Nejnovější

Přehled týdne 26. 11. – 2. 12. 2018

Pondělí: Ukrajina vyhlásila válečný stav. Zatím jen na třicet dní, ale to se může snadno protáhnout. Ukrajincům nikdo do lodí bourat nebude! – Sonda InSight z NASA přistála na Marsu. Je čas začít kreslit penisy na povrch další planety. – K bourání do lodí se ještě vrátíme, protože české ministerstvo zahraničí odsoudilo Rusko za zmíněnou kolizi. Rusy to dozajista velmi trápí a nemohou teď spát. – U Jičína se odehrálo drama, když řidič předjel jiného řidiče a předjetý řidič mu za to hrozil pistolí. Jo, pondělky nemá nikdo rád. – Bitcoin padá! Haleluja, konečně se můžeme plácat vzájemně po zádech, volat, že kryptoměny nefungují a všem říkat, že my jsme to věděli už od začátku. – Na Novém Zélandu se na pláž vyhrnulo skoro stopadesát kulohlavců, tedy velryb se sebevražednými sklony. Opalování jim sice nevyšlo, ale aspoň mají Novozélanďané co jíst. Všechno zlé je přece k něčemu dobré. (JL)

Úterý: Ukrajina kvůli eskalujícímu konfliktu s Ruskem žádá o pomoc NATO a EU. Porošenko se tak i stébla chytá, Evropa na něj zatím zvysoka tento. – Premiér Izraele Benjamin Netanjahu po otevření Českého domu v Jeruzalémě přirovnal Miloš Zemana k T. G. Masarykovi. Nejenže tak evidentně nezná naši historii a současnost, ale nestihl ještě ani zažít poučku, že jen blbec nemění své názory. – V pořadu Události, komentáře připravili desetiminutovou reportáž o tom, že jsou prostředky hromadné dopravy přeplněné. Vážená ČT, chcete prozradit další tajemství? Babiš tímhle krokem volby stejně vyhraje i příště. – Vláda hnutí ANO zřizuje státní dluhopisy. Počkej Andreji, nepřišel s tím před 4 lety Kalousek, symbol korupce? – Macron po 10 dnech protestů naznačil ochotu zmírnit dopad daní na palivo. Tomu se říká vláda lidu v praxi. (CZE)

Středa: Velká Británie už zná ekonomickou stránku Brexitu. Britský ministr financí Hammond potvrdil, že i když bude podepsána smlouva s EU o spořádaném obchodu, království zchudne a ekonomicky ztratí. Toť Brexit: je to sice složitější a horší rozhodnutí, ale… vlastně bez ale. Takže stále chceme Czexit, že? – Z analýzy společnosti Comparitech vyšlo najevo, že v Česku je o dost dražší Netflix s porovnáním s ostatními zeměmi. To si pak budete muset rozmyslet, zda se vám pozvání na Netflix and chill vyplatí. – Pamatujete na ty předvolební kampaně plné slibů o navýšení platů učitelům? Tak jako ostatně vždy z toho nic nebude. O to krásnější je, že ve stejný den přidali prezidentské kanceláři 16 milionů. Protože moudrost plyne z Hradu. – Řečtí novináři vyhlásili na středu stávku, do práce ale nepřišli už v úterý. Prý aby o stávce ve středu mohli informovat. Kdo jiný by o tom informoval, že jo. (AH)

Čtvrtek: Trump zrušil schůzku s Putinem, jelikož Rusko nepropustilo zadržené námořníky a nevrátilo lodě Ukrajiny. Porošenko za tento přístup Trumpa chválí: nebudeme se s ním bavit, i kdyby nám tatínek Putin vyhlásil válku. – Oficiální usnesení české vlády ohledně konfliktu na Ukrajině nepadlo, čeká se prý na vyjádření EU. Opravdu? Nebo se jen ANO bojí proukrajinského postoje kvůli případné neshody s komunisty a Zemanem? – Bývalý osobní právník Trumpa Michael Cohen před soudem přiznal, že Kongresu v minulosti lhal o svých kontaktech s Rusy během prezidentské kampaně. To ještě pořád někoho překvapí, že Trump a jeho okolí lže? – V příštím roce vláda zruší přes 850 úřednických pozic, včetně několika ve vedení ministerstev. To vypadá na pokračování seriálu Babiš přeskupuje resorty pro získání větší moci”. – Městský úřad v Černošicích zahájil správní řízení s Andrejem Babišem kvůli podezření, že stále ovládá média. Výsledek šetření je pro jedince zdravého rozumu jasný už teď, ale jak se říká, snaha byla. – Měsíční hornina o váze 100 gramů se vydražila za 19 miliónů korun. A my si tady stěžujeme na cenu uhlí nebo oceli. (CZE) 

Pátek: Miloš Zeman u Soukupa v TV Barrandov kritizoval ministra zahraničí Tomáše Petříčka kvůli jeho přístupu, zejména co se týče Maďarska. Tak hlavně, že si ho s Babišem schválili, kluci ušatí. – Andrej Babiš se sešel s Viktorem Orbánem. Visegrád fajn, migranti fuj, mocnáři drží basu. Seznam odškrtaný, popojedem. – Státní ústav pro kontrolu léčiv kvůli možným rizikům stahuje z prodejen Ibalgin Junior. Junior a problémy se zdravím, to je poslední dobou prostě trend. – Polsko oznámilo nákup mobilních raketometů HIMARS od USA. Radost nemáme. Vždycky, když Američani prodávali Evropě zbraně, se tu děl bordel. – Migrantky na hranicích Mexika a USA zahájily protestní hladovku. Jako by mělo zabrat, bavíme se o zemi, kterou vede muž, který hrozil zastavením finanční podpory hasičům, když nezvládli požád v Kalifornii. (MK)

Víkend: Právníci Evropské komise odezírají Andreje Babiše ze střetu zájmů a porušování unijních pravidel o dotacích. Ten na to prý nemá čas, musí zachraňovat republiku, kampáň, Kalousek, znáte to… – Německé ministerstvo vnitra si uřízlo ostudu, na konferenci o islámu tam servírovali muslimům jelita. Je to ošklivé, ale svým způsobem ta nejvtipnější věc za tenhle týden. – Demonstrace ve Francii kvůli dani z pohonných hmot nabírají na obrátkách, násilí se stupňuje a dmontranti už poškodili i Vítězný oblouk. Teda, umíte si představit, jak by vyváděli, mít tak naši vládu? – Středoevropská univerzita se z Budapešti stěhuje do Vídně. Pamatujete, jak Andrej Babiš nabízel, že by mohla k nám? To je v pohodě, on taky ne. – Premiérce Therese Mayové z vlády kvůli brexitu odchází další ministr, už šestý. Co taky čekat, když kvůli brexitu odešel i jeho hlavní iniciátor? (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*