Nejnovější

Přehled týdne 17.–23. 9. 2018

Pondělí: Padesát českých rodin je ochotno přijmout padesát syrských sirotků k sobě domů. Jinými slovy si sluníčkáři chtějí doslova vzít uprchlíky k sobě. Můžou? Ne. – Na Chebsku našla policie v kamionu migranta podle srdečního tepu. Pamatujete, jak vám říkali, ať věříte svému srdci? Tak ani na něj už není spolehnutí. Podrazácký, k životu potřebný sval. – Rusové musí zlikvidovat všechny bolševiky v Moskevské oblasti, jinak jim hrozí pokuta. Moment, cože? Aha, bolševníky. Bylo by divné, kdyby začali likvidovat svoje vlastní. – Chlapík na motorce a na pervitinu se řítil skrz Prahou rychlostí 160 km/h. A jak vypadalo vaše nudné, všední pondělí? (JL)

Úterý: ČSSD ustoupila. Žádné překvapení. Už netrvá na Pochem. Však jim dejme ještě pár měsíců a nebude jim vadit na ministerském křesle kdekdo z ANO nebo sám pan premiér. – Kdyby to někoho zajímalo, tak ČSSD a KSČM si vyměnují nejvíc kandidátu ze všech stran. Hm, to taky není žádné překvapení. – V Moravskoslezském kraji našli kriminalisté další nebezpečnou drogu. Po droze SPD se jedná o další umělý kanabinoid. Veselý kraj. – Ruský člen prostestní skupiny Pussy Riot byl prý pravděpodobně otráven. Jasně, pravděpodobně… – V Austrálii jsou lidé ohroženi novou formou terorismu. Jehly v ovoci. Je asi jisé, že  tohle nebudou mít na svědomí zastánci zdravého životního stylu. – Tak, a je to tu. Není dostatek potravy pro dobytek. Budou se snižovat jeho stavy. Ale veganům se bude furt někdo smát. (BAG)

Středa: Maďarský premiér Viktor Orbán burcuje svůj slavný národ k případnému boji s celou Evropskou unií, která je chce všechny umlčet. To bude ještě zajímavý mač. – Členové hnutí Slušní lidé dostali za narušení divadelního představení Vaše násilí, naše násilí pokuty za 126 000 korun. Že jim to ale nandali! – Pracovníci McDonaldu protestovali proti sexuálnímu zneužívání. Stejně tak demonstrovali jiní zaměstnanci za zvýšení minimální mzdy. Ale slušná mzda nemá hashtag, takže to nikoho nezajímá. – Tři američtí vojáci se zranili při tréninku na Slovensku. Ani nejlepší armáda světa se nedokáže vyrovnat se slovenským terénem. Dobrá práce. (JL)

Čtvrtek: Okolo osmdesáti dvou procent Čechů chodí do práce na osmou ranní, vyplývá to z průzkumu firmy Microsoft. Takže pokud jste jako Tyler Durden noční pták, přestěhujte se jinam. – Český slavík letos neproběhne. Pořadatelé chtějí upravit pravidla hlasování. Překvapeni? Já ne. Ostatně, slova “český slavík” se už s pocitem překvapení dávno nepojí. – Anesteziolog z Honkongu zabil svou rodinu míčem na jógu. Ten napustil oxidem uhelnatým a dal je manželce a dceři do auta. Bizarní případ zamotal hongkongské prokuratuře hlavu, nakonec byl profesor Khaw Kim-Sun odsouzen na doživotí. Breaking Bad Asian style. – Donald Trump se rozhodl předat Evropě špetku své moudrosti. Španělskému ministrovi údajně poradil, aby otázku migrace vyřešil tím, že postaví přes Saharu zeď. To má mít zeď každý kontinent? Zeď do každé rodiny? – Francouzský soud posílá Le Penovou na psychiatrii, protože na svém Twitteru zveřejněnila fotografie zachycující násilné činy Islámského státu. Jakkoliv to od ní bylo stupidní a myslím, že by duševní péči potřebovala z mnoha jiných důvodů, takový trest c’est très bizarre. (DL)

Pátek: Sejde se takhle europoslankyně Šojdrová a premiér Babiš, aby probrali tu kauzičku padesáti syrských dětí. Šojdrová tvrdí, že premiér nabídl součinnost a že ČR je schopná je přijmout, Babiš tvrdí, že žádné děti se nenašly a je to celé virtuální kauza. Klasické schéma ‘Babiš kecá vs. Je to kampáň’. No nic, popojedem. – Brněnský primátor Petr Vokřál (ANO) popírá střet zájmů, přestože vlastnil akcie firmy Bigboard, která si v Brně pronajímá až stovky billboardů. ANO, je nám líp #157. – Vydání poslance Ondráčka k soudu se odkládá, Mandátový a imunitní výbor nestihl posoudit žádost policie. Že jeho předsedu dělá Stanislav Grospič (KSČM) s tím samozřejmě nesouvisí. – Když jste negativně spojený s vyšetřováním vraždy investigativního novináře, budete asi rádi za každou práci. Pak je tu slovenský ex-prezident policie Tibor Gašpar, který za odborné konzultace pro Hamáčkův resort dostával čtyři sta na hodinu. My z toho Slovenska fakt přebíráme elitu. (MK)

Víkend: Zájem Čechů o účast v aktivních zálohách roste, už v dubnu se naplnily armádou očekávané kvóty na rok. Spousta lidí si asi vzala k srdci to věčné internetové “A co jsi dokázal ty?” – V ČSSD před volbami začínají nepokoje. Aby toho nebylo málo, Miloš Zeman podpořil platformu, kterou založil Michal Hašek. Bylo by to i vtipné, kdybychom to v téhle straně už párkrát nezažili. – Čechům začíná chutnat výběrová zrnková káva, čím dál více jich opouští instantní varianty. Supr, další oblast, kde si můžeme frfňat o kulinárních snobech. – Během vojenské přehlídky v Íránu došlo ke střelbě, skoro třicet mrtvých. Prezident Hasan Rúhání viní státy Perského zálivu podporované USA. Ale no tak, Sýrie se ještě ani neuklidnila a vy už začínáte jinde? – Ukrajinský prezident Petro Porošenko žaluje BBC kvůli pomluvě. Údajně prý měl za svou první schůzku s Donaldem Trumpem zaplatit. Mně to zní spíš jako urážka Trumpa než Porošenka, ale co už. – Protože Andrej Kiska nebude obhajovat prezidentský post, hledá Fico vhodného kandidáta. Co mu v rámci přátelských vztahů poslat ‘našeho’ Andreje? (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*