Nejnovější

Přehled týdne 7. 1. – 13. 1. 2018

Pondělí: Podle rakouského listu Presse migranti v Rakousku mají mnohem nižší vzdělání, než se očekávalo. Sem vložte obligátní narážku na arabské doktory a inženýry, kterou nevtipní Češi opakují už asi čtvrtým rokem. – V Thajsku se na letišti zabarikádovala osmnáctiletá Rahaf Kuúnová ze Saúdské Arábie, protože jí hrozilo reálné nebezpečí, že ji deportují zpátky domů, kde ji zabije rodina, protože se zřekla islámu. Thajci ji uklidňují, že ji zpátky nepošlou. Ale už vidím, jak to při první příležitosti poruší a poletí zpátky. – Ve Francii začal ohromný soudní proces s církví kvůli pedofilním kněžím. Těm to ale vadit nemusí, protože přece jen Bůh je může soudit. To budou ale překvapení, až je odsoudí i Šéf nejvyšší. – Soudní proces s hercem Kevinem Spaceym vyústil v hercův zákaz přiblížení ke své oběti. Za pohlavní zneužití se to sice může zdát málo, ale vzhledem k tomu, že Spacey má už prakticky po kariéře a v Holywoodu je nezaměstnatelný… (JL)

Úterý: Trump uvažuje o vyhlášení stavu nouze, aby mohl postavit zeď bez Kongresu. Ano, přesně tohle USA potřebuje. Jen ten pojem stav nouze mi přijde „maličko“ přehnaný. – VŠE v Praze odložilo zkoušky kvůli nahlášené bombě. Studenti z toho museli být určitě zdrceni. Již potřetí za rok jim takhle někdo zkazil zkouškové! – Veřejné záchody v Dojči za 65 tisíc eur po pěti letech nefungují. Tomu se říká skvělá investice. A nejlepší na tom je, že to bylo z evropských dotací. – Labouristé v úterý oznámili, že parlament bude o brexitu hlasovat v úterý. Co k tomu více dodat. Co můžeš udělat v prosinci, odlož na leden. – Kroměřížskou nemocnici má ve sporu se státem zastupovat Radek Vondráček, předseda Poslanecké sněmovny. On už je střet zájmů podmínkou pro vstup do ANO? (MoK)

Středa: Technologické firmy v Japonsku nabízí zaměstnancům bonusy za to, že budou dostatečně spát. Pokud by tohle udělaly firmy v Česku, tak se jim zaměstnanci na tu práci vykašlou úplně. – V obcích Jablonec nad Nisou, Semily a Děčín platí kalamitní stav, a to kvůli silnému větru, sněžení a popadaným stromům. Bez proudu je na 13 000 domácností a firem. Zima letos nepřekvapila jenom silničáře. – Bývalý premiér Mirek Topolánek chystá televizní show. Sám ji chce vést ve více odlehčeném a méně politickém stylu. Snad to neskončí jako Aréna Jaromíra Soukupa spojená s Poštou pro tebe. – Brazilský prezident Jair Bolsonaro potvrdil, že země odstupuje od migračního paktu OSN, migranti podle něj mají dodržovat místní zákony a zvyky. Pokud pomůžou při vykácení Amazonského pralesa, tak určitě nebudou mít s přijetím problém. (VK)

Čtvrtek: Prezident by zřejmě vetoval případný zákon o sňatku homosexuálů. Najednou se v sekulárním Česku uznávají hodnoty bible. A co hesla jako nepokradeš či nepodáš křivé svědectví? – Zeman také utrousil, že Huawei kvůli našim nedávným činům chystá odvetná opatření. Jestli díky tomu přestane jezdit do Číny, rádi jim odpustíme. – Policie USA žádá o vzorek DNA fotbalisty Ronalda. Ten údajně znásilnil ženu v Nevadě. Možná za tím ale stojí i jiný důvod. Co si budem, fotbal v USA na tom v poslední době není moc dobře. Genetičtí mutanti mohou být vítěznou cestou. – Exekutor odložil boj s aktivisty, kteří se zabarikádovali v pražské budově. Squateři tak v podstatě vymysleli anti-únikovou hru. I když tu už vlastně zažili v Polsku, akorát v tragičtějším balení. – Na závěr fun fact! Tedy jak pro koho. Přesně před 25 lety dala Ukrajina své jaderné zbraně Rusku. Holt hloupý, kdo dává… a dál už příběh dějin známe. (CZE)

Pátek: Andrej Babiš popřel vyjádření Miloše Zemana o tom, že by Čína chystala obchodní odvetu za kauzu Huawei. Takže můžeme doufat, že to jen starý pán vyváděl, že mu děti koply míč do zahrady. – Poslanci zamítli návrh o zákazu předjíždění kamionů. Dopravu nám totiž bude omezovat jen Ťokovo plánování! – Pražská ČSSD odmítla podpořit nominaci Jana Hamáčka na předsedu. Protože jsme v Česku, tak alternativu nemají. Na konstruktivní řešení se tu nehraje. – USA začínají stahovat své jednotky ze Sýrie. Takže jako celá ta taškařice skončí plichtou? – Americké blokování platů státních úředníků pokračuje. Demokraté sice navrhli zákon, který by to mohl obejít, republikáni ho ale zamítnou. Když vám nestačí střelit se do nohy jednou… (MrK)

Víkend: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch jednal s prezidentem Zemanem, shodli se na tom, že největším problémem je nedostatek zdravotních sestřiček. Já nevím, to zní skoro jako něco, co by řekl Kubera. – Kvůli neshodám s politikou strany končí v poslanecké sněmovně Milan Chovanec. Chtělo by se říci, že jde o prostor pro novou krev, jenže co naplat, když je vaše strana kostlivec. – Podle prvního pálení to vypadá, že letos bude méně kořalek, bude ale kvalitnější. Nevadí, Okena to jistí. – Castro chce v USA kandidovat na prezidenta. Ne jeden z tamtěch, ale mladý hispánský ministr bývalé Obamovy vlády za demokraty. Skoro si až říkáme, že i ti hoši z Kuby by to měli snažší. – Europoslanci posílají Británii vzkazy, ať si brexit ještě rozmyslí. Ach, ještě se ani nerozešli a už s zas dávají dohromady, ta romantika! (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*