Nejnovější

Nejsem politik, ale tuhle větu mě nechte doříct. Jak si Kalousek podmanil Soukupa

KOMENTÁŘ. Když se na veřejnosti objevila zpráva, že TV Barrandov bude vysílat nový debatní pořad Hovory Kalousek Soukup, nikdo příčetný tomu nechtěl věřit. Nemůže být přece možné, aby se tito odvěcí nepřátelé usmířili a ještě k tomu o něčem debatovali. Ale koneckonců, v českém politickém bizáru je možné všechno.

Ještě v době, kdy Barrandovu vládl pořad Týden s prezidentem, se Miroslav Kalousek na této stanici netěšil zrovna velké oblibě. Ředitel televize Barrandov Jaromír Soukup ho ve svých estrádách sepsul, za co jen šlo. Za nepovedené padáky, luxusní byt od švagra i za ty noční telefonáty, ve kterých byl zcela namol. Nezapomněl ho přirovnat k lordu Voldemortovi, protože ten je taky nesmrtelný. A Kalousek si to samozřejmě nenechal líbit.

Nepřerušujte mě, pane Soukupe

Jenomže doba se mění. Prezident Miloš Zeman usoudil, že v pořadu už vystupovat nechce a vlajková loď televize – Týden s prezidentem – se rychle potopila. Televizní diváci tento kanál houfně opouštěli a nepomohly ani pořady s politiky jako Petrem Fialou či Ivanem Bartošem. Sledovanost, a s ní i celou televizi, držel nad vodou už jen Jan Musil. Zlom přišel až nyní s mužem, který může za všechno.

Hned první díl Hovorů potvrdil očekávání, že si Soukup bude chtít Kalouska podrobit. Nepřetržitý vodopád otázek se Kalouskovi, který ještě nedokončil svou myšlenku, vůbec nezamlouval. Napomenutí Soukupa, aby jej nepřerušoval, se tak mohlo jevit jako přiblížení se Tomiu Okamurovi, tentokrát však oprávněně. Následný, nekonečný provaz pseudo-kritických a někdy i nudných názorů na současný marast ukončil sám Kalousek. Uzavřením setkání tak ukázal, že za delší část provazu bude tahat právě on.

Jaromír Soukup před pár lety prohlásil, že se Kalousek spolčí s každým, kdo mu přinese nějaký zisk. Podle něj je to dobře promyšlený kalkul. Jestli se ale Kalousek snaží neustále opakující se frází „nejsem politik“ vytvořit image vzdělaného kritika poměrů s cílem vyhrát prezidentské volby, to se ukáže za dva roky.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*