Nejnovější

Přehled týdne 25.-31.3 2019

Pondělí: Kandidát na slovenského prezidenta Štefan Harabin si stěžuje kvůli průběhu prvního kola a chce podat ústavní stížnost. O co, že kdyby postoupil, tak by z jeho pohledu byly volby naprosto legitimní. – Turecký prezident Erdogan by rád viděl istanbulský chrám Hagia Sofia proměněný v mešitu. Hej, to už jsem někdy viděl. – Dvaceti osmi dny vězení potrestal britský soud ostrostřelce, který hodil na šéfa labouristů Jeremyho Corbyna vejce. Kdyby ho radši zbaštil, pak by tyhle problémy neměl. – Český senior prohrál v herně svoje peníze na nájem. Aby zastřel neúspěch své tutové investice, prohlásil, že ho přepadli lupiči. Óhohohó! Ne. – Ministr zemědělství Miroslav Toman slibuje v průběhu příštích tří let nový rybník každý den. Jak se všechny ty rybníky vejdou vedle plánovaného moře, to neprozradil. Chtějí nás zatopit! (JL)

Úterý: Americké vládě se nepodařilo ukončit Trumpův stav nouze. Takže Trump je zas o krok blíž ke své vysněné zdi. Naneštěstí pro něj „válku“ s opozicí ještě nevyhrál. – ODS po Václavu Klausovi mladším chce také jeho konec ve školském výboru. Jedno tatínkovo vyhlášení války nestačilo? – Policie ukončila vyšetřování kauzy Čapí hnízdo.  Bude soudní řízení či ne? Toť dobrá otázka. Každopádně s věrnými kobliháři jen tak něco nezacloumá. – Mexický prezident požádal Španělsko a Vatikán o omluvu za conquistu. Jak se říká: lepší teď než nikdy. A dobrá omluva po půl tisíciletí určitě všechno spraví. (MoK)

Středa: Evropský parlament podpořil zákaz jednorázových plastových výrobků. Tak tedy vzhůru na popíjení lahodné směsi Coly a papíru v oblíbených fastfoodech! – Česko končí s povinnými laboratorními testy polského masa. Podle ministra zemědělství Miroslava Tomana (ČSSD) už prý nejsou potřeba, protože Poláci Česku dali dostatečné záruky. Připravte pekáče! – Spojené státy vyzvaly Rusko k zastavení veškeré podpory Venezuelského prezidenta Madura. Podle viceprezidenta Mika Pence je prý přistání Ruských letadel ve Venezuele „nevítaná provokace“. USA, Rusko a ropa. Soupeření o tu jedinou prostě nikdy neskončí. (VK)

Čtvrtek: Pražská tramvaj číslo 10 dostala nový polep upozorňující nepozorné chodce. Stojí na něm mimo jiné slogan Nejsem zabiják, jsem jenom silnější! O pravdivosti těchto slov se ještě v ten den pokoušel přesvědčit opilý řidič, který s autem zapadl na čerstvě zabetonované trati. Jo jo, to jsou ty nápady po pěti škopcích. – Polské portály kritizují prezidenta Dudu za pochvalný výrok, který věnoval polským potravinám. My ho pro změnu zveme na naše vyhlášené „argentinské” hovězí. – Rakouský ministr Kickl se stal prvním mužem, který české veřejnosti oznámil, že v Praze došlo k zadržení dvou Iráčanů podezřelých z terorismu. Pro jiné země by to byla zpravodajská potupa. Podle Babiše a Hamáčka jde však o běžný standart. Ha, ha, ha… (CZE)

Pátek: KDU-ČSL obměnila vedení. Končí Bělobrádek, novým předsedou byl zvolen Marek Výborný. Nebojte se, taky jsme o něm doteď neslyšeli. – Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch zamítl plošné očkování kvůli spalničkám. Zde vidíme optimistu: Věří, že hňupů je v téhle zemi méně, než se říká. – Ministryně průmyslu Marta Nováková čelí kritice za to, že na žádost Číny vykázala z jednání zástupce Tchaj-wanu. To máme beztak za to, že kvůli nám jsou drahá data! – Donald Trump změnil taktiku: Po Mexiku chce, aby něco udělalo s migranty, nebo zavře hranice. Prasátko s drobnýma na zeď se holt nechce rozbít. (MrK)

Víkend: Slovensko si zvolilo novou prezidentku, Zuzanu Čaputovou. Spousta lidí říká, že Slovákům můžeme závidět. Možná, ale prozatím mají furt ostřejší mafii. – Kampáň! Jo, tak přesně ta stála loni politické strany dohromady okolo půl miliardy korun. Zisk nebo ne, to je jedno, ale ten obrat…! – Britská premiérka Mayová se podle spekulací pokusí prosadit dohodu o brexitu počtvrté. Je úžasné, jak tenhle mrtvý kůň pořád ještě reaguje na bičování. – Během setkání v Hanoji měl Trump předat Kimovi kus papíru s požadavky. Jaderné zbraně, palivo… fakt mu dal požadavky a ne nákupní seznam? (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*