesátník méně? Samozřejmě, že je nikdo nekupuje, když jsou drahá. – Poklidný den v Hradci Králové narušil cizinec, který na Bílé věži přelezl bezpečnostní zábradlí. Nechtěl se však zabít, šlo mu o kvalitní selfie. Takový selfíčko vyfocený během volného pádu jen tak někdo nemá. – Švédská aktivistika Elin Erssonová, která během loňského léta v letadle bránila deportaci odmítnutého Afghánce, dostane pokutu za porušení leteckého zákona. Tak snad těch sedm tisíc za tu srandu stálo. – Britka Shamina Begumová, která utekla z Británie, aby se přidala k Islámskému státu, se najednou rozhodla, že se jí tam až zas tak nelíbí a chce zpátky. To se Británie bude smát. Aspoň do doby, než ji přijmou zpátky. (JL)

Úterý: Antonín Koláček, klíčový muž z kauzy Mostecké uhelné společnosti meditoval před začátkem procesu. Kdoví, co si tím chtěl dokázat, ale každopádně na sebe upoutal pozornost. Že by se jeho počinem v budoucnu inspirovala Soudkyně Barbara? – Trump vydal pokyn ke zřízení vesmírných ozbrojených sil. Zatím nebyl navázán kontakt s mimozemskou rasou a už se buduje armáda? Tady někdo bere sci-fi trochu moc vážně. – Newyorská radnice vydala závazné pokyny, jimiž chce zabránit účesové diskriminaci.  Pokud tedy chcete být například právník s pořádným čírem, stačí si koupit letenku do New Yorku. – Šestnáct amerických států v čele s Kalifornií žaluje Trumpovo vyhlášení stavu nouze. Vypadá to, že tady někdo nebere zeď jako dobrou investici. (MK)

Středa: Poslanec Lubomír Volný (SPD) se utká o post předsedy klubu se současným předsedou Tomiem Okamurou. Možná je to reakce na rozpuštění Volného buňky SPD v Moravskoslezském kraji. Místo vnitrostranických voleb by si ale kluci mohli svoje spory vyřešit ve tři odpoledne před sněmovnou. – Vladimír Putin na společné schůzi obou komor parlamentu poslal poselství do USA, ať si nejdříve „spočítají dolet našich zbraní, a teprve až potom rozhodují o hrozbách na naši adresu“. Prezident také zmiňoval i nové ruské zbraně. Začíná to vypadat, že pro Putina studená válka prostě nikdy neskončila. – Piráti chtějí legalizovat prostituci. Zamýšlí tak omezit šedou ekonomiku, zdravotní rizika a zlepšit podmínky pro lidi, kteří prostituci provozují. Klienti prostitutek si tak možná časem kromě HIV odnesou domů třeba i účtenku. (VK)

Čtvrtek: Po slavném módním návrháři Karlu Lagerfeldovi by mohla dědit i jeho kočka. Už teď má k dispozici dvě služky a jídlo podávané na luxusním porcelánu. Když se někdo umí narodit, pak není o čem mluvit. Alespoň už budete vědět, jakým zvířetem v příštím životě hodláte být. – Potvrzeno, Trump přijme Babiše i s jeho chotí. Český premiér uvedl, že s americkým prezidentem jsou stejná krevní skupina. Populisté, kteří každý den vytáhnou nějakou lež… ale jo, asi má tentokrát překvapivě pravdu. – Polský ministr zemědělství si chce posvítit na české pivo. Jak je libo, ale možná by měl začít s polským masem. I když na druhou stranu, jestli si dá pár našich škopků, zase bude u Baltu veseleji. – Před rokem byl zavražděn Ján Kuciak se svou snoubenkou. Věnujme jim krátkou vzpomínku, za svobodnou žurnalistiku. (CZE)

Zdroj: Reflex / Facebook

Pátek: Po zimě je půda o něco vlhčí, podzemních vod je ale pořád málo a studny jsou stále solidně suché. Zbývá jediné řešení. Taste magické proutky a do terénu! – Případů nakažení spalničkami přibývá, ministr Vojtěch zvažuje plošnou vakcinaci zdravotního personálu. Děkujeme, lidičky, co si přečetly nezazdrojované články na internetu! – Slovenský prezident Andrej Kiska uvedl, že ho Robert Fico zastrašuje a vydírá. No jo, ale vyzval ho už, ať jde ven? – Německo řeší, co s radikály, kteří se odjeli přidat k Islámskému státu a teď chtějí zpátky. Už jen fakt, že tu otázku řeší, některým našim politikům hne žlučí. Čekáme rozhněvaný status Radima Fialy. (MrK)

Víkend: Andrej Babiš před odjezdem na summit EU prohlásil, že EU není jednotná ve svém přístupu k migrační krizi. Supr, to zase představitel geneticky nadřazeného národa řekl něco převratného. – Mezi seniory prudce stoupá náchylnost k alkoholismu a závislosti na lécích. Na stará kolena by se ale hodilo zjistit, jestli to neberou jako koníčka nebo sport. – Německý kardinál Reinhard Marx prohlásil, že církev tajila případy sexuálního zneužívání a ničila záznamy. Než se začnete pohoršovat, tak si sáhněte do svědomí, kolikrát jste vy mazali historii prohlížeče. – Venezuelská armáda během střetů zabránila humanitárnímu konvoji z USA vstoupit do země. Zřejmě nemůžete vyhláskovat Maduro bez Mad. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*