Nejnovější

Přehled týdne 27.8. – 2.9. 2018

Pondělí: Prezident východního bloku Vladimir Putin vyrazil na dovolenou na Sibiř. Prý tam sbírá houby, prochází se divočinou, zápasí s medvědy a spolu s ministrem obrany hledá příhodné místo pro hezký venkovský hotýlek, který zdarma poskytne všem, kteří budou chtít zlepšit jeho vládu trochou konstruktivní kritiky. – Italský vicepremiér Luigi Di Maio hrozí Evropské unii, že pokud si jednotlivé státy nevezmou k sobě uprchlíky, kteří právě připluli, zmrazí plánovaný rozpočet na šest let. Není to ta Itálie, co se ještě před pár týdny tvářila tak protiimigračně? No pěkný. – Mexiko a USA se dohodly na vzájemném obchodu. Tolik k Trumpově zdi. Leda že by součástí té dohody byly i dva katapulty, kterými se bude zboží metat přes zeď. – V Saské Kamenici se strhly protesty radikálů proti nedávnému ubodání Němce, které vyústily až v útok na blízkovýchodní přistěhovalce. Akorát že trefili taky Bulhara a Němku. Ale hej, pořád je tu padesátiprocentní šance, že nezbijou Evropana. (JL)

Úterý: Andrej Babiš odlětel do Itálie. Migrační krizi chce vyřešit tím, že Evropa přestane všechny přijímat, a citoval při tom Jana Amose Komenského. Nová úroveň celistvosti. – Nelegální billboardy podél českých silnic stále stojí, ministr Ťok slíbil, že do konce září budou pryč. Politická verze posouvání budíku o pět minut. – Miloš Zeman se na Hradě sešel s novým americkým velvyslancem Stephenem Kingem, setkání prý proběhlo v přátelské atmosféře. Prezidentovi asi nedošlo, že King není kámoš Nejedlého z Ruska. – Rusko plánuje v září rozsáhlé vojenské manévry, zapojit se má i Čína a Mongolsko. USA už úpěnlivě hledá sousedící zemi, která potřebuje pomoct s demokracií. – Střelec z turnaje v počítačové NBA v Jacksonville byl podle policie dvakrát léčen na psychiatrii. Že se jednalo o hru od EA, očekáváme, že kromě zbraní se začnou vinit i mikrotransakce. – Proč zrušil Mike Pompeo cestu do KLDR? Kvůli výhružkám Severní Korey, že pokud nebude mír, obnoví jaderný program. #justKLDRthings (MK)

Středa: Koaliční partneři ANO a ČSSD se domluvili na zvýšení platů ve veřejné sféře v průměru o 8 procent. Aneb volby se blíží, není čas ztrácet čas. – Lidi v Česku oplakávají šílenou tragédii. Novináře v Česku se ještě nepodařilo vyhubit. Novinku nám naštěstí řekl muž, který se už ke všemu vyjádřil. Munici na urážky novinářů ale má očividně stále plnou. – V australském KFC si nově můžete koupit čepici ve tvaru kyblíku s kuřetem, pletené kuřecí křidýlko s otvorem na obličej nebo slipy. Takový kýč neomlouvá snad ani to, že je to na dobrou věc. – Ve městě Wiesbaden v Německu se objevila pozlacená čtyřmetrová socha tureckého prezidenta Erdogana jako součást umělecké přehlídky. Za pár hodin si už mezi sebou vyřizovali účty nadšení němečtí Turci proti Kurdům a ostatním odpůrcům prezidenta. Ono asi není úplně nejlepší nápad postavit do města obřího diktátora. (AH)

Čtvrtek: Trump vyhrožuje vystoupením z WTO, pokud se nebude ke Spojeným Státům lépe chovat. Čili jinými slovy: Jestli mě nebudete zvýhodňovat oproti ostatním, vykašlu se na vás. A teď si sednu a budu se mračit. – Čínská taxislužba Didi Chuxing, která vytlačila ze země Uber, přerušila činnost, protože jeden z řidičů znásilnil a zabil pasažérku. Yay, kolektivní vina! – Sprejeři počmárali svým graffiti Prachovské skály. A přesně tohle je důvod, proč musíme přivést zpátky do módy pranýřování. – A zase tu jednou máme Prostějov. Dívka měla na 300 neomluvených školních hodin a matka hrubě zanedbávala její hygienu. – Most v Doubí u Karlových Varů, který se už několik měsíců opravuje, nakonec bude stejně muset být stržen, protože je ještě v horším stavu než na začátku. Čichám čichám tunel. (JL)

Pátek: Ex-šéf hradní Vojenské kanceláře Rostislav Pilc nadále řeší, že před třemi roky neoprávněně přišel o bezpečnostní prověrku na nejvyšší stupeň. Zcela zbytečné, ta přece není potřeba. Říkal to Vráťa Mynářů, tak to musí být pravda. – ČSSD prohlásila, že spor ohledně Miroslava Pocheho bude řešit až po volbách. Volně přeloženo: Nechceme si to podělat a přijít o těch posledních pár procent. Volte nás, prosím! – Piráti představí návrh zákona, který by legalizoval vlastnění pěti rostlin marihuany pro vlastní použití. Legální byznys s konopím by se mohl líbit i konzervativním páprdům. Koneckonců… jó daně, jó daně! – Generál Petr Pavel v souvislosti s memorandem slovenského novináře Jána Kuciaka odsoudil výroky Miloše Zemana o tom, že je škoda, že novináři nebyli vyhubeni. Fakt jsem si nemyslel, že někdy v novinářské branži řeknu “Je to dobrý, máme za zády armádní špičky”. – Připadáte si někdy jako špatný člověk? Nezoufejte, v Americe se množí případy, kdy narkomani mrzačí své psy, aby potom mohli baštit jim předepsané léky na bolest. – Po výbuchu v restauraci na východě Ukrajiny zemřel vůdce doněckých separatistů Alexandr Zachračenko. Vzpomeňte si na to, až budete láteřit, že nejhorší jsou pomalé servírky. (MK)

Víkend: Andrej Babiš nadále odmítá Miroslava Pocheho na ministerstvu zahraničí, prý tam působí negativně. Protože při neúplné vládě v současné době je nejdůležitější nálada na pracovišti, víme? – Podle posledního průzkumu veřejného mínění stále vede ANO, polepšili si Piráti a ztrácí ODS. Příští volby by mohl vyřešit duel v Magic: The Gathering mezi Babišem a Bartošem. – Podle odborníků trpí syndromem vyhoření každý pátý učitel v ČR. A to je teprve začátek roku, počkejte, co přijde za dva týdny, až se ti haranti rozkoukají! – Emanuel Macron naštval Francouze, když je během návštěvy Dánska označil za “vzpurné Galy”. Toto označení kromě vůdce francouzské opozice odsoudili také Asterix a Obelix. – Americká vláda zrušila veškerou podporu financování OSN pro palestinské uprchlíky. To jen, kdyby někomu ještě nedocházelo, že USA rádo Izrael. – Veřejnost velebí norského ministra Ketila Solvik-Olsena, který se vzdal své funkce proto, aby mohl se ženou odjet do USA, kde získala práci. Zbytečný krok, třeba u nás se dá ze zahraničí vést i strana. – Německý ministr spravedlnosti Heiko Maas se nechal slyšet, že EU by měla tlačit na to, aby členské země přijímaly migranty. Protože to doposud fungovalo nadmíru skvěle, co? (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 3.9.2018 v 14:10 | Odpovědět

    Nemela byta ta veta – “Německý ministr spravedlnosti Heiko Maas se nechal slyšet, že EU by neměla tlačit na to, aby členské země přijímaly migranty” ?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*