Nejnovější

Přehled týdne 10. 12. – 16. 12. 2018

Pondělí: Egypt se obává podobných protestů, jaké mají v Paříži. Jak hodlá zamezit tomu, aby se něco podobného dělo i v zemi pyramid? Výrazně omezí žluté vesty. Protože všichni víme, že skutečným zločinem žlutých vest jsou jejich přečiny proti módě. – Organizace PETA opět vytáhla do boje proti nehumánnímu zacházení se zvířaty. A to tak, že internet výrazně požádala, aby přestal používat fráze jako “zabít dvě mouchy jednou ranou”. BUM! Týrání zvířat po celém světě právě spadlo o 200 %! – Mozek ruského vědce, který svůj život zasvětil přivádění mrtvých k životu, a.k.a. nekromancii, zmrazili a upravili přesně podle jeho metody. Je tedy možné, že pokud měl pravdu, možná ho ještě někdo oživí. Chcete tu mít nekromanty? Protože přesně takhle si zajistíte nekromanty. – Britská premiérka Theresa Mayová odložila dohodu o brexitu kvůli neshodám o Severním Irsku. Zatracení Irové, vždycky Británii táhli dolů a vždycky budou! – Genetická úprava čínských dvojčat má dohru. Vědec, který ji provedl, záhadně zmizel. Hmm, je v Číně a je kontroverzní… co se s ním asi tak mohlo stát? (JL)

Úterý: Jiří Ovčáček na svém Twitteru prohlásil, že si prezident váží pouze kvalitních zpravodajců hájící české národní zájmy. Můžeme si být jisti tím, že rozhodně neměl na mysli „čučkaře“ z BIS, kteří psali výroční zprávu. – Donald Trump prohlásil, že je připraven požádat armádu o finanční pomoc, pokud mu Kongres odmítne poskytnout prostředky na stavbu zdi mezi USA a Mexikem. Snaha splnit slib z voleb se sice cení, ale Číňané také postavili zeď proti Hunům a stejně jim to nepomohlo. – Vztah mezi Ruskem a USA se posunul na novou úroveň. Rusko se přesunulo ze seznamu států třetí kategorie „přezkoumat návštěvu“ na druhou kategorii „projevit zvýšenou opatrnost“, čímž se zařadilo mezi země jako například Německo, Velká Británie či Francie. Američané se tedy mohou konečně bez problémů podívat do Moskvy nebo do Petrohradu. Bohužel, všemi milovaný Krym zůstává nadále nedoporučovanou destinací. – Dvě řádové sestry z USA zpronevěřily 500 milionu dolarů a následně je utratily v kasinech v Las Vegas. Doufejme, že se podobná situace už nebude opakovat a že obě sestry poslouží pouze jako dobrý příklad na jeden ze sedmi hříchů: Nestřídmost. (MoK)

Středa: Česká školní inspekce zjistila, že takzvané rámcové vzdělávací programy jsou až příliš obsáhlé. V hodinách pak nezbývá čas na prohlubování znalostí, ani na zábavnější výuku. To víme už dlouho, ale budou s tím konečně něco dělat? – V Evropském parlamentu poslanci debatovali o možném střetu zájmů Andreje Babiše. Samozřejmě. Je to přece kampaň. – Britská premiérka Theresa Mayová ustála hlasování poslanců své strany o nedůvěře. Další takové hlasování nebude možné zorganizovat přinejmenším dalších dvanáct měsíců. Co sis nadrobil, to si taky sníš. Jen aby se nám Theresa nezadávila. – Bývalý právník amerického prezidenta Michael Cohen půjde za uplácení Trumpových milenek na tři roky do vězení. Podržel kámoše a takhle dopadl. To naštve. – Organizace Arnika zjistila, že některé plastové hračky mohou být jedovatější než popel ze spaloven. A prý že uhlí pod stromek je jen pro zlobivé děti. (VK)

Čtvrtek: Státní zemědělský intervenční fond zveřejnil informaci, že Agrofert nedostává už od srpna žádné dotace. Teď už asi Babiše o demisi prosí i jeho vlastní firma. – Jistý migrant se chtěl v kamionu propašovat z Belgie do Velké Británie, ale nastoupil zřejmě na špatný spoj a skončil v Liberci. Takže takhle se, Tomio, dostávají migranti k nám. A my tě neposlouchali! –  Prorektor Univerzity Karlovy Martin Kovář rezignoval poté, co se v souvislosti s jeho osobou objevilo pouhé podezření z plagiátorství. Klobouček, kéž by tak fungovali i naši poslanci. – Dohodu o brexitu si britský parlament odhlasuje nejdříve v lednu. Kdy ale skončí nekonečné dohady o brexitu, to nikdo neví. – Mexický a americký prezident po telefonu mluvili o migraci a programu tvorby nových pracovních míst pro Mexičany. Takže tu pověstnou zeď postaví společně? (CZE)

Pátek: ČT podala trestní oznámení na ředitele TV Barrandov Jaromíra Soukupa, který v přímém přenosu urážel redaktora Newsroomu. Soukup reagoval tím, že to byla satira. Slovo kretén = satira. Okej. – Opozice se vyslovila, že Andrej Babiš má kvůli střetu zájmů buďto prodat Agrofert, nebo odstoupit. Nechcete mu tu ústavní většinu rovnou dát? – Belgický premiér Charles Michel prohlásil, že kvůli neprojevování solidarity v otázce migrace dávají země Visegrádu všanc svou pozici v Schengenu. Někdo prostě chce vidět svět v plamenech. – Běloruský vůdce Alexandr Lukašenko obvinil Rusko, že se mocensky pokouší rozvrátit jeho zemi. Dokud tam nemá mužiky na dovolené, nemá si nač stěžovat. – Kosovo schválilo vznik armády. Na Balkáně zas bude legrace. (MaK)

Víkend: KSČM bilancuje svou spolupráci s vládou, vadí jim jen činnosti Tomáše Petříčka a Dana Ťoka. Co se působení Ťoka týče, může být někdo spokojený? – Eurokomisař Günther Oettinger doporučil Babišovi tři způsoby řešení jeho střetu zájmů. Nás by zajímalo, jestli mu Andy pověděl tu historku, jak své majetkové přiznání vyřešil slovy “sorry jako”. – Europoslanec Jaromír Štětina už nebude kandidovat za TOP09, vadí mu vedení Jiřího Pospíšila. Nebo snad klesající šance na úspěch, hm? – Francouzská televize se omluvila za to, že na pozadí záběrů k útokům ze Štrasburku pustila píseň Boba Marleyho I Shot the Sheriff. Záměrné nebo nezáměrné, jako černý humor je dost mocné. – Ukrajina si vytvořila novou národní církev nezávislou na moskevském patriarchátu. To budou kázání. Ježíš vás všechny miluje, stejně jako všemohoucí Bůh, až na Rusy, kteří jsou plémě ďáblovo! – V USA letos padlo nejméně trestů smrti v historii. Jen kdyby si ty statistiky ještě nekazili těmi střeleckými útoky. (MaK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*