Nejnovější

Přehled týdne: 21.-27.10. 2019

Pondělí: Úřady v bosenském městě Bihač už mají dost imigrantů a rozhodly se vyřešit krizi hezky postaru: odškrcením přívodu vody do jejich tábora. Chtějí tak dohnat vládu k zodpovědnosti a k tomu, aby něco už konečně dělala. Ať tak či onak, uprchlíci budou určitě odtamtud do měsíce fuč. – Honduraský dělník, který přežil kolaps v hotelu v New Orleans a o všem špatném, co se tam dělo, náležitě promluvil, se brzy dočká odměny. Deportace. This is America! – Máme za sebou divoký víkend protestů v Chile, Hong Kongu, Bangladéši, Libanonu, Španělsku… Je čas znovu protestovat jako v roce 1848! – V Británii se neděje nic nového. Britové se totiž rozhodli, že se o brexitu nerozhodnou, rozhodování by se totiž určitě protáhlo do večera a oni by nestihli čaj. (JL)

Úterý: A je to tady zas. Podle průzkumu společnosti NMS Market Research se více než třetině Čechů nad 40 let žilo lépe za totáče, kdy měl každý práci, ale nikdo nic nedělal, a kdo nekradl okrádal rodinu. Je jen k pláči, že tolik lidí bojovalo pro něco, od čeho se pak stejně ostatní otáčejí zády. – Japonsko má nově, už oficiálně, 126. císaře. Naruhito byl uveden do své funkce jako symbol nejdéle trvající světové dynastie. Česko na ceremonii zastupoval premiér Andrej Babiš namísto rozpadajícího se Miloše Zemana. Banzai! – Smysly českých televizních diváků se již brzy dočkají dalšího mediálního znásilnění. TV Barrandov totiž připravuje zcela nový seriál po vzoru americké rodinné ságy Dallas. Jen se modleme, že nám Soukup nenacpe víc, než jen pilotní díl. (VK)

Středa: Severoatlantická aliance hodlá jednat o nasazení svých vojenských sil v Sýrii pro zajištění bezpečné zóny pod mezinárodní kontrolou. Tak uvidíme, jestli to Ankaře trochu zklidní její mlsný jazýček. – Část členů strany Pirátů chce odvolat jejich místopředsedu a šéfa poslanců Jakuba Michálka. Je na ně prý moc tvrdý. No jo, lidi jsou jako skleničky. Když je mrštíte ze schodů, rozbijou se. – Americký Bílý dům navrhuje zrušení dlouhodobého omezení těžby dřeva v části Aljašky přezdívané „americká Amazonie“. A ono proč vlastně ne. Když už na přírodu kašleme, tak přece pořádně. (VK)

Čtvrtek: Poslanci schválili 21. srpen jako den připomínání sovětské okupace z roku 1968. Otázka za zlatého bludišťáka: Komu se to nelíbilo? Nápověda: Začínají na K a končí na SČM. – Poslanci ostatních stran trochu škodolibě hýkají radostí z dění u Pirátů kolem Jakuba Michálka. Podle některých už jsou jako ostatní tradiční strany. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst … – Podle průzkumů Čechy netáhnou až tak extrémní ideologie jako spíše ideály sociální demokracie. Chudák Hamáček, ten z toho musí být zmatený jak lesní včela. – Donald Trump ve svém projevu slíbil postavení protiimigrantské zdi i v Coloradu, které ale s Mexikem nemá hranici. Záleží na tom? Ty dostaneš zeď, a ty dostaneš zeď! Všichni dostanete zeď! (MrK)

Pátek: Opoziční politici opět kritizují Zemanův výběr hostů a oceněných na oslavách 28. října, podle nich si prezident z této události dělá oslavu pro kamarády. Čili nic nového pod sluncem. – Pracovník Česko-čínského centra Univerzity Karlovy lhal o financování konferencí, místo centra je z většiny platila čínská ambasáda. Tak, a teď si nás koupí všecky! – Česko je za poslední dva roky zemí s pátým největším nárůstem nakažených virem HIV. To se konspirátoři pomějou. – Čína obvinila Velkou Británii, že neochránila čínské občany, kteří putovali do země v přepravním kontejneru, kde taky zemřeli. Z tohohle bych spíše než adresáta vinil odesilatele. (MrK)

Víkend: Miloš Zeman na schůzi se zahraničními diplomaty všem zúčastněným pogratuloval, že byli vysláni do krásné a úspěšné země. Mimo záznam údajně dodal: „A teď si tipněte, jak rychle to dokážeme zmrvit?“ – Kellnerova PPF koupila Novu. Jedinou jistotou v celém širém televizním světě tak zbývá Barrandov Jaromíra Soukupa, než teda zkrachuje. – USA zabily ve spolupráci s místními jednotkami představitele Islámského státu abú Bakra Bagdádího. Dobrá práce. Tak, můžete už zklidnit Turecko? – V Arkansasu zabil jelen lovce, který ho chvíli předtím postřelil. Ours is the fury! (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*