Nejnovější

Přehled týdne 29. 10. – 4. 11. 2018

Pondělí: Bylo sucho, nebudou dýně. Teď uvidíme, jestli to budou velké tykve, nebo dvacky s prezidenty, které se stanou horkým zbožím týdne. – Angela Merkelová oznámila, že jako předsedkyně CDU končí a už nebude znovu kandidovat. Jestli se navíc nestane znovu kancléřkou, tak si naši čeští espéďáci popláčou, protože jim ubude další terč. Ale nebojme se, zbývá jich dost. – Skoro 68 milionů korun vyhrál český hráč pokeru Martin Kabrhel. Ten ale bude mít najednou vzdálených příbuzných. – A nakonec nejlepší zpráva za celý měsíc. Hlas lidu rozhodl a nové brněnské nádraží se s největší pravděpodobností bude jmenovat Brno Šalingrad. Jestli vám ani tohle nezvedne náladu, tak už je vážně čas s tou depresí začít něco dělat. (JL)

Úterý: Příkladem, že příliš studia škodí, může být případ britského studenta obviněného ve Spojených arabských emirátech ze špionáže. Student se zabýval tématem Arabského jara a jeho dopadu na bezpečnost. No, určité dopady Arabského jara si zažije na vlastní kůži. – Australskému zakladateli WikiLeaks Julianu Assangeovi hrozí padák z ekvádorské ambasády v Londýně. Budeme tedy moci sledovat reality show, která země, zda USA či Švédsko, ho dopadne dřív a umístí do chládku. Assange podal žalobu na ambasádu kvůli změně podmínek pro pobyt, ta ale byla zamítnuta. Assangeovi vadilo, že by měl platit za lékaře, za telefonní hovory, za internet, za prádelnu či za úklid po své kočce. A pak se diví, že ho chtějí vykopnout. – Důkazem, že minimálně 50 % voličů v Brazílii neumí efektivně používat mozek, je nově zvolený prezident Jair Bolsonaro. Jak jinak si vysvětlit, že zvolili někoho, kdo se veřejně prohlásil zastáncem mučení? – David Rath se zastupitelem Hostivice u Prahy nestane. Podle soudu bylo zvolení neplatné. Část kandidátů jeho strany si nezařídila trvalý pobyt v obci. Neměl ten Rath před volbami  poradu s Tomiem? Muehehehe. (BAG)

Středa: Žena, která loni v září přeřezala z okna svého bytu lano výškového pracovníka, byla poslána do detence. Ano, i takoví lidé mají volební právo, dokud je někdo nechytí. – Dobrá zpráva pro všechny marody. Od příštího roku vám bude zaměstnavatel platit i první tři dny nemocenské. – Boj o medvěda pokračuje. Ochránci chystají past, Čunek brokovnici, internet popcorn.  – Bizarnost naší politiky je bezbřehá. Komunista Ondráček kdysi obvinil Michala Horáčka ze spolupráce s StB. Ten podal žalobu za lživé obvinění. Sněmovna nyní odhlasovala nevydání. – Velký projekt Opencard, který nikdy nefungoval, oficiálně končí. Sad reacts only. – Pákistánka odsouzena za rouhání byla zproštěna viny odvolacím soudem. Islámští duchovní nyní svolávají věřící na prostesty do ulic. Pánbůh zaplať za sekulární stát. –  Neapolská mafie vypsala odměnu na smrt psa. Ano, čtete správně. Speciálně vycvičený pes jim totiž kazí kšefty s drogami. A kdy tento psík spatří světlo světa na stříbrném plátně, ptá se Osel? (BAG)

Čtvrtek: V Central Parku se zjevila kachna mandarínská. Ne, neotevřeli tam nové bistro, není to ani kód pro čínské dezinformace, jak mě ihned napadlo. Čtyři tisíce znaků dlouhý článek na New York Times si vysloužila prostě kachna. Doporučuji si to zvíře vygooglovat, vypadá jako koláž všech kachen, leďnáčků a volavek dohromady! – Máme za sebou den, kdy vyjdeme na ulici jako zombie a máme pro to výmluvu: Halloween, pamatujete? Ten svátek, co se u nás neslaví? Takže pokud jste jako Češi Halloween prošvihli a jste odsouzeni chodit každý den do školy či do práce jako strašidla, berte to pozitivně: Alespoň nebudete ze všech těch cukrovinek tlustí. O to se postará pivo a buřty.  – Okénko současné mediícny: díky vynálezu švýcarským vědcům mohli tři paralyzovaní muži opět chodit, byť pomalu a s námahou. Implantát, který vyvinuli, dává elektromagnetické impulsy konkrétním svalům. Právě touhle cestou se může ubírat budoucnost v léčbě ochrnutí. (DL)

Pátek: Krize ČSSD nekončí. Do vyššího vedení strany se znovu dere Michal Hašek. Politický ekvivalent hledání cenností ve vlastních popelnicích. – Poslanecká sněmovna si odhlasovala další růst platů. Babiš je naštvaný na své poslance, co si to jako dovolili, proti byli jen Piráti a SPD. Internet zaznamenal menší komentářové zemětřesení. – Miroslav Poche se nakonec na ministerstvo zahraničí dostane, ale jen jako externí poradce ministra Tomáše Petříčka. Kdyby tenhle kompromis padl hned, mohli jsme si ušetřit pár měsíců chaosu. – Španělská prokuratura požaduje dlouholeté vězení pro politiky, kteří usilovali o nezávislost Katalánska. Pak se divme, že lidé za cokoli raději bojují anonymně za klávesnicemi. – Kvůli karavanám migrantů ze Salvadoru poslal Donald Trump k hranici s Mexikem vojáky s těžkou technikou. O armádní sila na čaj na uvítanou se beztak nejedná. – Soudce, který slovenského prezidenta Andreje Kisku vyzval k rezignaci a emigraci, nakonec rezignuje sám. Jak s tím může souviset kokain nalezený v jeho autě, nevíme. (MK)

Víkend: Andrej Babiš se vymezuje vůči Globálnímu paktu OSN o migraci. Podle něj by zakotvila právo na migraci jako lidské právo, což je pro ČR nepřípustné. Že pakt akcentuje suverenitu zemí v tom, koho přijmout a koho ne, to je samozřejmě nepodstatné. – Miloš Zeman odletěl do Číny. Hlavní body programu budou třeba večeře pořádaná čínským prezidentem nebo obchodní veletrh China International Import Expo. Investigace Houpacího Osla bohužel ukázala, že program zahrnuje i zpětnou letenku. – V reakci na interpelaci KSČM Andrej Babiš uvedl, že vyrovnání reparací s Německem není vládní prioritou, a že v této chvíli by to poškodilo vzájemnou důvěru. Jasný, sice v Evropě vypadáme jako umanutý sysel, co by chtěl jen brát dotace, ale důvěřují nám! – Slovensko možná přijme deset sirotků ze Sýrie. Třeba už taky někoho přijmeme, když se z toho udělá soutěž se Slovenskem. – Jižní Korea plánuje trestat své občany, kteří si během pobytu v Kanadě dají marihuanu. Zákony země pro občany prý platí, i když v zemi nejsou. No fun allowed! – Případ pákistánské křesťanky zproštěné viny kvůli rouhání se přiostřuje. Její právník uprchl do Evropy, protestující islamisté jí slibují smrt a její manžel žádá o pomoc USA. S takovou to brzo vydá na film. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*