Nejnovější

Přehled týdne 16.-22.12. 2019

Pondělí: Rada bezpečnosti OSN nemohla probrat porušování lidských práv v Severní Koreji, protože Trump se zastal Kima. Nejspíš nechce, aby OSN zjistila, kde bere inspiraci pro své uprchlické tábory. – Ruští komunisté chystají oslavu Stalinových narozenin s tím, že na něm přece nebylo nic špatného. Vážně nebylo? Mě pár věcí napadá. Chcete seznam? – Budovy v Hirošimě, které přežily atomovku, čekají na demolici. Jó, nejničivější zbraň v dějinách lidstva je sice silná věc, ale na byrokracii to nemá. (JL)

Úterý: Poslanecká sněmovna přehlasovala Senát, zvýší se daň z alkoholu, cigaret a hazardu. Čímž některým lidem zdražili veškerou výplň volného času najednou. – Nemocnice v Benešově bude kvůli hackerskému útoku ochromená až do pátku. Tak se přiznejte, kdo z vás kliknul na ten link od “nezadané slečna 5km od vás”? – USA vyslaly více než tucet specialistů na průzkum ropných polí v Sýrii. Někdy se ten referenční vtip píše sám. – Čína uvedla do provozu první letadlovou loď vlastní výroby. Již brzy se slevou na AliExpresu. (SCh)

Středa: Ruská diplomacie se ohradila proti rozhodnutí českých zákonodárců o přidání Dne památky obětí invaze vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968 na seznam významných dní ČR. Soudruzi, může se vám to nelíbit, můžete s tím i nesouhlasit, ale to je tak jediné, co proti tomu můžete dělat. – Australské ministerstvo vnitra vytvořilo sérii falešných horoskopů pro ty žadatele o azyl, kteří do země přicestovali nelegálně. “Skončíte na mizině”, “Nemáte šanci na úspěch”. Prostě taková ta klasika, kterou slyší zhuba každé druhé dítě na české škole. – Student práv na Masarykově univerzitě Ondřej Zeman podal trestní oznámení na předsedu KSČM Vojtěch Filipa. Důvodem jsou výroky Filipa, ve kterých je možná spojitost mezi kybernetickým útokem na nemocnici v Benešově a spolkem Milion chvilek pro demokracii. Když jsou to soudruzi z Ruska, tak se tady pobuřujeme. V případě těch našich si toho už moc lidí nevšimne. (VK)

Čtvrtek: Náměstí krajských měst po celé ČR zaplnili lidé demonstrující proti premiéru Babišovi. A my jsme si mysleli, že před Vánoci je nejvíc lidí v obchodních centrech. – Češi podle průzkumu nejvíce věří prezidentce Slovenska Zuzaně Čaputové, nejméně severokorejskému diktátorovi Kim Čong-unovi. No, tak přece na tom nejsme tak špatně. Naopak by to bylo alarmující. – Vladimir Putin na výroční tiskové konferenci ujišťoval, že v Rusku bude líp. Neslyšeli jste to už někde? – Britská královna Alžběta II. Přednesla na půdě parlamentu plán vlády. Prioritou je úspěšný Brexit na konci ledna. No, nás by nepřekvapilo, kdyby se táhl Brexit déle než královnina vláda. (KN)

Pátek: Rychlé invalidní vozíky by se nově mohly vydávat bez registrace. Konečně se dočkáme ilegálních pouličních závodů ve vytuněných vozících! – Andrej Babiš slíbil ze svého doplatit dvěma dámám příspěvek na rodičovskou poté, co prošly její změny. Ty to odmítly a spolu s iniciativou chtějí, aby došlo k systémové změně, jinak ať to prý vyplatí ze svého všem matkám na rodičkovské, kterých se to týká. Hustý, kvůli Andrejovi snad přestane platit i rčení, že slibem neurazíš. – Australský premiér čelí kritice za to, že odletěl na dovolenou na Havaj v době, kdy zemi sužují rozsáhlé požáry. Hej, ty storno poplatky jsou vysoké, víme? – Střelec z Moskvy měl podle vyšetřování vykřikovat hesla Islámského státu. Vida, ti už se taky k ničemu dlouho nepřihlásili. (MK)

Víkend: Podle ministerstva životního prostředí budou od nového roku muset obce zařídit i kontejnery na oleje a tuky. Fajnový, ty nebudou tak smrdět, až přiběhnou vandalové se sirkami. – Politici už připravují zahraniční cesty na rok 2020. Zeman má v plánu Rusko, Andrej Babiš Izrael, Tomáš Petříček Indii a Kuvajt. Ono, když na ten východ poletíte dost dlouho, jednou toho západu dosáhnete. – Zakladatele konzervativního katolického řádu Legionáři Kristovi obvinili ze zneužití více než šedesáti nezletilých. Oni si snad vedou nějaký interní leadeboard nebo co. – Hongkongská policie rozháněla demonstranty v obchodních centrech. Co jim nabízet sezónní cvičení? České vánoční supermarkety jsou ideální tréninkový prostor. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*