Nejnovější

Přehled týdne 25.11.-1.12. 2019

Pondělí: Novým českým hrdinou se stal starosta Řeporyjí Pavel Novotný, který si naštval Rusy tím… že jim chce postavit sochu? Eh, už se letos staly divnější věci, tohle je sotva v top 10. – Arabští liberálové chtějí přesvědčit muslimské státy, aby přestaly nesnášet Izrael, protože to stejně k ničemu není. Můžeme se tedy sázet, co vydrží déle, jestli muslimská nenávist vůči Izraeli nebo arabští liberálové. – Dálnici D11 čeká další zdržení, tentokrát až na rok 2028. To už je tenhle rok podruhé, co naši sousedé postaví svoji půlku mezinárodní dálnice rychleji. Skvělá práce, už nám chybí jen Slovensko a Německo. To za ten měsíc dáme. – Drážďanskou klenotnici Grünes Gewölbe vykradli zloději a odnesli si množství historických šperků a drahokamů. Zajímavé je, že nikomu nepřišlo divné, že na celou ulici na plné pecky hraje hudba z Mission: Impossible. (JL)

Úterý: Vláda nakonec nepodpoří novelu, podle níž by novináři České televize a Českého rozhlasu museli podávat majetková přiznání. Fakt, že to pochází od KSČM, asi nikoho nepřekvapí. – Muž z Českých Budějovic prodával na internetu vánoční ozdoby s nacistickou tématikou. Podle něj šlo o originální ozdoby z období druhé světové války. Zajímalo by mě, jestli sby se nenašly taky ozdoby s komunistickou tématikou. Kdo by taky nechtěl mít Stalina nebo Lenina na vánočním stromečku? – Pokus o dobré gesto si vysloužil Donald Trump. Ušetřil život nebohého krocana, který by jinak skončil na jeho talíři během Díkuvzdání. Aspoň na těch krocanech mu záleží, když už ne na Kurdech.  – Poslanecká sněmovna přehlasovala veto Čaputové ohledně moratoria na zveřejňování výsledků předvolebních výzkumů. Průzkumy se nebudou moct zveřejňovat 50 dní před volbami. Jako by nestačilo, že už i původní moratorium patřilo mezi nejdelší v Evropě. (MoK)

Středa: Trvalo to, ale je to konečně tady. Europoslanci schválili novou Evropskou komisi pod taktovkou Ursuly von der Leyenové. Ta by měla začít fungovat od 1. prosince. Hurá. – Na Novém Zélandu funguje speciální spermabanka. Speciální v tom, že poskytuje spermie od HIV pozitivních dárců. Chce tak upozornit na skutečnost, že od správně léčených pacientů je přenos tohoto viru téměř nemožný. Je libo AIDS? – Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) se pře s ruskou ambasádou. Ta má zásadní problém s tím, že chce Novotný vybudovat v jeho části Prahy pomník vlasovců. A v Rusku se obecně mají moc dobře, když je jejich největší problém socha v okrajové části města jiného státu. (VK)

Čtvrtek: Rusové předčasně utnuli návštěvu delegace ministra zemědělství Miroslava Tomana (ČSSD), neumožnili jim letět z Moskvy do Kazaně. Podle Ruska prý chyba vznikla na české straně. Čím to, Miloš někomu špatně olízal boty? – Šéf Senátu Jaroslav Kubera hodlá i nadále vycestovat na Tchaj-wan, navzdory varováním prezidenta. Prozatím to s jistotou znamená to, že si Kubera bude muset nosit vlastní popelník. – Donald Trump navštívil na Den díkuvzdání americké vojáky v Afghánistánu. Čímž efektivně utnul všechny tahanice o nejhorší rodinné setkání na Díkuvzdání. – Indické státy mají nově vyplácet odškodné občanům za znečištěnou vodu a vzduch. Fajn, ale z bankovek se dělá jak blbá rouška, tak blbý filtrační zařízení. (MrK)

Pátek: Poslanci odložili jednání o zákonu Adama Vojtěcha (ANO) o lepší dostupnosti léků v lékárnách. Nedostatek léků ale není žádný problém. Každý přece ví, že zaručeným všelékem jsou esenciální oleje a Savo. – Bývalý primátor Ostravy Petr Kajnar (ČSSD) se vyjádřil ke kauze okolo domu Slunečnice. Brání personál tím, že nikdo kvalifikovaný by se o ty dementní strace za takové peníze nestaral. Ten lidský přístup je ale krásný. Jeremy Bentham by slzičku uronil. – Zákonodárci v americkému Ohiu vyrukovali proti potratům. Nová legislativa zadává doktorům úkol reimplantovat embryo do jiné dělohy, cokoli jiného se považuje za vraždu. Zrovna potraty nejsou dobrá oblast, kde se problém dá řešit jeho přesunutím. – Srbové objevili dva tunely pro pašerácké přesuny migrantů. Na tohle zavolejte Američany, ti si beztak rádi osvěží zkušenosti z Vietnamu. (MrK)

Víkend: Audit Evropské komise podle Respektu potvrdil Babišův střet zájmů. Ministerstvo pro místní rozvoj nechce zatím zprávu zveřejnit. Samo, první ji musí vidět Prchal, ať ví, jak to má lidem na Facebooku vysvětlit. – Předseda ODS Petr Fiala nabídl Babišovi a hnutí ANO spolupráci na zrušení superhrubé mzdy. Mizerný duch Vánoc, nějaká spolupráce a kolegialita do české vlády přece nepatří! – Klimatičtí aktivisté v Německu pronikli do hnědouhelných dolů a požadují jejich okamžité zastavení. Hezký, ale nabíjet si mobily nebo počítače je taky fajn, že? – Petr Novotný (ODS) se v ruské státní televizi vysmál tamním představitelům za kritiku jeho záměrů vystavení pomníku vlasovcům. Všichni trollové světa to můžou zabalit. Vytrollit Rusko v jejich státní televizi, to už nikdo netrumfne. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 2.12.2019 v 19:10 | Odpovědět

    A vite, ze elektrina (k dobijeni telefonu a pocitacu) se da vyrobit i jinak nez palenim nekvalitniho hnedeho uhli?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*