Nejnovější

Přehled týdne 15.-21. 4. 2019

Pondělí: Pařížané si vytáhli klacky, buřty a šli opékat. Katedrála Notre Dame zaplála pro víru a prezident Trump přišel s geniálním nápadem, jak kostel ze čtrnáctého století uhasit: Nalejte na to fůru vody. Čím studenější, tím lepší. – Na severu Plzeňska nějaký dobrák chystá otrávené pamlsky pro psy, některé i s žiletkami. Ne, že bych chtěl něco navrhovat nebo někomu přál něco zlého, nicméně pokud mají tamější občané chuť někoho zlynčovat… – Ruský prezident Putin a severokorejský vůdce Kim Čong-Un plánují setkání. O čem, to se ještě neví, ale vodka poteče proudem, to si buďme jisti. – Podle belgického centra pro kybernetickou bezpečnost není firma Huawei ani její výrobky bezpečnostní hrozbou. To tak, budeme poslouchat nějaký německý zpomalovač? (JL)

Úterý: Jaromír Soukup oznámil, že chce v příštích volbách kandidovat na prezidenta. Tak proč to nezkusit, když ho nemusí jen malá část populace? – Čínští miliardáři podporují dvanáctihodinové směny šest dnů v týdnu. Dle jejich slov Číňané zlenivěli. Vypadá to na nové pracovní motto: „Když nemůžeš, tak přidej víc.“ – Náš první český „terorista“ si odsedí čtyři roky ve vězení. Stejně je to zase unikát: První obětí teroristického útoku byl strom u kolejí. – Egyptský parlament odhlasoval prodloužení prezidentského mandátu na šest let. Proč si ve vládě neposedět o dva roky navíc? Miloš jen závistivě slintá. – Německý ústavní soud rozhodl, že mohou mentálně postižení volit v eurovolbách. Že by pokus o zvýšení účasti ve volbách nebo nový způsob, jak přijít k hlasu navíc? (MoK)

Středa: Policie předala státnímu zastupitelství v Praze spis týkající se kauzy Čapí hnízdo a navrhuje obžalovat všechny obviněné, mimo Babiše mladšího. Podle Andreje Babiše je to, samozřejmě, organizovaný komplot. – Policie v Londýně zatkla už téměř 300 ekologických aktivistů, kteří tam narušují dopravu ve snaze vynutit si kroky vlády proti klimatickým změnám. Jakoby ti Britové neměli dost starostí s brexitem, ještě aby se starali o nějakou planetu! – Zpráva ministerstva vnitra o projevech extremismu za rok 2018 uvádí, že v šíření projevů rasové a náboženské nenávisti hrálo v naší republice hlavní roli hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Podle předsedy SPD a vrchního imigranta nesnášejícího imigranty, Tomia Okamury, je to politicky motivovaný nesmysl a za všechno může Česká strana sociálně demokratická (ČSSD). No, já už chtěl vinit Kalouska, ale tak fajn. (VK)

Čtvrtek: Zástupci španělské televizní stanice nepovolili účast v předvolební diskuzi ultrapravicové straně Vox, která zatím není v parlamentu. Možná trochu nedemokratické, ale určitě racionální. Extrémní pravice totiž v minulosti často přinášela zlo. Zeptejte se Němců, Italů, ale hlavně Židů. – Britové coby první národ na zeměkouli začnou ověřovat věk návštěvníků pornografických stránek. Asi nějaká příprava na brexit nebo co. – Jedinečná možnost pro vás! Na sondu ExoMars lze nahrát třicetivteřinové poselství, které charakterizuje současný svět. Jedenáct nejlepších vybere odborná porota a pošle je na rudou planetu. Tak do toho. Marťany je třeba seznámit se selfie, fidget spinnery nebo hashtagy na Insta. (CZE)

Pátek: ČR se nedaří vymáhat po různých státech dluhy z dob socialismu v hodnotě okolo 20 miliard. To se pak těžko odstraňuje pocit, že nás chce někdo zneužívat. – Předseda Pirátů Ivan Bartoš prohlásil, že programový průnik s KSČM je čistě náhodný. Co si budem, rybníček voličů není velký a někam se tou udicí nadhazovat musí. – Na Srí Lance došlo k několika útokům v kostelích a hotelích. Jenom ať to nezapadne, tady humor dělat nebudeme. – Nacionalistické nepokoje v Severním Irsku znovu ožívají. Helejte, nechcete třeba počkat, až Británie vyřeší alespoň brexit? Chápu, že se nemusíte dočkat, ale stejně… – Jak se zdá, všichni potřebujeme vědět to, že včely a jejich úly u Notre-Dame přežily požár. A teď vážně: Který z vás věděl, že tam jsou včely? (MrK)

Víkend: Meteorologové vydali varování před rozděláváním ohňů. V dubnu. Opovažte se někdo vytáhnout, že ale přece před týdnem pršelo. – Lesy ČR za minulý rok odstranily více než 600 černých skládek. Tak naposled, vy kaštani: Recyklace neznamená návrat materiálů do přírody! – Protesty žlutých vest nadále pokračují, na některých místech hořely i barikády. Jasný, to přesně teď Francie potřebuje: Víc požárů! – Bývalý agent CIA Randall Phillips prohlásil, že čínská hrozba je mnohem komplexnější, než ta ruská. Tak, nám to může být jedno, naše hlava státu už líbe zadel oběma. – Během druhého kola prezidentských voleb v Ukrajině došlo k zádrhelu. Favorit Volodymyr Zelenskyj na kameru ukázal svůj volební lístek, čímž porušil zákon. Aneb Když máš materiál na InstaStory a vybitý telefon. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*