Nejnovější

Přehled týdne 27.5. – 2.6. 2019

Pondělí: ANO oslabilo, ODS posílila, ČSSD je k smíchu, Kalousek kritizuje rozhodnutí TOP09 nechat Popíšila jako lídra kandidátky, Telička se do EP nedostal. Nu což, popojedem. – Vláda plánuje zvýšit daně z tvrdého alkoholu, cigaret a hazardu. Sudety tak zřejmě přijdou o poslední radosti ze života. – Hnutí ANO, vytrollíme europarlament zaznamenalo úspěch přes jedno procento a mělo oslabit skutečné hnutí ANO. Chtějte pak po lidech, aby z článků četli víc než titulky, když nečtou ani volební lístky. – V Británii v eurovolbách zabodoval Nigel Farage a jeho Strana pro brexit. Vanitas vanitatum et omnia vanitas. (MrK)

Úterý: STAN žádají, aby Agrofert vrátil ještě neschválenou eurodotaci sto milionů na výrobu toustového chleba, která byla zaplacena ze státního rozpočtu. Tak to ne, na chleba bude, i kdyby se nedotovalo! – Za tohle Andrej Babiš opozici zkritizoval, že jenom reptá a sama nepostavila ani psí boudu. No jo, tak když jim kradeš návrhy zákonů, to je pak těžko. – Francie se ozvala proti iráckým popravám dvou Francouzů, kteří se přidali k Islámskému státu, převzít si je ale nechtěla. Politický ekvivalent anonymního nadávání na internetu. – V USA začíná soud s farmaceutickou firmou Johnson & Johnson, měla způsobovat lidem závislost na opioidech. Kdyby radi prodávali Savo… (MrK)

Středa: Zvláštní vyšetřovatel Robert Muller, který pátral po ruském vlivu na americké prezidentské volby v roce 2016, promluvil krátce na tiskové konferenci. Američanům sdělil, že nemůže Trumpa obžalovat během jeho prezidentského mandátu. Pokud by ale měli jistotu, že je prezident nevinný, výslovně by to do výsledného spisu napsal. Víme, co tím chceš říct, Robe. Chápeme. – ODS vyloučila ze strany Martina Langa, který na Facebooku vybízel k zabití prezidenta Zemana. Proč ale vybízet k něčemu, co stejně časem udělá příroda? – Sociální sítě Facebook a Twitter odstranily množství falešných účtů, stránek a skupin, které se vydávaly jako osobnosti, nebo organizace z Evropy, či ze Spojených států. Účty byly ovládané z Íránu a snažily se prosadit kritiku k Izraeli a Saudské Arábii. Až se vás příště na Facebooku zeptá nějaká sexy holka, co si myslíte o Izraelské okupaci Palestiny, tak už nečekejte starého perverzáka na druhé straně monitoru. (VK)

Čtvrtek: Americký vojenský konvoj brzdil dopravu na D2, později dokonce havaroval na D1. Američanům asi někdo prozradil, že v Čechách není nikde náročnějšího terénu než na neopravených dálnicích. – Mluvčí čínského ministerstva obrany požádal novináře, aby neuváděli, že protesty občanů z roku 1989 byly krvavě potlačeny. Není to prý pravda. Jen tak mimochodem, zemřelo při nich až 10 000 lidí. Ale jinak je Čína jistě kultivovaná země, se kterou je radost obchodovat. – Šéf Boeingu poprvé veřejně přiznal konstrukční chybu u strojů 737 MAX. Jak to ale bude vysvětlovat pozůstalým těch 346 obětí, to nikdo neví. – Zeman zřejmě neodvolá ministra kultury Staňka bezprostředně po Babišově návrhu. Což o to, podle hesla „co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří” se u nás řídí skoro každý. Avšak ne každý je u nás prezident. (CZE)

Pátek: Andrej Babiš na jednání Sněmovny prohlásil, že Česko žádné dotace vracet nebude. Většina lidí do svých průserů tahá svoje nejbližší, Andy do toho stáhl celou zemi. Není to na rekord? – Miloš Zeman k odvolání ministra Staňka prohlásil, že co se lhůty týče, Ústava mu dává dost prostoru, takže nespěchá. Představujeme třívrstvou toaletní Ústavu, dámy a pánové. – Ladislav Jakl po incidentu ve Zlíně volá po debatách bez nenávisti. Vyšetřili ho pořádně? To z něj snad mluví otřes mozku. – Donald Trump nesmí na stavbu Mexické zdi používat peníze z ministerstva obrany. No co, nějaká klička se najde. Třeba ministerstvo školství, zeď ty Mexičany naučí! (MrK)

Víkend: Andrej Babiš prohlásil, že ani po případném obvinění z trestného činu neustoupí a že je to celé spiknutí. Heleďte, já začínám mít pocit, že on tomu fakticky věří. – Pražská vládní koalice má na triku podezření z falšování výsledků jednání. Volejte exorcisty, to město je fakt prokleté. – Prý bude horko. V červnu. Kdo by to byl řekl? – Víkendový sraz motorkářů Hells Angels přinesl zatčení více než třiceti lidí za držení drog. Pche, to je máte za žabaře? Jen držení… – V severoirském Belfastu našli pod autem policie nastraženou bombu. Ach, tradice. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*