Nejnovější

Přehled týdne 14. 1. – 20. 1. 2019

Pondělí: Tomáš Petříček už nebude po čínském velvyslanci chtít, aby stáhl jeho facebookový příspěvek o Babišovi. No jo, Zuckerberg rád drama. – Zadlužená obec Prameny prodala poslední pozemky s vrty minerální vody Rusku. No, když exportují trochu sovětské magie a udělají z toho vrty vodky, můžeme přivřít oči. – Andrej Babiš se vyslovil, že Česko by v Singapuru mohlo otevřít ambasádu. Ano, normální a nekontroverzní zpráva s Andrejem. Všechno naruby tu je! – Primátor polského Gdaňsku Pawel Adamowicz podlehl zraněním po útoku. Soustrast pozůstalým. – Čína navýšila Kanaďanovi trest za držení drog. Místo vězení trest smrti. Sakra, tady někdo dráždil Huawei bosou nohou. (MrK)

Úterý: V Singapuru pojmenovali orchidej po Andreji Babišovi. Když už dochází nápady, je nejlepší pojmenovat kytku po politikovi. Nejlépe po tom, kterého místní neznají. – V srbské vesnici chtějí nový kostel pojmenovat po Putinovi. Aspoň někde se ruský prezident těší oblibě. Bohužel, Zemanův kostel je zatím v nedohlednu. – Trump pohostil fotbalisty jídlem z fastfoodu. To víte, není nic lepšího než pořádné vlastenecké jídlo. Sice krapet tučnější, ale to nevadí, hlavně že je americké. – Hackeři prodávají e-maily a hesla politiků a vysokých úředníků. Tomu se říká nový styl podnikání. Kdo by si nechtěl přečíst zprávy pro předsedu Nejvyššího soudu či ministra vnitra? (MoK)

McDonald Trump ( Zdroj )

Středa: Vrcholový predátor ve vodách české mediální scény, Jaromír Soukup, zakládá vlastní politickou stranu. Mimo většiny vysílacího času TV Barrandov se na něj můžete těšit i ve Vašich volebních obálkách. – Britská premiérka Teresa Mayová si i po úterním odmítnutí brexitové dohody udržela důvěru britských poslanců. Zuby, nehty, ale přece se drží. – Češi si připomněli osobu Jana Palacha, který se 16. ledna 1969 upálil na protest okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy. Když se ale podíváme na směřování politiky našeho státu dnes, tak se Palach musí v hrobě obracet. – Nejen ve Spojeném království, ale i v Řecku vládní kabinet Alexise Tsiprase hlasování o důvěře vládě ustál. Tady požádal premiér parlament o důvěru poté, co vládu opustil ministr obrany Panos Kammenos kvůli nesouhlasu s dohodou o názvu Makedonie. Někde stačí pro zviklání sněmovny jen jméno státu sousedního. (VK)

Čtvrtek: Zeman se zastal hradního kancléře. Mynář se soudci prý jednal pouze z prezidentova pověření. Miloši, my už ale přece dávno víme, že tví pochlebovači jsou jen loutky, jejichž nitky taháš podle svého gusta. – Britský princ Philip měl autonehodu. Chudák, ani na stará kolena ještě neumí řídit. Ovšem od koho se měl taky učit, když jeho žena, královna Alžběta II., je jediným britským občanem, který nemusí pro jízdu autem vlastnit řidičské oprávnění. – Češi by podle průzkumu dali homosexuálním sňatkům zelenou. Mně se teda více hodí duhová, ale čert to vem. – Dostal se k nám další zbloudilý migrant, který putoval do Anglie. Začínám mít podezření, že je tu vysazuje Okamurova SPD. – Babiš stáhl žalobu na někdejšího příslušníka StB Jána Sarkocyho, který slovenským médiím v minulosti sdělil, že český premiér se Státní bezpečností skutečně spolupracoval. Co by to taky bylo za blbost, kdyby se Babiš přel s bývalým kolegou soudruhem? (CZE)

Pátek: Ministerstvo zahraničí kontrovalo výroky Miloše Zemana o zrušených schůzkách s Čínou kvůli Huawei, jsou jen přesunuté. Přesunout nebo zrušit, dovolená nebo gulag, v čem je rozdíl, že? – Aby ta parta byla kompletní, se zástupci Huawei se sešel i předseda KSČM Vojtěch Filip. Podle něj je celá kauza jen neschopností českých úředníků. Pokud myslí neschopnost číst noty z Pekingu, tak asi jo. – Alternativu pro Německo pronásleduje další kauza, z jejich sjezdu unikly výroky některých členů, například chvála chytré politiky Reinharda Heydricha v Protektorátu. Ale stromy na trať ještě nekácí, takže v cajku. – Pod stávající hraniční zdí v USA se pohrabaly asi tři stovky migrantů. Donald zřejme bude potřebovat vymámit prachy navíc na vodní příkop. (MrK)

Víkend: Moravskoslezský kraj se opět začal potýkat s každoročním smogem. Ano, smog, opravdu to není z toho hořícího domu. – Piráti si na stranickém sněmu zvolili lídra europoslanecké kandidátky, IT experta Marcela Kolaju. Pokud se ptáte koho, nebojte, nejste sami. – Primátor Zdeněk Hřib navrhl, aby se jméno pro příští pražský tunel vybralo mužské, kvůli genderové korektnosti. Primátor Prahy už není pozice, ale diagnóza. – V Maďarsku se konaly další protesty proti takzvanému otrokářskému zákonu Viktora Orbána. Nechci být škarohlíd, ale vypadá Viky, že mu na tom záleží? – Ve městě Londonderry v Severním Irsku vybuchlo auto. No vida, sotva se Británie trhla od EU, už se vrací k historickým tradicím. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*