Nejnovější

Přehled týdne 7.-13. 10 2019

Pondělí: Andrej Babiš zareagoval na Zemanovo tvrzení, že by Babiše volil prezidentem, pokud by kandidoval. Premiér řekl, že prý nic vyloučit nemůže. Neříkal náhodou ještě docela nedávno, že bude premiér a pak s tím sekne? – Pražští radní vypověděli smlouvu s Pekingem. To jsme to těm Číňanům natřeli, co? Aspoň tak na pět minut, než přijedou znovu a pro jistotu to tu tentokrát skoupí všechno. – Slovanská epopej se na čas přestěhuje na zámek v Moravském Krumlově. A o co, že až přijde čas, nebudou ji chtít vrátit. – Prsten římského císaře Caliguly jde do dražby. Legenda praví, že ten, kdo si ho nasadí, získá moc něco nebetyčně zkonit v Senátu. Heh, zkonit… – Turecko zaútočí na Kurdy. Donald Trump s tím souhlasí, ale taky je od toho odrazuje výhrůžkami. Toliko ke stabilnímu géniovi. (JL)

Úterý: Historik z Univerzity Karlovy Michal Stehlík zaslal Tomiu Okamurovi a SPD dopis, v kterém jim nabízí kurz soudobých dějin. Obávám se, že ani kurz zdarma na to nebude stačit. – Italský parlament schválil ústavní reformu, na jejíž základě se sníží počet poslaneckých míst. Tomu říkám jarní úklid s velkým předstihem. – Ministerstvo zemědělství chystá novelu, která by mohla velkoobchodům zatrhnout slevové akce. Jak budeme moct nakupovat bez slev? To přece nejde. – A nakonec menší bizár. Íránské Ministerstvo kultury nechalo zatknout instagramovou hvězdu Sahar Tabarovou známou také jako Zombie Jolie nebo Mrtvá nevěsta kvůli svému nevšednímu vzhledu. Byla obviněna z rouhání, podpory násilí a šíření nenávisti. Tady někdo nemá žádný vkus. (MoK)

Středa: Zatím, co se u nás nedokážeme ještě pořádně vyrovnat s úmrtím Karla Gotta, Turecko zahájilo invazi na sever Sýrie. Irán v reakci na to poslal svou armádu na severní hranice s Tureckem. Hlavně, že my Češi víme, že při cestě na Gottův pohřeb máme vystoupit na Andělu. – Bílý dům odmítá spolupráci při vyšetřování amerického prezidenta Donalda Trumpa, které vede Sněmovna reprezentantů. Vyšetřování považuje za „neústavní“. Podle Trumpa se asi funkce prezidenta rovná řediteli zeměkoule. – Po vzoru Hongkongu vniklo několik stovek Ekvádorských protestujících do budovy místního parlamentu, než je krátce nato vyhnala policie. Protesty vypukly poté, co vláda zrušila dotace na benzín a naftu. Asi ne tak ušlechtilé, jako záchrana demokracie, ale lidem to stačí. (VK)

Čtvrtek: KLDR hrozí obnovením jaderných testů a ukazuje varovný prst Washingtonu. No bože, tak si Trump prostě udělá další výlet do Asie, rozdá pár profesionálních úsměvů a podání ruky a všechno bude zase okej. – Praha zavádí vyhlášku, která z centra města vyžene obří kostýmy pand, ledních medvědů nebo goril. Sbohem Praze dají i bublináři a malíři se spreji. Na co se teď turisti budou na Staromáku koukat? – Trump a jeho hádanka dne: víte, proč USA nepomohou Kurdům při obraně turecké ofenzivy? Protože Kurdistán přece taky Spojeným státům neasistoval při vylodění v Normandii! Takže až bude čistě náhodou Srbsko bombardovat Kosovo, může zbytek Evropy s klidem zavřít oči. – Neznámý vandal nasprejoval na garáž někdejší chalupy Václava Havla hesla “ožrala, feťák, kurevník”. Kéž by každý kurevník u nás byl jako Havel. (CZE)

Pátek: Veřejnou pietu za Karla Gotta doprovázely stížnosti na dlouhé fronty, předbíhání v řadě a hádky. Podobnost se čtvrtky v Kauflandu je čistě náhodná. – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se vyslovil pro jednání s Vladimírem Putinem. Z toho by mohl být další dobrý díl Mistrovství světa v zírání. – Etiopský premiér Abiy Ahmed dostal Nobelovu cenu za mír za zprostředkování míru s Eritreou. A pak, že se sem nedostanou pozitivní zprávy. – Série “Trumfni Hong Kong” pokračuje, dnešním soutěžícím je Ekvádor. Protivládní demonstranti vypouštěli na policii hořící pneumatiky. To je zatím minimálně na semifinále. (MrK)

Víkend: Aktivisté Extinction Rebellion v rámci protestu na téměř hodinu zablokovali dopravu u Národního muzea tím, že se přilepili na přechod pro chodce. Protože tím se lidi začnou zajímat o ekologii, a vůbec je to akorát nenasere. – Novela veterinárního zákona by mohla ohrozit zejména kočičí útulky, které by neměly smlouvu s obcí. Tady by třeba větička “Tak si je vemte domů” zabrat mohla. – Turecko obsadilo první oblasti na severu Sýrie, jejich strana během toho popravila kurdskou političku Hevrin Khalaf. Asi jako dodatek pro ty, co si ještě nemysleli, že tahle invaze je strašný průser. – Americká policie řeší případ ženy, která vyměnila roční dítě za auto. Upřímně nevím, která strana transakce je na tom hůř. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 14.10.2019 v 19:46 | Odpovědět

    Snad “zatimco” (v kuse, bez carky), ne?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*