Nejnovější

Rychle a lockdownově v2.0 – Czechijská jízda

instagram.com/tmbkofficial

KOMENTÁŘ: Drazí biologové, evoluční vědci a hladoví umělci, přepište své veškeré dosavadní poznatky, protože po středeční vládní konferenci, kde se oznámilo uzavření většiny obchodů a služeb, se lidské tělo neskládá ze 70 % z vody, ale napalmu, zbytek tvoří yperit a sarin. Druhá vlna je tady a s ní i nám moc dobře známý lockdown.

Schovejte diazepam a rivotril, odložte provazy na upletení oprátky, není důvod k panice (video na upletení oprátky je na konci článku). Přestože v-době-psaní-tohoto-článku-ještě-ministr Prymula před pár dny pro deník Právo tvrdil, že vláda následující týden až dva chystá nanejvýš zavést venku roušky, opět nás coby adept na šprýmaře roku nachytal a shodil nás do septiku… do plesnivé, tlející, vpád Rusů pamatující žumpy. A pak na nás flusnul a vyschlé hrdlo šel osvěžit do restaurace.

Pamatujete si na jarní koronavirovou náladu? Na ty časy, kdy lidé byli ochotni vyměnit své děti za kilo mouky, napráskat souseda za to, že z okna vystrčil hlavu s rouškou na půl žerdi? Tehdy celý národ každou chvíli napjatě čekal na vyhlášení nových opatření jak pornoherečka z německého fekal porna, která doufá v přídavek svého Crème análè brûlée na stříbrném podnose.

Zdroj: Redakce

Jenže nejde mít každý den několikrát to samé. Národ se přejedl své denní dávky korony, a protože vláda do svého „dezertu” často přimíchala vanilkový extrakt Bourbon alá koňské projímadlo v podobě zaostávající komunikace s veřejností, tak se jí to podepsalo na důvěře, která momentálně osciluje na úrovni svědků Jehovových.

(Ne)zodpovědní Češi, vyližte si nechutenství!

Není proto divu, že se otevřely kanály pekla, ze kterých jako blechy z kožichu prašivé krysy vyskákali odpůrci roušek a fotbaloví chujligáni, pro které jsou roušky zbytečným nástrojem kapitalistické agendy a politické moci a rozhodli se v nynějším podzimním nouzovém stavu protestovat za svobodu. Bohužel, obhájit svůj neincestní původ se jim nepodařilo, neb vodní děla na to měla jiný názor.

Mezitím co demonstrantům v Praze se zchladila koule bláta v hlavě, z kanálů stále vylézají pseudoodborníci, konspirátoři a samostatná evoluční větev lidského druhu Homo Csakius. Jaké štěstí, že je náš prezident ve svém posledním projevu poslal zpět, odkud přišli, a namísto toho vyzval k důvěře v opravdové odborníky.

Zdroj: Redakce

Ani to však přece neodradí nynější mediální hvězdu Pekovou, aby si nadále stála za tím, že koronavirus do Vánoc zmizí. Ano, při nynějším vývoji to je možné, že zmizí… protože do Vánoc nebude koho nakazit.

Otázkou stále zůstává, co přimělo vládu k tomuto radikálnímu kroku. Byl to výše zmíněný protest nebo Hamáčkova středeční pozitivní nálada?

Národ totiž okamžitě využil toho, že se vše má uzavřít na druhý den a podnikl nájezd na supermarkety, které vykoupil pomalu i s dušemi všech prodavaček, a kadeřnictví zažila takový nápor, že se musela uchýlit k aukcím na jednotlivé sestřihy.

To není lockdown, to jsou prázdniny pro ekonomiku!

Znovu opakuji, není důvod k panice! Žádný lockdown se přece nekoná… teda aspoň podle Prymuly: „Lockdown znamená uzavření celé společnosti v tom smyslu, že se zásadně omezuje průmysl i obchod s výjimkou kritické infrastruktury.“ No jo, až na to, že zásadní část společnosti nemůže pracovat z domova, a právě tato zásadní část společnosti (statisíce lidí) ztratila možnost pracovat na dobu neurčitou.

Zdroj: Instagram/babblebam

Tak v čem se liší nynější ne-zas-tak-jako-asi-úplně-lockdown od toho jarního? Komunikace vlády s veřejností stále leží někde vedle záchodové štětky a opatření se pořád vyhlašují ve stylu „Dnes je úterý, tak v pátek uděláme tiskovku, přestože tiskovky jsou vždy ve středu, a na ní oznámíme nová opatření na příští pondělí, ale mezitím už vše vykecáme ve čtvrtek.”

Pomalu ale jistě se blížíme do stádia, kdy lidé budou nahlašovat ostatní za to, že roušky nosí. Co bude následovat potom? To nelze odhadnout, stejně jako to, co bude nebo nebude platit následující den, avšak je poněkud znepokojující, že se stále nikde neprodávají kalendáře na rok 2021.

Podtrženo sečteno, po půl roce shazování viny na nezodpovědné lyžaře, poté na dovolenkáře a nakonec na studenty, hygieniky a novinářské ču*ky, se obyvatelstvo zas a znova dostalo do bodu, kdy je třeba se semknout a převzít zodpovědnost na sebe, stejně jako tomu bylo na jaře. Nebo ne?

Jo a tady je ta oprátka:

  1. Petr Kaminsky | 27.10.2020 v 14:11 | Odpovědět

    1) “Mezitím co demonstrantům v Praze se zchladil koule bláta v hlavě” – co to jako je? 2) Co kdyz ta Pekova nakonec bude mit pravdu, omluvite se ji? Ty plivance uz ale tezko pujdou vzit zpet. 3) Pokud jde o (ne)lock-down, vlada se snazi vyhnout nahradam skod a samozrejme nic jim nejde tak dobre jako manipulace/PR. Cerna je bila a bila je cerna.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*