Nejnovější

Konec Zemana v Čechách?

GLOSA. Milošek nakládá, obdržel víc než 38 % hlasů a ovládl téměř celou republiku až na sociální bublinu žijící v Praze. A ostatním kandidátům zbyly jen oči pro pláč. Zejména pak jednomu z nich, který přišel o čtyřicet milionů z vlastní kapsy, jež se rozhodl do kampaně investovat. Ha. Ha.

Tři šedé myšky, Hynek, Hannig a Kulhánek, které byly odsouzeny k prohře hned od začátku kampaně, se umístily podle očekávání. Z této trojce vyhrál se ziskem 1,23 % Hynek, který voliče nejspíš oslovil svou inteligencí. Nebo taky tím, že je lepší, aby se všichni pozabíjeli svými legálně drženými zbraněmi, než aby byli zabiti teroristy.

Za ním se umístil Hannig, kterému určitě pomohl k jeho výsledku epesní pěvecký výkon v předvolebním spotu a to, že jeho tiskovým mluvčím je neonacista ABíBíčko. A úplně poslední skončil Kulhánek. V tom se předvolební průzkumy ROZHODNĚ nespletly.

Když nezabere ani mistrovský marketing

Celkem vysoko naopak zamířil tyrkysový Pavel Fischer, ale slibovaná revoluce se nekonala. Na druhého Drahoše mu chybělo kolem 15 %. Největší zklamání však zažívají Horáček a Horák. Horáček je kvůli své kampani o čtyřicet milionů chudší, a to jenom proto, že chtěl být pro lidi naprosto nezávislým a transparentním kandidátem. Gratulujeme. Podle jeho majetku soudíme, že to může zkoušet ještě tak do konce života, takže no stress.

Horáka, který pracoval na Topolově kampani, muselo zklamat jeho absolutní přesvědčení, že Topolánek je jediný kandidát, který má šanci porazit Zemana. Ehm. Ani heslo VolTopol nezabralo a podle Prezident21 byl Topol jeden z nejméně přijatelných kandidátů na prezidenta.

Liberálně smýšlející kandidát, ten občanský, co od občanů nesehnal ani padesát tisíc podpisů, se stal nejspíše favoritem pro mladé hipstery, kteří se ztotožnili s jeho názory, což ovšem nestačilo.

Drahoš vs. Zeman

Konečně je tu vítězná dvojice, která bude soupeřit o pozici příštího prezidenta – Drahoš a Zeman. Druhé kolo bude jistě napínavé, protože pokud Drahoše podpoří ti, co volili Horáčka, Hilšera a Fischera, je velká pravděpodobnost, že nakonec vyhraje.

Každopádně teď teprve začne boj a vytahování špíny. Zemanovi teče pořádně do bot a moc dobře to ví, proto přislíbil účast hned ve dvou debatách. A to pan Mynář ještě nedávno rozesílal protikandidátům dopisy, že Zeman drží své slovo a do žádné debaty nepřijde. Navíc určitě zapřáhne svého viceprezidenta Ovčáčka a na Twitteru se tak možná dočkáme i nějakého brutálně fíkusového statusku (i když hradní mluvčí přece ostatní kandidáty nehaní – vždyť se k tomu zavázal).

Co z toho všeho vyplývá? Drahoš už by měl cvičit. Ostřílený Zeman ví, že ho má šanci v debatě zničit. Tedy pokud ta debata nebude probíhat ve stoje…

Anna Halamová
Anna Halamová (Články)
Studentka žurnalistiky na FF UP. Miluje bizár a zajímá se především o politiku.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*