Nejnovější

Přehled týdne 12. 11. – 18. 11. 2018

Pondělí: Umřel král komixu Stan Lee. Vedle toho, že to je smutné, to taky znamená, že už nebudou ve filmech od Marvelu jeho camea. Tak proč se na ně ještě dívat? – Ukrajinští nacionalisté cvičí školáky v boji s kalašnikovem. Někdo by tomu mohl říkat branná výchova, ale mně to přijde spíš jako dětská armáda. Není to náhodou nelegální? – Vězni ve Valdicích poslal syn balíček s pervitinem. A pak že se o své rodiče tahle generace nestará. – Trump si zase potřeboval někoho naštvat, tentokrát všechny hasiče z Kalifornie. Pokud prý nebudou lépe hasit, nedostanou příště na hašení žádné peníze. To jim ukáže! – Austrálie má nového národního hrdinu. Je jím bezdomovec, který zastavil atentátníka pomocí nákupního vozíku. Z toho by se dalo vyrobit náboženství. (JL)

Úterý: Výzkum ve Francii zjistil, že terorismus má zásadní vliv na lidskou psychiku. Ehm, kdo by to byl řekl. – Jednou za čas se Česku podaří být vidět ve světových médiích. Děkujeme, pane premiére. Měl byste unášet svoje děti častěji, ať si nás v tom světě pořád nepletou s Čečenskem. – CNN zažalovala Bílý dům kvůli odebrání akreditace pro jejich reportéra. A já se ptám: Už někdo žaloval Pražský Hrad? – O post předsedy Evropské komise bude bojovat i český europoslanec Jan Zahradil. Vida, euroskeptika jsme na nejvyšším postu Unie ještě neměli. – Poslanecká sněmovna chce hlasovat o nedůvěře vládě. Ano, už zase. Miloš říká, že se jedná o konspiraci. Spíš to ale vypadá, že v konspiraci žijeme již od roku 2013.  (BAG)

Středa: Novým předsedou Senátu ČR se stala politická Nesmrtelná teta Jaroslav Kubera. Tak přejeme hodně štěstí a méně stupidních výroků. – Andrej Babiš označil údajný únos jeho syna za novinářský hyenismus a pojmenoval akci „puč Palermo“. Řekněme si ale, že to načasování vyšlo ironicky krásně. – Zatímco některé strany se rozhodují, zda setrvají ve vládě s Babišem, Okamura chce za každou cenu do ní. Prý vidí příležitost, jak odsunout ČSSD a vystřídat ji v koalici. Člověk by řekl, že takové politikaření a taktizování se děje za zavřenými dveřmi, jen Okamura to přispěchá hned říct do televize. – Vláda odmítla globální pakt o migraci od OSN, jako hlavní důvod uvedla to, že jejich připomínky nebral nikdo v potaz. Hezký, teď si nás určitě všimnou. (AH)

Čtvrtek: V odpověď na čerstvou kauzičku našeho premiéra se Senát shodl, že by měl Babiš z postu odstoupit. Tento krok by podpořilo 59 z přítomných 73 senátorů. Senátoři za ANO se buď zdrželi nebo byli proti. A já si tak říkám, jaké by bylo bájo, kdyby byl South Park o České republice. – Babiš mezitím přešel do protiútoku. Dotyčné novináře označil obvyklým způsobem za hyeny a řekl, že syna zneužili. Rusové označili obvinění za provokaci vyrobenou kvůli nějakým vnitropolitickým cílům. Jako bych v pozadí slyšel makat trollí farmy. – Tři britští ministři rezignovali, nelíbí se jim smlouva, kterou premiérka Mayová vyjednala s Evropskou Unií. Jedním z nich byl i takzvaný ministr pro brexit, Dominic Raab. Premiérce hrozí, že jí vláda vysloví nedůvěru. A to jsme si mysleli, že brexit destabilizuje hlavně EU. (DL)

Pátek: ČSSD se kvůli kauze Andreje Babiše mladšího nechce z koalice, předseda Jan Hamáček navíc dodal, že po odstoupení Babiše z pozice premiéra nemá opozice plán B. Na jednu stranu to je pravda, ale na druhou stranu, když to zní z úst Babišova podržtašky, není to úplně ideální. – U Babiše zůstaneme. Podle nových vyjádření by Česko mohlo postavit v Sýrii vesničku pro sto padesát sirotků. Proč ale v Sýrii? Na Krymu má na přechovávání dětí už kontakty. – Angela Merkelová uznala, že její vláda udělala v migrační politice za poslední roky dost chyb. České internety chrochtají blahem, mají novou munici do hnojometů. – Soud nařídil Bílému domu, aby vrátil akreditaci novináři CNN, který se dostal do potyčky s Donaldem Trumpem. I soudci chtějí vidět druhé kolo. – Jižní Korea pokračuje v likvidaci svých strážních postů na hranici s KLDR, jeden z nich dokonce odpálila. Není nad gesto sbližování okořeněné ukázkou bicepsu. (MK)

Víkend: Připomínali jsme si výročí nacistické oprese vysokých škol, začátek povstání proti komunistickému režimu. Většinou se to zúžilo na demonstrace proti Babišovi a opakování starých Havlovských hesel. Už ani ty svátky nejsou, co bývaly. – Andrej Babiš mladší přestal komunikovat s reportéry Seznamu, přibližně ve stejnou dobu, kdy Andrej Babiš starší odletěl do Švýcarska. Krátce poté navíc juniorova matka vydala škrobené prohlášení, že ji mají novináři nechat na pokoji. Neříkejte mi, že to jsou jen blbý náhody. – Během oslav 17. listopadu někdo vyhodil do koše kytice, které položili Andrej Babiš a Tomio Okamura. To jen, kdyby vám přišlo, že v tématu svobody projevu máte zcela jasno. – Přijde sníh a náledí. Kdo to nečekal, vygooglete si koncept čtyř ročních období. – Přijde vám, že protestujeme moc a často zbytečně? Nemějte obavy, Francouzi právě rozsáhle demostrují kvůli vysokým cenám benzinu. – Kromě nás demonstrovali také Slováci, ti konkrétně proti vládě SMERu. Víc jak dvacet let od sebe a pořád synchronizovaní. Slzička ukápla. (MK)

Martin Klose
Martin Klose (Články)
Student mediálních studií na FF UP, pseudofilozof, introvert a latentní mizantrop, co rád používá fajnová slovíčka. Všeobecně charakter, kterého si pozvete na párty jen proto, aby umyl nádobí.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*