Nejnovější

Přehled týdne 23.-29.12. 2019

Pondělí: Město Tábor se pustilo do boje s havrany. Pro ty, kteří vědí, co se stalo posledně, když lidé vytáhli do války proti ptákům, může být tahle zpráva mnohem zábavnější než se zdá. – Brazilská policie překazila Vánoce skupině loupežníků, kteří se snažili vykrást banku za pomocí taktiky ze sobotních animáků: vykopat si tunel k trezoru. Hej, když to vypadá stupidně, ale funguje to, není to stupidní. – Fotbalista Diego Maradona vysvětloval své třídenní zmizení. Prý ho unesli mimozemšťané. Pravděpodobně původem z planety Kox. – Benátky opět zasáhly záplavy. Příště zkuste postavit město na zemi, trubci! (JL)

Úterý: Ministr dopravy Vladimír Kremlík (ANO) by chtěl urychlit stavbu dálnic aktivními pracemi v noci. Slyšíte, hoši? Pište si o dotace pro zácvik personálu na obsluhu baterek! – Neznámí vandalové na Slovensku zničili dva židovské hřbitovy. Ať už namátkou nebo cíleně, Tiso by spokojeně zatleskal. – Během zkušebního letu v Rusku spadl nejmodernější letoun Su-57. Ale nebojte, soudruzi, hned vstal, oklepal se a pokračoval vstříc boji s imperialisty! – V rámci vyšetřování firmy Boeing dostal americký Kongres “znepokojivé informace”. Analytický tým Houpacího osla je přesvědčen, že by to mohlo mít co dočinění s tím, že Boeingy padají. (MK)

Středa: Papež František ve svém vánočním poselství vyzval k ukončení konfliktů, zejména na Blízkém východě. Připoměl i krizi ve Venezuele, nebo problém na Ukrajině. Taková tak klasika, jedeme dál. – Ochránci zvířat ve Francii vybrali přes 670 tisíc euro (více, než 17 milionů korun) na odkup bretaňské zoo. Jejich cílem je z objektu udělat záchranou stanici pro pašovaná zvířata. Že by se na Boží hod nedělo nic špatného? – V Ostravě znovu zasahovala policie v nemocnici. Údajně se na urgentním příjmu pacientů oháněl muž s pistolí. Podle policie byla ale zbraň atrapa. Ostrava je kraj razovity. Tohle byl ale blbej vtip. (VK)

Čtvrtek: Slyšeli jsme důstojný státnický projev. Tím samozřejmě myslíme včerejší projev královny Alžběty II. Miloš Zeman nám v tom svém oznámil, že vítr občas fouká a občas ne. Lépe by to neřekla ani Alena Zárybnická. – V Praze se sešel rekordní počet otužilců. Společně se vykoupali ve Vltavě. V tomhle počasí se možná chtěli spíše osvěžit. – Italský ministr školství rezignoval kvůli sporům o rozpočet. Kdyby kvůli tomu měl ministr školství rezignovat u nás, tak se střídají ještě častěji než ministři spravedlnosti. – (KN)

Pátek: Miloš Zeman zvažuje zrušení návštěvy Moskvy kvůli výrokům ruských představitelů na adresu výročí srpna 1968. Volejte servisákům, někdo Milošovi při údržbě asi omylem zase nainstaloval páteř. – Poslanci v Černé hoře se poprali kvůli návrhu zákona o náboženské svobodě. Křížová výprava to není, ale někde se začít musí. – Rusko hlásí akceschopnost nových raket Avantgard, které mají být nezranitelné. Tak co, která země řekne první, ať jí podržíme pivo? – Stávka francouzských dopravních odborů trhá svou délkou zemské rekordy. Žabaři. Jejich trvání stávek my pokryjeme výlukami na železnicích za týden! (MK)

Víkend: I kdybyste nevěděli, jaký je den, poznáte, že se blíží Silvestr. Jako obvykle lidi nečtou manuály a celostátní průměr počtu prstů na osobu se snižuje. – Nizozemský politik Geert Wilders znovu oživí projekt o nejlepší karikaturu proroka Mohameda. Vítěz zřejmě dostane balíček trhaviny s teroristou zdarma. – Většina Němců se přiklání ke zrušení neomezené rychlosti jízdy na dálnicích. Takže Rychle a zběsile: Deutschland se už tuplem nenatočí. – Ukrajinská vláda vyměnila se separatisty na Donbasu okolo dvou stovek vězňů. Někde to pozdní vyměňování dárků berou fakt od podlahy. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*