Nejnovější

Přehled týdne 15.–21. 10. 2018

Pondělí: Po týdnu, kdy Jaroslav Foldyna všechny napínal, nakonec řekl, že ve vedení ČSSD nekončí, že jede dál, že si stranické funkce ponechá. Sociální demokrati se mají vážně na co těšit. – Pravoslavná církev je rozhádaná. Moskva se odtrhává od konstantinopolského patriarchátu. Jinými slovy: Založíme si vlastní církev! S blackjackem a šlapkami! – Miloš Zeman má nový zářez. Nejspíš měl pocit, že už týden nikoho nenaštval, a tak to musel napravit vulgarismy v Českém rozhlase. Ne, tohle není stará zpráva z roku 2014, prostě mu jen dochází fantazie. – Maďarský premiér Viktor Orbán naproti tomu nedostatkem fantazie určitě netrpí. Zakázal totiž bezdomovectví. Trestem jsou veřejně prospěšné práce nebo vězení. Akorát že podle téhle logiky mají bezdomovci den na to, aby si našli domov, až je propustí z vězení. Nenechte se stresovat. (JL)

Úterý: Policie nebude stíhat Tomia Okamuru a Brusku Roznera za výroky o pseudokoncentrácích. Co tady člověk musí říct, aby z toho byl fakt poprask? – Konečně máme nového ministra zahraničí, je jím Tomáš Petříček (ČSSD). Teď ještě alespoň náznak jednotné zahraniční politiky, ale toho se do konce volebního období asi nedočkáme. – Andrej Babiš se vymezil proti vulgaritám Miloše Zemana v Rozhlase. Okej, formality máme z krku, prd s tím stejně zmůžeme, popojedem. – Medvěd na Vsetínsku začíná být agresivnější a ztrácí plachost před lidmi. Pohár trpělivosti přetekl, zavolejte Čunka a sežeňte pušku! – Estonská komise vystavila Rusku účet za napáchané škody během okupace v letech 1940-1991. Dalším krokem je účet pro katolickou církev od těch židovských restauratérů za poslední večeři. – Rumunská policie zadržela kamion, který s porcelánem převážel několik desítek migrantů. Akční nabídka: K čajovému setu šerpa zdarma! – Itálie vyšetřuje znásilnění Slovenky v uprchlickém táboře, ministr vnitra Salvini volá po kastraci pachatele. Doporučujeme sterilizaci nářadí nažhavením. Odkud máme zkušenosti, to není důležité. (MK)

Středa: V Kanadě legalizovali marihuanu. Do obchodu, kde se beztrestně prodává, se stály čtyřhodinové fronty. Inu, ze země javorového listu je teď země listu konopného. – Aktivistka narušila mši Dominika Duky kvůli jeho souhlasu s knězem Petrem Piťhou. Žena v podprsence a trnové koruně protestovala proti Piťhovu vyjádření o homosexuálech a výkladu Istanbulské smlouvy. Ateističtí Češi jí nemůžou přijít na jméno a zrazu jsou z nich na chvíli křesťané. – Makrobiotický guru z Itálie je podezřelý, že svou obilnou dietou zabil svou manželku. To by se většině lidí stát nemohlo se svými cheat days. – Babiš přednášel v rakouském Innsbrucku studentům. Politoval se, že mu politika ničí život, emotivně zaútočil na city, že zasáhla i do jeho rodiny, nepřinesla nic pozitivního pro jeho firmu, a nakonec hodil vtípek, že tloustne. Učiněný chudáček. Taky řekl, že za rok už prý může jít do penze. To je až moc dobrá zpráva, takovým se nedá věřit. (AH)

Čtvrtek: #mainbhee. Tak se podle Google Translate řekne hindsky “me too”. Obvinění jednadvaceti žen strhlo ve středu v Indii z křesla ministra zahraničních věcí M. J. Akbara. Jeho rezignaci bere hnutí jako “stvrzení viny”, vyjádřila se vůbec první z žen, které Akbara obvinily, Priya Ramani.  – Útok na krymské škole si vyžádal 20 obětí a více než 40 zraněných. Pachatelem byl úřady označen osmnáctiletý student čtvrtého ročníku Vladislav Rosljakov. Údajně obdivoval sériové vrahy a před spolužáky se již dříve vychloubal svými pokusy s výbušninami. – V Bruselu se konal summit Evropské unie, řešila se migrace, Frontex, hlavním bodem byl ale plánovaný odchod Velké Británie. Ačkoliv už to vypadalo, že obě strany došly kompromisu, situace se obrátila, a teď se zvyšuje šance, že království odejde bez dohody. (DL)

Pátek: Etický kodex ministrů není najednou podle Andreje Babiše potřeba, vláda je prý dost transparentní. Už nedodal, že na jeho vkus. – Petr Dolínek (ČSSD) má ambice založit českou obdobu agentury NASA, Národní kosmickou agenturu. Tak jo, kdo z vás šprýmařů mu nakukal, že se ve vesmíru dají bourat mosty? – Ministerstvo zemědělství představilo návrh zákona, který zcela zakáže představení zvířat v cirkusech. Speciální zvířecí fronty na úřadu práce jsou prý v plánu. – Senátor Ivo Valenta se snaží získat od Rakouska zpět české korunovační klenoty, šance na úspěch je ale malá. A i kdyby: Ne, Ivošu, nebudeš si je moct nechat na další slovácké vinobraní. – Britové propustili z vězení radikálního muslimského kazatele Anjema Choudaryho. Prý ve vězení prozřel, konvertoval ke křesťanství, pacifismu a bude se starat o nemocná štěňátka. A nebo taky ne. – V Německu oslabuje vládní koalice Angely Merkelové, razantně posiluje strana Zelených. Z toho Klausovi staršímu hrábne. – Jeden z podezřelých z vraždy novináře Jána Kuciaka spáchal sebevraždu. Ale no tak, to to vážně nikdo nečekal? (MK)

Víkend: Český svaz bojovníků za svobodu udělil medaili Zdeňku “Mlátičce” Ondráčkovi. Čicháme kouřovou clonu, ty Zemanovy už jsou moc průhledné. – Vedení ČSSD se postavilo za předsedu Jana Hamáčka, Jiří Zimola spor prohrál. Jasný, když už nic jiného, tak alespoň můžou zůstat přilepení na Babišovu zadel. – Meteorologové znovu vyhlásili zhoršující se stav ovzduší na Ostravsku. Na to meteorology až tak nepotřebujeme, ono to jde poznat ve chvíli, kdy je vzduch viditelný a chutná jako pneumatika. – Pokud se narodíte v Maďarsku po roce 2020, budete mít od narození komplet zakázáno kouření. No tak, Viktore, tohle je slabý odvar. Kde jsou zákonné ranní rozcvičky pod dohledem kamer v ložnici? – Saudská Arábie přiznala, že opoziční novinář Džamal Chášakdží skutečně zemřel na konzulátu v Istanbulu, ovšem následkem zranění po bitce. Přesně proto ještě nebylo nalezeno tělo a kamery nic nezachytily a dlouhou dobu to Saudská Arábie popírala. Nothing wrong here. – Donald Trump vypoví odzbrojovací dohodu s Ruskem o raketách středního a krátkého doletu, podle něj ji Rusko porušuje. A Rusko tvrdí, že USA ji taky porušují. Ty země si fakt zaslouží jedna druhou. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*