Nejnovější

Přehled týdne 17.- 23. 6. 2019

Pondělí: Egyptský exprezident Muhammad Mursí zkolaboval a zemřel u soudu. To je taky způsob, jak se vyvléknout z trestu. – Podle německých obchodníků se do střední Evropy blíží nový druh klíštěte. Je větší, ošklivější, má laserové dělo na zádech a kolečkové brusle. – Pamatujete si ještě na medvědího hrdinu ze Zlínska? Má nového následovníka, kolegu, který se prý potuluje na Břeclavsku. Méďa Béďa 2: Břeclavské Boogaloo! – Slovenský exprezident Andrej Kiska představil svoji novou stranu s názvem Za lidi. Tak blízko byl! Kdyby ji pojmenoval třeba “Za lidi, ovšemže”, mohl mít zkratku ZLO! To by bylo děsně cool a neříkejte, že byste něco takového nevolili! – V lomu Velká Amerika strávil dva dny beznohý vozíčkář, kterého tam zapomněli jeho kamarádi. Nejspíš měli pocit, že jim někdo chybí, tak si spočítali stopy, vydělili výsledek dvěma a když všechno v pohodě vycházelo, tak šli dál. (JL)

Úterý: Stejně jako letní teploty, tak i roste napětí mezi USA a Íránem. Trump poslal 1500 vojáků na Blízký východ. Jedná se o reakci na útok tankerů, po kterých vrostla světová cena ropy. – Čaputová se nepohodla s Ficem kvůli postupu při jmenování soudců ústavního soudu. Tak logicky je jednodušší vybrat devět soudců z dvanácti kandidátů než z osmnácti. Zákon, nezákon, ne? – Skupina Kryštof opouští po dlouhé spolupráci Agrofert. Je snadné opustit potápějící se loď. Otázka je, jestli si v budoucnu plánují najít podobného partnera. – Žalobce navrhl Rathovi trest propadnutí celého majetku a zákaz činnosti. Že by to byl už pomalu konec Davida Ratha? Snad ne, o čem by pak média pak psala? – O post nového lídra Konzervativní strany se popere pět kandidátů. Doufejme, že se volby nebudou táhnout tak jako Brexit. (MoK)

Středa: V Evropě klesá důvěra lidí v bezpečnost očkování. Podle Světové Zdravotnické Organizace je rostoucí neochota očkovat děti je jedním z největších zdravotnických rizik současnosti. Kdo má pravdu v otázce zdraví dětí? Nějakej doktor? Prosím vás… Facebooková babo, raď! – Černobyl je v kurzu. Seriálový hit od televize HBO odstartoval vlnu, jak hromadných návštěv Černobylské zóny, tak i sběratelskou mánii. Lidé ve velkém sbírají předměty z dob Sovětského svazu a nebojí se za ně dát ani málo, ani příliš moc peněz. – Permafrost na Arktidě začal tát o 70 let dříve, než vědci předpokládali. Je to znamení, že globální klimatická krize nabírá na intenzitě. Tak co kdybychom se na chvíli přestali hádat o tom, jestli je EU dobrá, nebo špatná a začali se věnovat akutnějším problémům. (VK)

Čtvrtek: Zeman pronesl, že Babiš by se v případě odchodu ČSSD z koalice uchýlil ke spolupráci s SPD. Nepřekvapí, nenadchne. Holt extrémisti ve vládě jsou prostě in. – Čaputová má podle svých slov pochopení pro Václavské náměstí plné lidí. Myslí to dobře, ale upřímně, my jsme demonstrace po vraždě Kuciaka chápali také. Jde spíš o to, jestli je Babiš nebere jako komickou přehlídku. – Cena cibule vzrostla za rok téměř o 200 procent, v průměru stojí kilo asi 37 korun. To proto, abychom nebrečeli jen když ji krájíme. – Policie hodlá zakročit proti lidem píšícím nenávistné komentáře na adresu redaktorky Českého rozhlasu, které se objevily pod příspěvkem Okamury na Facebooku. Tomi(h)o vyndej, konečně pozitivní zpráva. (CZE)

Pátek: ČSSD zůstává ve vládě, chce si ale klást podmínky. No jo, Babiš je zapomněl připnout zpátky k boudě. – Tomáš Czernin chce vystřídat Jiřího Pospíšila ve vedení TOP09. A všichni lidé mimo TOP09 řekli: Kdo? – Podle poslance za ANO Martina Kolovratníka jsou české dálnice natolik kvalitní, že to ospravedlňuje zvýšení cen dálničních známek na 2000. Vskutku vláda odborníků, teď se rekrutují ti nejlepší z oblasti stand-up komedie. – Donald Trump na poslední chvíli odvolal nálet na Írán, který chvíli předtím nařídil. Netahejte nerozhodnost nad menu v restauraci do vojenské politiky, to prostě není košer. (MrK)

Víkend: Demonstrace na Letné měla všechno. Byla spousta lidí, dobrého čtvrt milionu, někteří kolabovali ze sluníčka a doprava okolo kolabovala z lidí. Nekolabuje zatím vláda, což je tak trochu nevýhra. – Miroslav Kalousek prohlásil, že už nikdy nebude v žádné vládě. Za tohle definitivně může Kalousek. – Kvůli suchu uvažují STAN o zefektivnění politiky v podobě sloučení ministerstev zemědělství a životního prostředí. Dobrý nápad, jeden ministr za ANO může podělat dva resorty! Andrejovi srdce plesá. – Donald Trump poslal osobní dopis Kimovi do KLDR. Diktátor se nad obsahem dopisu prý zamyslí. Ale no tak, to je jasný eufemismus pro to, že mu to je u zadele! (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 24.6.2019 v 8:48 | Odpovědět

    Jaky “útok tankerů”? Co to je “pak média pak”?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*