Nejnovější

Přehled týdne 20.-26.5. 2019

Pondělí: Putin se chlubí tím, že ruská armáda vyvíjí pro bojové účely laserové zbraně. V kombinaci s Trumpovou hvězdnou pěchotou se ještě možná dočkáme opravdových Hvězdných válek. Super. – A když už je řeč o Trumpovi, americký prezident vyhrožoval Íránu, že jestli mu bude vyhrožovat, tak ho zničí… jako už vyhrožoval několikrát předtím. Už to konečně udělej, srabe! – Nový ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ihned po inauguraci rozpustil parlament. To je snad trochu extrémní, ne? – Google stopnul firmě Huawei používání jejich operačního systému Android, protože se čínská společnost ocitla na černé listině amerického obchodu kvůli své špionáži vlastních uživatelů. A že zrovna Google má co říkat. (JL)

Úterý: Taková hezká věc. Rezignaci ministra Staňka prezident nemusí přijmout, to by musel až poté, co by to navrhl Babiš. Krásná země, kdy člověk nemusí smět ani z vlastní vůle odstoupit. – Andrej Babiš prý nemá problémy s uveřejněním zprávy o svém trestním stíhání, chtěl by to ale napřed probrat s Benešovou. Jinými slovy, Benešová mu musí říct, jestli by ten obsah zvládl Mára pohřbít pod fotkami s koťátky. – Americký soud potvrdil žádost kongresmanů nahlédnout do finančních záznamů Donalda Trumpa. Pokud Trump vede své finance stejně jako svůj Twitter, to bude žůžo. Best finances this month, nobody has better finances. Fact. – V Německu záplavy, v Kanadě lesní požáry. Planeta Země, pozdní jaro 2019. Zvykejte si. (MrK)

Středa: Brazilská vláda chce po velkých tabákových společnostech, aby odškodnily stát za jeho výdaje za léčbu nemocí spojených s kouřením. Ještě by mohli nutit domorodce, aby platily za výdaje spojené s vypalováním Amazonského pralesa. – Vratislav Mynář hodlá podat trestní oznámení za křivé obvinění ohledně údajného ovlivňování soudců na senátora Václava Lásku. Státní zástupce Jan Lelek chování Mynáře označil ve věci jen jako nestandardní, nikoliv protiprávní, a tak Mynář vezme boj proti všem rozvracečům státu do vlastních rukou. Už tušíte, o čem bude nová Soudkyně Barbara? – Zahraniční média si všímají českých protestů proti Marii Benešové a Andreji Babišovi. Je škoda, že si o nás hodně cizinců myslí, že jsme stále Československo. Ono na tom něco asi bude. (VK)

Čtvrtek: Primátor Zdeněk Hřib šel na kobereček k předsedovi Ivanu Bartošovi kvůli tajnému hlasování na magistrátu. Prý si to ale kluci vyříkali. Jestli pěstním soubojem nebo sérií duelů v MTG, to nespecifikovali. – Pro referendum o vystoupení z EU by byli momentálně jen SPD a KSČM. Ostatní strany si připomněly, že dětem sirky do rukou nepatří. – V africké Botswaně zrušili zákaz lovu slonů, maso potenciálně může skončit v konzervách. Jen takové varování, až se Kostelecké uzeniny rozhodnou expandovat do Afriky. – USA plánují vyslat na Blízký východ další tisíce vojáků. Co, jen první krok k plnění slibů o péči o veterány. Nemůžete totiž pečovat o veterány, když žádné nemáte. (MrK)

Pátek: Přes Česko znovu projedou konvoje amerických vojáků na cvičení do Rumunska. Pokud vám přijde, že to některým lidem vadí, nemýlíte se. Ale pan Veleba asi blokády organizovat nebude. – Miloš Zeman podle verdiktu soudu lhal o svém exporadci Zdeňku Šarapatkovi. Omluvit se ale musí stát, ne prezident. Pak nás Míla nemá všechny mít na háku. – Britská premiérka Theresa Mayová oznámila rezignaci. Pokud jste měli naděje na brzkou dohodu o brexitu, můžete jim balit kufry. – V centru francouzského Lyonu vybuchla nálož, policie hledá maskovaného cyklistu. Dostáváme se na novou úroveň pojmu ekoterorista. (MrK)

Víkend: Máme volby do Evropského parlamentu. Účast nízká, na výsledky si počkáme do příštího týdne. Pak se divte, že lidi nechodí. Chceme okamžité uspokojení! Dopamin do EP! – Hokej jste všichni viděli. Teď zapomeňme, že se ten zápas stal, ano? – Donald Trump uvedl, že raketové testy provedné KLDR ho znepokojují, ale že Kimovi věří. Vypálení Králova přístaviště mě znepokojuje, ale Daenerys věřím, řekl Jon Sníh. – Polští biskupové se otevřeně omluvili obětem zneužití kněžími. Teď ještě fanouškům Harryho Pottera za ty knížky, šup šup. – Írán vyhrožuje USA, že pokud se o něco pokusí, použijí nové zbraně. Pokud vás to nechává chladnými, upozorňujeme, že to říká země, která porušovala dohodu o jaderném programu. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*