Nejnovější

Přehled týdne 30. 7. – 5. 8. 2018

Pondělí: Odchod německo-tureckého fotbalisty Özila z německé reprezentace spustil hashtag MeTwo pro lidi, kteří se potýkají s rasismem. Yay! Bude zase nový hon na čarodějnice, když MeToo odeznělo! – V Německu nachytala fotopast nahatého cyklistu. A teď má hošan problém, na třicítce jel 47 km/h. Fuj fuj fuj, ostuda, štyry píva, recidíva, pobuda. – Starosta Slatin na Horažďovicku Václav Vachuška rezignoval, když u něj v trezoru našli 150 tisíc korun bez pořádného vysvětlení. Jaké z toho plyne ponaučení? Neber úplatky, neber úplatky, nebo z toho rezignuješ. – Česko není jedinou zemí, kde se politické mrtvoly snaží vyhrabat zpátky na vrchol. Na Slovensku se probudil Vladimír Mečiar. Člověk, jenž se zapsal do dějin rozdělením jedné republiky. Schválně co rozbije tentokrát. – Je vedro tak velké, že to ani není sranda. To proto, aby se tu všichni ti migranti cítili jako doma. Ještě pár svůdných oveček a bude tady ráj. (JL)

Úterý: Premiér Babiš odjel na dovolenou do Řecka. Ale nebojte se, videospoty bude na sociální sítě určitě přidávat. – Léto je v plném proudu. Horko je větší a větší a utopených je více a více. – Jirka Paroubek už rozdýchal, že mu sociální demokraté nedali podporu do senátu, nevzdává se ale, chlapec statečný. – Do čela GIBS se našla náhrada za Murína, bude jím Radim Dragoun. To bude partie krásného Dragouna. – Soud uznal bývalého tajemníka SPD Jaroslava Staníka vinným za nenávistné výroky na půdě Sněmovny. My počkáme, co na to Tomio poví na Facebooku. (VŽ)

Středa: Kandidát do Senátu za SPD Kufa odmítá Islám a uprchlíky. Což vzhledem ke straně není nic nečekaného. Na druhou stranu na videu zve muslimy do Lázní Drakov, kde působí. Prý jde jen o byznys. SPD jde zas jen o člověka, který má titul a umí mluvit líp než Míla Rozner. Match. – Hic. Středa je nejteplejším dnem roku. Lidi trpí, ale v redakcích mají aspoň o čem psát. Třeba iDnes přišla se šokujícím výzkumem, že v černém autě zaparkovaném na slunci je po pár hodinách přes 60 stupňů. To je asi stejné zjištění, jako když reportérce na Nově zmrzla v mínus 20 voda. – Paní Marvanová prý dělá špinavou předvolební kampaň, řekl mistr špinavostí Ovčáček. – Zákon o zákazu zahalování tváře na veřejnosti plánuje Bartošek za KDU-ČSL i Okamura. Babiš návrh podpoří. Díky bohu, konečně přestanu potkávat na ulici tisíce utlačovaných žen v burkách. (AH)

Čtvrtek: V Česku se objevil první případ žluté zimnice. Jasný, léto je příležitostí pro spoustu novinek, ale zůstaňme raději u ovocných příchutí Kofoly, ja? – Kvízová otázka: Jak poznáte, že je opravdu vedro? Tak, že už ani komáři a klíšťata nejsou aktivní. Výhra? – Na některých českých dálnicích by se mohl zvýšit limit maximální povolené rychlosti, podobně jako v Rakousku. Skvělá věc, zejména, když stojíte polovinu času v kolonách kvůli opravám. – V německém městě Mannheim znovu zavádí profesi ponocného, dohlížitele na noční klid v ulicích. Vzhledem k novodobému trendu nočního života by se té profese měl raději ujmout John Wick. – Americká vláda plánuje zrušit nařízení Obamova kabinetu, které má od roku 2020 snižovat emise automobilů, a zároveň chce zrušit možnost států vydávat vlastní emisní regulace. Plnou parou vzad, cucáci! – Sucha v Německu způsobují, že Labe odhaluje nevybuchlou munici z druhé světové války. Jistě, náhoda. (MK)

Pátek: Transparency International podala podnět k šetření střetu zájmů Andreje Babiše. Internacionální kampáň! – Je největší sucho od roku 1947, ale nebojte, podle meteorologů se má v neděli ochladit o pár stupňů. Ale děti v autech ještě nezamykejte. – Podnikatel Zdeněk Bakala nedodá svou výpověď vyšetřovací komisi v kauze OKD. Ale Zdéňo, není čeho se bát. Nařčení z korupce a tunelování, s tím se dá klidně dneska dělat premiér. – Houby prý porostou. Svět je v pořádku. – Ve Velké Británii odsoudili osmnáctiletou dívku na doživotí za plánování atentátu. A pak, že ti mladí dneska nic nedělají. – Americký stát Virginie sužují silné deště. Ano, záměrně provokujeme, nemáte zač, kulíšci. – Dcera amerického prezidenta Ivanka Trump se veřejně distancovala od názorů svého otce na migraci a média. Pochybujeme, že to Donnyho jakkoli tankuje. – Při silné bouřce v Srbsku zabil jeden blesk deset ovcí. I Bůh si občas dopřeje skopové, víme? (MK)

Víkend: Jednu velkou výhodu to velké vedro a sucho má. Lidé si začali uvědomovat, že voda zas není taková samozřejmost, a že možná ty stromy ve městě mají taky svůj význam. Lepší výukovou metodu pro lidstvo zatím nikdo nevymyslel. Keep going!  – V šesti městských částech Prahy se do nadcházejících voleb přihlásil jen jeden subjekt. To bude těžký rozhodování u urny. – Prahou se prohnala vlna nohou s ponožkama v sandálech. Ano, správně, bojovníci za tradiční rodinu. – Podle průzkumu mají Rusové k USA a EU stále pozitivnější vztah. Tuto informaci se kupodivu na Sputniku nedočtete. – Jak se dělá venezuelské vládní PR. Vybouchne plyn. Prezident svolá tiskovku a ohlásí, že přežil pokus o atentát. Easy peasy. – Příští rok si na dovolené v Chorvatsku připlatíte. Výše turistické daně na noc na osobu se zvedne o 2 kuny (asi 7 Kč). Kam ten svět spěje!!? (BAG)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 7.8.2018 v 8:00 | Odpovědět

    1) Drakov? Snad Darkov, ne? 2) Vypada to, ze v Chorvatsku EET a uctenkovka (stejne jako u nas) nezachranila statni rozpocet a proto museji turisty odirat krome premrstenych cen jeste plosnou dani.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*