Nejnovější

9 hrozných: Bašta jako prd české politiky, který brzo vyčichne

Foto: Instagram| OFICIÁLNÍ INSTAGRAM BAŠTY

Jedním z devíti vyvolených kandidátu na post hlavy státu je i Jaroslav Bašta. Nejednomu voliči z regionů přišel do schránky leták s českou vlajkou, logem SPD a vousatým seniorem. Dobře si ho zapamatujte, protože už ho nikdy neuvidíte.

Jaroslav Bašta je už dlouho známou tváří české politiky. Ze svého životopisu působí, že buď už mu neslouží paměť, nebo trpí schizofrenii. Současný prezidentský kandidát SPD je totiž bývalý disident, signatář Charty 77 a pro své politické názory byl i za dob normalizace vězněn.

Po sametové revoluci nastoupil do Úřadu pro ochranu ústavy a demokracie. Krom působení v komisi pro kontrolu Bezpečnostní informační služby se Bašta může pyšnit jako bývalý velvyslanec v Rusku i na Ukrajině. Svůj medailonek na stránkách pamětí národa, a tím se žádný jiný z kandidátů chlubit nemůže.

Spéďák jako řemen

Bašta se mediálně objevuje spíše jen v menších rozhovorech. Poskytl je třeba Parlamentním listům, pro které už dlouho píše a youtube kanálům Trikolóry a SPD. Většinou v nich působí, jako kdyby s některými názory SPD spíše nesouhlasil.

Předseda SPD Tomio Okamura si ale za svého kandidáta nevybral žádného rebela. Spíše se jedná o velice chytré a pragramatické řešení. Bašta by svými „umírněnějšími” pohledy na svět mohl etablovat SPD pro novou část voličstva jako solidnější strany.

Přesto je Bašta stále spéďákem jako řemen. To dokazují i jeho názory na válku na Ukrajině. „Rusko má nárok na sféru vlivu. Má nejvíc jaderných hlavic, dokáže věci prosadit silou,“ řekl Bašta pro Rozhlas plus.

Bašta, stejně jako Okamura, bere svojí roli ochránce demokracie vskutku vážně. Tak vážně že jí plánuje rozložit přímo zevnitř. Ve svém programu také říká, že pokud bude prezidentem odvolá dnešní vládu. Tento bod zní, jako by si jej v programu vydobyl sám Okamura. Jedná se navíc o protiústavní akt.

Tím se rovnou odkryla záhadu toho, proč by bývalý disident vstupoval do SPD. Přece aby hlídal demokracii. Okamurovi se tento roztomilý děda navíc hodí i tím, že bude mít přes koho ovládat Hrad.

Bašta čuchá svoje vlastní prdy

Bašta je zkrátka typickým seniorem, který se jen ohání svými minulými úspěchy a nadává na současný svět. A to vše tak nevkusně, že vám řekne, ať ho zatáhnete za prste a pak si čuchá vlastní prdy.

„Pane Bašto však jste nám slíbil, že tu nebudete prdět,“ řekl Petr Čtvrtníček v České sodě Baštovi. Bašta ale sliby nedrží a „prdět“ nám v české politice nepřestal. Spíš naopak, na politickou scénu se vrátil s hutným odérem rozkládajícího se hnutí Svobody a přímé demokracie.

Popravdě ale málo kdo si ale tohoto prezidentského „ticháčku“ všiml. S pravidelným výsledkem okolo 3,5 procent tento prd nikoho ze židle nenadzvedne. Můžeme se tak těšit, že po volbách oficiálně vyčichne a basta fidli.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*