Nejnovější

Přehled týdne 17. 12. – 23. 12. 2018

Pondělí: Vrací se typická prosincová tradice: novoroční projev. Že by Zeman upustil od svých vánočních poselství? Ale kdepak, projev pronese Jaroslav Kubera. To jsme si pomohli. – Němci jsou připraveni zažalovat Českou republiku. Po Labi k nim totiž pluje bordel. Člověk jim posílá po vodě takové pěkné věci zdarma a oni si ještě stěžují. – Britská premiérka Theresa Mayová zamítla možnost druhého referenda o brexitu. Nic nebude! A to to před lety vypadalo jako děsně skvělý nápad. – Sopka s nádherným názvem Popokatepetl v Mexiku vybuchla. Zde vložte obligátní vtip o tom, abyste to zkusili říct třikrát rychle za sebou. – Prezident Donald Trump se rozhodl splnit svůj slib o zdi a teď vydírá Kongres, aby mu na Velkou Americkou zeď dal pět miliard dolarů. Pokud ty peníze nedostane, je ochoten uškrtit financování vládních úřadů. To je tak, když dokážete sabotovat vlastní zemi kvůli plánu, který je směšný už od samého počátku. Trump postaví zeď za pět miliard, Mexičani postaví prak za pět prstů. (JL)

Úterý: Lidé si připomínají úmrtí Václava Havla. Některým chybí a pějí ódy na jím prezentované hodnoty, jiní mu spílají do vlastizrádců a zaprodance. Alespoň je to pestré. – Kolaps na D1 ministr Ťok hájí tím, že nečekal, že v půlce prosince přijde sníh. Ehm, pořád ještě se učíme, že máme čtyři roční období, že jo? – OSN schválila globální pakt o migraci. To zas bude na sociálních sítích nablito. – Prezident Si Ťin-pching během výročního projevu prohlásil, že Čína posiluje a nenechá si nikým poroučet. Kromě ideologie a trhu, zřejmě. – Justiční stíhání jehovistů v Rusku podle vyjádření Vladimír Putin nechápe, že by ale ruský justiční systém byl sadistický odmítá. Zas bacha, Putin byl v KGB, jeho měřítka sadismu asi budou jinde. (MK)

Středa: Německé firmy i přes embargo stále dodávají zbraně do Saudské Arábie. Vláda ale přivírá oči, protože Saúdové jsou prý pro Německo důležitý obchodní partner. Hold obchod je obchod, a koho zajímá, že jsou peníze od krve. – Na opravované D1 začaly práce na rozšíření silnice. Možná už si tak na cestu z Prahy do Brna nebudeme muset balit zásoby na tři dny. – Spojené státy žalují Facebook kvůli kauze Cambridge Analytica. Já přece nechci, aby fotky mých dětí viděli všichni ostatní. Proto je dám na Facebook jen pro přátele. A přátele jejich přátel… no dobře. – Ke stávkám ve francii se připojili i policisté. Chtějí proplatit přesčasy při protestech žlutých vest. Zbývá už jen kabinet vlády, ten taky musí pracovat i o svátcích. (VK)

Čtvrtek: Ťok se vyhnul stížnostem poslanců kvůli situaci na dálnici D1 z předminulého týdne. Ta se nestihla ve sněmovně probrat. EET je i po letech od jeho zavedení zjevně výživnější téma. – Senát potvrdil snížení DPH na jízdné z 15 na 10 %. Jestli cena jízdenek neporoste, stát na nich prodělá ještě více než doposud. Chtělo by to více matematiků v politice. – Naopak zavedení nemocenské od prvního dne nemoci už Senát neschválil. Tolik vánočních dárků v jednom roce přece rozdat nemůže. – Putinovi prý jde o udržení rovnováhy ve světě. Třeba chce na svou stranu vah přidat větší závaží, než je Krym. – Londýnské letiště Gatwick zrušilo řadu letů, jelikož runway okupovaly dva neznámé drony. Tolik paniky, a přitom si možná jen někdo chtěl udělat hezké záběry. – Ve stonavském dole vybouchnul metan, tragédie má 13 obětí. Tady žerty stranou, upřímnou soustrast pozůstalým. (CZE)

Pátek: Miloš Zeman má podle posledních průzkumů opět nadpoloviční důvěru. Vidíte, a stačilo jen na chvíli zmlknout. – Ministr zahraničí Tomáš Petříček vyzval poslance SPD Lubomíra Volného k omluvě za to, že nazval Václava Havla vlastizrádcem, ten se omluvit odmítá. Tomio Okamura asi zatlačuje slzičku hrdosti. – Zlodějů vánočních stromků ubývá. O smrčky přestává být zájem a lidi zlenivěli. Lenorou kupředu! – Papež František tlačí na duchovní, kteří zneužívali děti, aby se sami vydali justici. A já měl za to, že je může soudit jen Bůh, ne? Aby si to nevyložili špatně. – Teroristické hnutí Šabáb vyhlásilo válku Islámskému státu. Jo, ideologie je mrcha. – OKD si po výbuchu v dole vyslechla kritiku polských politiků, prý podcenila bezpečnostní opatření. Je vidět, že nejsou místní, nepadlo slovo Bakala. (MK)

Víkend: Ministr dopravy Dan Ťok se opřel do Babiše poté, co jej premiér označil na měkkého a neprůbojného. Ťok prohlásil, že nehodlá být premiérovým klonem a jen na lidi řvát. Telenovely nejsou mrtvý žánr! – Meteorologové změnili předpověď, má být teplo a ochladit se má až po Vánocích. Tak už nám prostě řekněte, že sníh už nikdy na svátky nebude, my to vydržíme! – Marocká policie rozložila síť pašeráků, kteří posílali migranty do Evropy. Velmi dobře. – Britská policie zatkla pár ve středních letech, který svými drony zastavil provoz na londýnském letišti. Brzy přijde odpověď na otázku, jestli to jsou aktivisté nebo jen kolosální bambulové. – Protesty žlutých vest ve Francii pokračují. Vystrčil už Macron hlavu z písku? – Podle předběžných závěrů byla střelba ve Vídni vyřizováním účtů černohorské mafie. Uf, ještě že tak, taky to mohli být imigranti! (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*