Nejnovější

Přehled týdne: 8. – 14.3. 2021: Alenka v říši odměn, fajny krokodyl a Kalousek Jaromíra Soukupa

Pondělí: Nemocnice v Motole se opovažuje ignorovat názory odborníka Volného a uvedla, že v žádném případě pacienty s covidem nebude pumpovat odčervovacím přípravkem pro koně. Mno oukej, ale teď budete mít všechny ty vyléčené pacienty na svědomí. Vaše volba, doktůrci. – Rusové mají na výběr: buď covid nebo Sputnik. Je zcela logické, že si v této tíživé situaci vybrali tu jedinou správnou odpověď. Ano, i Rusové se radši budou dál prát s virem než aby riskovali Sputnik. – V Německu pokračují s uvolňováním protipandemických opatření, i když se jim tam šíří britská mutace viru. Jakožto Čech a současný pamětník již čtvrté vlny rozhodně nevidím, jak by se mohlo předčasné rozvolnění Němcům vymstít. – A hej, posouvá se termín odevzdání daňového přiznání. I když já bych byl popravdě pro možnost odstoupení od daně, protože mám pocit, že za své peníze toho zase tolik nemáme. Rozhodně ne v posledním roce. (JL)

Úterý: Dnes se řešila novela volebního zákona. Ano, jakkoliv je to s podivem, v zóně smrti a beznaděje, kterou je Česká republika, se řeší i něco jiného než vy-víte-co. Protože ale většinu lidí ztratila zájem o cokoliv mimo aktuální apokalypsu, v úterý přibylo cca patnáct tisíc nakažených a přibližně dvě stě mrtvých. – V Česku bylo odhaleno další ohnisko ptačí chřipky. Tak, teď teprve budou mít “chřipečkáři” žně. – Papež František dnes úspěšně dokončil návštěvu Iráku… počkat, kdo jde dobrovolně do Iráku, vždyť ho tam můžou zastřelit? Ten člověk má očividně pocit, že je pod boží ochranou nebo tak něco. (Ogo)

Středa: Americkou sněmovnou reprezentantů prošel návrh finančního balíčku prosazovaný prezidentem Joem Bidenem. Částka 1,9 miliard dolarů se má pomoci zemi vzpamatovat se z koronavirové krize. –  Oproti tomu u nás polomumifikovaný Zeman prosazuje Evropskou unií neschválený Sputnik a hodlá se zbavit každého, kdo je proti. I když to je třeba ministr zdravotnictví. Ten do toho přece nemá co kecat! – Letošní ústní maturita bude podle ministra Plagy dobrovolná. Žáci, kteří mají pracovní povinnost pak bubou mít prominutý i didaktický test z češtiny. Cílovka je jiná, ale ANO, chceme dojit hlasy maturantů. (VK) 

Čtvrtek: Zemřel písničkář Jan Vodňanský. Narodil se na den a rok přesně jako jeden nejmenovaný exprezident. Glosu si už domyslete sami. – Polsko a Bělorusko si navzájem vyhostily diplomata. Pravda, že tyhle dvě země si nemají moc co vyčítat. – V Mexiku je nyní povolen prodej a pěstování marihuany. Během pandemie, kdy je každému pod Psa je to docela chytrý tah. – Evropská komise schválila distribuci vakcíny Johnson&Johnson. Pff, to nechceme. Jedině neschválený Sputnik V, jinak se pan prezident bude zlobit a budou lítat ministři. (KN)

Pátek: Ministryně financí Alena Schillerová se rozhodla odměnit své náměstky (kadeřníky a správce osobního Instagramu) za špičkovou práci. Mezi 44 úředníků se rozdalo 11,5 milionu korun. Jak se asi tvářil ten jeden, na kterého vyšlo pouze 80 táců? – Hasiče na Šumpersku překvapil při hašení zahradního domku krokodýl. Nilský. Třímetrový. – Premiér Andrej Babiš spustil novou kampaň s názvem Pojď do mě! Bez kontextu by ten název zněl jako konkurenční pořad Rychlých prachů, jedná se ale o video, ve kterém se lidé ptají premiéra na otázky a ten jim odpovídá. Nezveřejnit to oficiální účet premiéra, vsadili bychom se, že jde o ukázkový deepfake. – Babiš ve videu odpovídá na dotaz ráčkující verze Aika Murczechyho, co bude, pokud budou vládnout Piráti. Bubny prosím, PR tým Andreje Babiše vytáhl z facebookových příspěvků Tomia Okamury hrozbu největší, samotné migranty! Jo a prý nemají žádnou zkušenost s řízením státu, tak aspoň něco mají s premiérem společné. (Lab)

Víkend: Když jsem byl mladší, tak jsem si myslel, že hodnota lidského života se nedá vyčíslit. Z tohoto omylu mě vyvedli v pojišťovně, kde mi sdělili, že jeden smrtelník má hodnotu 18 milionů. A nyní zjišťuji, že už ani to není pravda; pozůstalým černocha George Floyda vyplatí 600 milionů korun! Nu což, je tu doba kapitálu! – Kdybyste mi před rokem řekli, že bude mít Jaromír Soukup pořad s Mirkem Kalouskem, tak bych vsadil všechny úspory na to, že tomu tak nebude. Jenže české politické kolbiště je takovej bizár, že se tu může stát úplně všechno. – Veřejný obraz Václava Klause nejstaršího nebyl poslední dobou zrovna oslnivý. Chodil bez roušky, vyrazil do uzavřeného okresu a nakonec dostal covid. A přesto se z něj vyklubal dobrodinec. Když mu nabídli pobyt v nemocnici, tak odmítl, a přenechal lůžko někomu mnohem potřebnějšímu. Inu, to je evoluce! – A na závěr ještě něco od našeho pohádkáře Babiše. V dubnu, tedy už za půl měsíce, budeme očkovat 100 000 osob denně. Já nevim teda, dneska jen 16 000, docela slabota. V této otázce zůstanu raději pesimistou, neboť přehnaná očekávání nikdy nevyjdou. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*