Nejnovější

9 hrozných: Hilšer ve skutečnosti kandiduje do Senátu. Máme důkazy

Foto: Martin Vlček | Wikimedia commons

Kandidát Marek Hilšer se o post hlavy státu ucházel už v roce 2019. Po neúspěchu se stal senátorem městské časti Praha 2. To mu ovšem nestačilo a opět se pokouší Hrad dobýt. Letošní kampaň je ale jak přes kopírák té minulé a nepřináší žádnou novinku. Skoro to až působí, že by si Hilšer přál i stejný výsledek.

Předvolební průzkumy Markovi Hilšerovi dlouhodobě nehrajou do karet. Spolu s protikandidátem Pavlem Fischerem soupeří o čtvrté místo. Bramborová medaile ale volby nevyhrává. Hilšer si nepříznivou situaci vysvětluje tím poněkud konspiračně.

Lidmi manipulují předvolební průzkumy a pak nejsou schopni volit srdcem. Ve snaze volit menší zlo plánují hlasovat pro jakéhokoliv kandidáta, který má největší šance porazit Andreje Babiše. A to není správné, vzteká se Hilšer.

„Přestaňme se zabývat zlem, menším či větším. Prostě ho nevolme,“ uvedl Hilšer na své tiskové konferenci. Vypadá zarytě přesvědčen, že předvolební průzkumy jsou zbytečné a on sám je arbiter dobra. Bohužel se mu už moc nedaří přesvědčit voliče.

Kostky jsou ale vrženy a s tím, co říkají průzkumy, už mnoho Hilšer nezvládne. Na Hrad usedne někdo z trojice Babiš, Pavel nebo Nerudová. Jeho snaha za každou cenu soupeřit v předem prohraném zápasu, tak spíše než oslavou demokracie, kterou se tak rád ohání, působí jako uražené mužské ego.

Bylo by moudřejší, důstojnější a pro všechny příjemnější, kdyby
vystudovaný lékař zachoval čest a včasně odstoupil. Namísto toho, aby přebíral voliče Pavlovi a Nerudové, by mohl své příznivce nasměrovat ke kandidátům, kteří mají šanci stát ochránit před oním „zlem”.

Hradčany jako Hradčany

Tento krok by Hilšerovi jistě pomohl vyhrát sympatie do příštích senátních voleb, jehož účast v nich se často spekuluje. Hilšer ale tvrdí, že v zápalu boje o prezidentský mandát ho ještě ani nenapadlo o obhajobě senátorství přemýšlet. Bylo by ale při přinejmenším podivuhodné, kdyby získaný politický kapitál a mediální pozornost nevyužil.

Hilšerovy pravé záměry ale odhaluje několik špatně zametených stop a velká řada nesrovnalostí. V prvé řadě Občan Hilšer, jak se nazývá na svým oficiálních stránkách, není občanský kandidát. Kandiduje za svojí stranu a to kvůli tomu, aby získal příspěvek pro stranu s mandátem.

Svojí kandidaturu prezentuje jako nezávislou. Není přidružený k žádnému lobby, které by financovalo jeho kampaň. To mu ale umožnila právě jeho strana, díky které si může dovolit do boje o Hrad investovat. Ironicky se tato strana jmenuje Marek Hilšer do Senátu. Případ uzavřen.

Tato školácká chyba redakci Houpacího osla nutí k závěru, že kandidatura Marka Hilšera je na oko habaďůra. Přejeme ale kandidátovi hodně štěstí na podzim. Tehdy pro něj začíná skutečný boj.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*