Nejnovější

Přehled týdne: 10.-16.8 2020

Pondělí: Podle Lukašenka jsou protesty řízené loutkovodiči z Čech, Polska a Velké Británie. Přestavte si Kalouska, jak si skypuje s Alžbětou II. a domlouvají se, co tomu Sašovi dneska provedou. Víš co Sašo? No, dál tu hlášku z Pelíšků znáte. – Tuzemská média se omlouvají za zveřejnění příběhu tří bratrů, který byl vymyšlený. Buď je to Kazmovina nebo nevím. Každopádně mě mrzí, jestli kvůli této levárně lidé rezignují na pomoc druhým. – V Brně proběhla policejní razie. Velmi stručně: Kauza se týká mocných lidí z ODS, co kupčí s městskými byty. To má být jako nějaký flashback? – Násilí na demonstrantech v Bělorusku odsoudili Babiš i Peříček. Zeman se odmítl vyjádřit, protože má dovolenou. Už tak poslední dva roky. My jsme si všimli. (KN)

Úterý: Rusové oznámili, že mají jako první na světe vakcínu proti vy-víte-čemu. Dokázali to díky revolučnímu nápadu přeskočit poslední fázi testování. Ta je vysoce časově náročná a často odhalí mnohé vedlejší účinky. Dost možná tak konečně dojde na slova těch, kteří varovali před léčbou nebezpečnější než samotný virus. – Do ČR pronikl i přes zákaz cestování člověk ze země těžce postižené koronavirem, přičemž následně trávil velkou část dne obklopen lidmi z vysoce ohrožených skupin. Jinými slovy, americký ministr zahraničí Mike Pompeo navštívil Česko a setkal se s nejvyššími představiteli státu. – Úroda švestek byla letos nadprůměrná. Takže se zpracují tím správným způsobem, nerad bych vedle hrůz pandemie a finanční krize trpěl ještě střízlivostí. (Ogo)

Středa: Děkan přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Martin Kubala žaluje u správního soudu vlastní Univerzitu Palackého kvůli vzniku nového vysokoškolského ústavu. A pak, že do vlastních se nestřílí. – Někteří přeživší atomových útoků na Hirošimu a Nagasaki, spolu s lidmi na sociálních sítích kritizují japonského premiéra Šinzóa Abeho. Podle nich premiér říká při výročních událostech pořád to samé. Tak si snad napříště připraví i doprovodné vystoupení. Pacholek jeden! – Americký ministr zahraničí Mike Pompeo se u nás shodl s premiérem Andrejem Babišem, že Rusko a Čína jsou hrozba pro demokracii. Až se tu zase ukáže delegace z Číny, tak se flexibilně sblížíme s jejich úhlem pohledu. Jsme to ale přizpůsobivý národ. (VK)

Čtvrtek: Apple store ze své nabídky smazal Fornite. To vedle zprávy o tom, že světa pomalu mizí TikTok to vypadá, že aspoň na internetu bude hezky. – Web pro Zemanovu kampaň se změnil na prapodivný eshop se spodním prádlem. Dokonalá metafora toho, kde nás Zeman má. – Joe Biden oznámil, že jeho kandidátka na viceprezidentku bude Kamala Harris. No, podle mě je docela trapas, když je viceprezident mnohem zajímavější a charismatičtější než sám prezident. (KN)

Pátek: Že podle Lukašenka řídí protesty cizinci, to víme. Nově to prý jsou – a teď se podržte – Rusové. Ovšem řízené Alexejem Navalným. To je takový ruský Kalousek, kdyby někdo nevěděl. Jasně Sašo, sice si přijdu trochu uraženě, že už v tom podle tebe nemají prsty Češi, ale i tak dávám bolševikovi týden. Maximálně dva. – Do Prahy dorazily egyptské artefakty z doby, kdy Egyptu vládli tzv. Sluneční králové a Helenka Vondráčková začínala se zpěvem. Dobře, to byl jen vtip, nepodávejte na nás žalobu! – Po Trumpově neteři vydává knihu i jeho bývalý právník, opět ne moc lichotivou. Za chvilku bude série svědectví těch, co nesnáší Trumpa, delší než Husitská epopej. – USA odmítla pomoc Ruska s vývojem vakcíny. To se jim člověk nesmí divit, situace zdravotnictví v USA je docela divoká i bez defenestrací. (KN)

Víkend – Je tomu již 75 let od chvíle, co Japonsko na vlastní kůži pocítilo zničující sílu atomové bomby. Místní ministři proto vyrazili do jedné tokijské svatyně, která je věnována padlým vojákům. Že jsou mezi nimi i váleční zločinci, tak to jim bylo zřejmě jedno. – Běloruské káznice začali opouštět první demonstranti. A to, co tam prožili, si rozhodně nenechali pro sebe. My si to však pro sebe necháme, poněvadž není radno zahánět chuť na pondělní oběd. – A když jsme u toho Běloruska, tak tam to teda jede. Policajti dávají výpovědi, dělníci stávkují a redaktoři začínají mluvit pravdu. Nesmíme však zapomínat na velkého bratra Putina, který Lukašenka padnout nenechá a přijde na pomoc již velmi brzy. Osobně tipuji v noci na 21.srpna, s tím mají Rusové bohaté zkušenosti. – Přátelské putování pompeovské pokračuje. V Polsku se nesmírně dařilo, pošlou tam více amerických vojáků a je úplně jedno, že tam zakazují potraty a také potírají nezvyklé sexuální komunity. Rusko, to je náš společný nepřítel! – A ještě jedna úplně nepodstatná zpráva na závěr: v Praze to zase bouchlo! Nemám na mysli nějaký skandál ze světa slavných, ale trakční vedení na Hlavním nádraží. A stejně, ve srovnání s vykolejeným rychlíkem nebo bludnými nákladními vozy to ani nestojí za zmínku. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 17.8.2020 v 11:29 | Odpovědět

    1) Nevim, v cem tvorite prispevky, ale lamani slov na konci radku funguje spatne, mimo slabiky, bez pomlcek. 2) Japoncum muzem tak leda zavidet. Maji natolik stabilni prostredi, ze i projevy premiera jsou porad stejne. To by se u nas nemohlo stat, protoze Babis neni shopny zopakovat tutez vetu dvakrat uplne stejne. 3) To neni uplne presne – Babis se s Pompeem neshodnul na nicem. (Byvaly) komunista s komunisty v zadech stezi bude rikat neco jineho.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*