Nejnovější

9 hrozných: Bývalý soudruh, budoucí prezident? Petr Pavel to táhne přes pivo

Foto: Generál Pavel

Jeden z členů svaté kandidátské trojice, bývalý soudruh a pro některé i „zelený mozek”. Muž mnoha tváří Generál Petr Pavel patří podle průzkumů k žhavým kandidátům na výherce postu prezidenta. Jak by vypadal bývalý člen KSČ na prezidentském trůně?

Petr Pavel je voják, vysloužilý generál armády České republiky a bývalý předseda vojenského výboru NATO. Na druhou stranu je i bývalý, tehdy velmi aktivní, člen KSČ a hlavně špión, ale pozor, ne jak Bond. Jeho jméno je Pavel, generál Pavel.

Svoji oblibu u voličů si získal právě díky svým bohatým, ač rozporuplným, vojenským zkušenostem. Kdo jiný nás ubrání před obtížným hmyzem v podobě Putina? V době války na Ukrajině se Petr Pavel zjevuje jako spasitel našeho národa a podává svoji pomocnou ruku občanům. Jen aby nedržel v té druhé srp a kladivo.

Pavel se opravdu snaží udělat dojem normálního hříšníka. To, že má za sebou vojenskou minulost plnou rozkazů a salutování se snaží vyrovnat kulišárnama. Třeba jako mladý kluk ukradl blok, no to snad dělal úplně každý, když byl dítě.

Stále málo? Generál umí svoje zlobení pořádně roztočit. V minulosti dokonce sedl za volat pod vlivem alkoholu a byl mu zabaven řidičský průkaz. Ještě že Pavel odhalil i svoji stránku běžného smrtelníka a záměrně si poskvrnil svoji zelenou uniformu. Tak snad rozezná hnusnou máničku od Micka Jaggera.

Co více může vysloužilému generálovi přidat na normálnosti a čecháčství než flanelová košile. Sám Pavel popřál na svém instagramu pěkný flanelový rok. Tak nám generál nahodil flanelku místo zelené uniformy, srp a kladivo vyměnil za sekeru a v roli chalupáře se vesele vrhne na prezidentování. Co na to říct… je to kampaň.

Žalovníček žaloval

Petr Pavel asi býval queen B a všichni spolužáci z utajovaného kurzu na agenty se přes to ani po letech nepřenesli. Byť Pavlova minulost byla čistá jak lilie, jeho bývalý spolužák Beneš do ní vsadil trn. Beneš se v roce 1989 totiž vyjádřil relativně pozitivně k petici „Několik slov”. To se doneslo až k výboru základní organizace KSČ, které předsedal právě Pavel. 

Podle slov Pavlova spolužáka Beneše byl Pavel velmi loajální režimu a své postoje jen tak nezmění. Je tedy Pavlovým tajným plánem hrát si na Pražském hradě na vojáčky, kdy mu vláda bude salutovat a říkat soudruhu prezidente?

Mezi hlavní úděly prezidenta přeci patří i dělání si přátel na správném místě a to je přednost právě generála Pavla. Tehdy ještě mladý Pavel získával jednu hodnost za druhou. Bez mnohých zkušenosti se tak stal až v podezřele mladém věku velitelem celé skupiny v komunistické organizaci. To celé zvládne jen člověk, který ví s kým zajít na pivo.

Češi sice pivo milují, ale je vůbec možné pozvat tolik voličů na pivo, aby to Pavlovi vyhrálo volby stejně jako kdysi povýšení. Není pak asi čemu se divit, že řídil pod vlivem.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*