Nejnovější

YouTuberský speciál: Videa pro mladé matky s dětmi a bez soudnosti

Po článku o bizarních YouTuberech, který byl odměněn mnoha přínosnými a kritickými komentáři, jsem si vzal dovolenou a strávil ji v psychiatrické léčebně. Po elektrošocích jsem zpět, neuroly mám v sobě, pokračuji dnešním speciálem.

V záplavě českých YouTuberů jsem našel skvost. Matku. Stránky Mimibazar a eMimino se přesunuly na Youtube a kanál MamaLifestyle je jednou z prvních vlaštovek. Najdeme na něm nakupovací videa pro sebe a pro děti, těhotenský deník, deník miminka, ale i rady do života. Hlavní aktérka představuje něco mezi stepfordskou paničkou, čtenářkou mimibazaru a naspeedovanou matkou na koksu. Na styl YouTuberů jsme si již zvykli. Nikdo s normálním zvukovým projevem se na internetu neprosadí, tudíž musí všichni přehrávat a nejlépe mít ADHD.

ahoj matka

Kromě zajímavostí ze života matky na mateřské zde najdeme i challenge. Je to takové nehezké nečeské slovo. Já preferuji označení „společně blbneme“. Prostě si pozvete kamarádku a následně se tlemíte do kamery, házíte po sobě dorty, koukáte na porod nebo máte nechutnou plenkovou challenge. Ano, čtete správně. Plenky. V čem spočívá tato hojně sledovaná zábava? Vezmete dětskou plenku, naházíte do ní jídlo dle vlastního výběru a dáte ohřát do mikrovlnky. Poté „jídlo“ očicháte, ochutnáte a sdělíte světu, z jakých surovin tohle hovno, tedy jídlo, pochází. Konečně má národ na co koukat o pátečních večerech.

šlehačka

Matky pouze neblbnou, ale i vzdělávají své těhotné sestry. Dozvíte se, jak na domácí odličovač nebo jak zhubnout po porodu. Do zlatého fondu nicméně patří video Menstruační kalíšek – jak ho používat, výhody a nevýhody. Tento typ videí představuje skutečnou díru na trhu.

kalíšek

Můžeme se oprávněně obávat, že současná mladá generace YouTuberů nám trochu zestárne a bude mít děti. Budou pokračovat v tomto byznysu? Tak určitě. Trh matek je dostatečně velký a rodičovský příspěvek je malý. Musíme si uvědomit, že internet nepatří pouze free a cool lidem, ale i matkám a dětem. Z těchto dětí povstanou noví YouTubeři a kruh se uzavře. Kruté zjištění.

Andrzej Branny
Andrzej Branny (Články)
Nová média, kultura, politika.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*