Nejnovější

Přehled týdne 24.–30. 9. 2018

Pondělí: Rusové podezřelí z atentátu na Skripala Petrov a Boširov dostanou v matičce Rusi vlastní obchodní značku. Na co se bude zaměřovat? Na výrobu kosmetiky, parfémů a chemickou produkci obecně. A pak že nemají smysl pro humor. – Sobotkovi se rozvedli. Trvalo jim to čtvrt hodiny. No, na neefektivitu si určitě stěžovat nemůžeme. – A Rusko podruhé. Putinova kritika Alexeje Navalného pustili z vězení…asi tak na deset minut. Ještě se ani nestačil rozkoukat a už ho zase zadrželi. I ten kujón, musí být vážně šílený, když hned po odchodu z vězení spáchá něco nezákonného. – Párek turistů v Krkonoších utekl na strom před medvědem. Na strom. Že medvědi umí šplhat je v tu chvíli nejspíš nenapadlo. A to nejlepší? Žádný medvěd to nebyl, spíš jen nadržený jelen. – Česko má nového rekordmana. Houbař si v lese zlomil nohu a když se dostal k doktorům, přišlo se na to, že má v krvi 8,83 promile alkoholu. Prý pil akorát pivo, ale tomu nikdo nevěří. Ale stejně, dobrá práce. Ještě čtyři promile a budeme mít rekord světový. – Student v Británii řekl, že ženy nemají penisy. Ženy s penisy mu řekly, že je transfobní sra*ka. Student dostal padáka ze serveru Critique. Ženy s penisy slaví, jak se jim daří potlačovat nenávist vůči transsexuálům. Akorát by mě zajímalo, jestli vědí o existenci jednoho takového místa jménem Írán. (JL)

Úterý: Investigativní novinář Kroupa byl dle soudu odposloucháván nezákonně. Tak to snad vypadá, že máme ještě naději. – Trumpa s Macronem prý pojí výjimečný nesoulad. Hlavně, že je pojí alespoň něco. Chápejme to tak, že s diktátory se vždy jedná lépe a věcněji. – Problémy se sestavením vlády nemá jen Česko, ale například i vyspělé Švédsko. Nejsem v tom sami. To je pozitivní zpráva. – Francie už nadále nebude zemí rychlovlaků TGV. Nastupuje tam nová generace. V Česku se zas naopak pořád svezete lokálkou. Yass! – Podle Trumpa rozsévají íránští vůdci smrt. Evropa hledá naopak nové způsoby jak obejít americké sankce aby mohla s Íránem obchodovat. Ten Trump má ale autoritu… – Merkelové se prý dostalo další velké porážky nezvolením jejího spojence na post šéfa kabinetu. Já bych z ní zas takového losera nedělala. Je kancléřkou od roku 2005. To byla doba, kdy v našich krajinách nebyly předčasné volby ještě tak in. – Labouristé v Británii zase vystrkují růžky. Podpořili návrh pro druhé referendum o vystoupení z EU. To je cajk, hlavně že nechtějí plošný zákaz mléka do čaje. (BAG)

Středa: Na předvolebním mítinku hnutí ANO lítala vejce. Konkrétně zasáhlo kandidáta na primátora Petra Stuchlíka. Útočník následně utekl. Beztak chtěl jen vidět pana Stuchlíka, jak si mění košili a zapíná knoflíčky. – Trump se chvástal při svém projevu na půdě OSN, že jeho vláda za dva roky zvládla víc, než všechny předchozí, načež se po sále rozezněl smích. No co, když ho nepochválí ostatní, udělá si to sám! – Pasažér v Indii se snažil dostat do kokpitu, protože si chtěl dobít telefon. Logicky, ne? Kdo jiný by za něj postnul story na Instagram, že někam letí? – Migranti se vloupali do kamionu a svezli se až do České republiky v domnění, že dojedou do Francie. Když se těšíš na Eiffelovku a dojedeš do Valmezu. To musí bolet. (AH)

Čtvrtek: Celý policejní sbor mexického velkoměsta Acapulco je pod vyšetřováním. Úřady se domnívají, že byl infiltrován drogovými gangy. Ale né, důkazy se šňupou všude, pane šéfkomisaři. – Za posledních pět sezon podlehlo chřipce 550 Čechů. Může za to Kalousek a uprchlíci, konec hlášení. – Slovenská policie zadržela  v případu Kuciak osm podezřelých. Někteří se však bojí, že jde jen o stínové divadlo. Například bývalá spolupracovnice Kuciaka Pavla Holcová, která se podivuje nad tím, že vrah, který “udělal vraždu, která svrhne vládu” by zůstával 50 kilometrů od místa činu. – Dlouholetý spor o jmenování biskupů v Číně pokračuje. Na jedné straně jsou provládní katolíci, na druhé Vatikánu věrná podzemní církev, jejíž představitelé jsou často zatýkáni a obtěžováni. Papež František přišel s tvrzením, že o biskupech v Číně rozhodne on. To mi připomíná jeden vtip: Proč nemá rád kněz komáry? Pijou mu mešní víno. (DL)

Pátek: Státní svátek, Den české státnosti! A lidi na sociálních sítích se stejně ptají, proč má Kaufland zavřeno. – Horko, sucho a následná kalamita kůrovce podle odhadů zničily až dvacet milionů stromů. Sucha prý mají pokračovat i na podzim. Ale chápeme, EU a uprchlíci, sucho počká… – Andrej Babiš navrhne Miloši Zemanovi jako ministra zahraničí místo Pocheho Tomáše Petříčka. Jestli Zeman odmítne, tak už to není manévrování, ale prostý trolling. – V ČR vzniká nová kampaň, která má přimět Romy jít k volbám. Teda, tohle až se dozví Miroslav Sládek…! – Do Německa přijel turecký prezident Erdogan. V pohostovosti byly vrtulníky i ostřelovači, část politické scény se vyslovila proti Erdoganově návštěvě a ani Frau Merkel nedorazí na společnou večeři. Zavzpomínejte na tohle, až vám vánoční návštěvy přijdou nesnesitelné. – Nejnovější americká stíhačka F-35B zaznamenala první případ zřícení. Třikrát hurá troše globalizované škodolibosti. (MK)

Víkend: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO) slibuje zefektivnění stavebního zákona. Uvidíme, zda ta verva přežije volby. – Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ano, zase ANO) zvažuje novelizaci zákona o léčivech, kdy by výrobci nesli zodpovědnost za to, že nebudou chybět léky pro české pacienty kvůli exportu. Jinými slovy: Koukejte být víc nemocní, ať je trh lukrativní, cucáci! – Na Valašsku řádil medvěd, potrhal několik ovcí a vyvrátil pár včelínů. Příroda už se mstí za ty kance! – Neměcké soudy rozhodly, že není přípustné prodávat modely šibenic určených kancléřce Merkelové, tolik oblíbené na demonstracích. Moment, jenom ty pro Merkelovou? Skulina! – Ruský poslanec Nikolaj Valujev způsobil pozdvižení na sociálních sítích, když důchodkyni na postesk o chudobě v bohatém Rusku odpověděl, že se nemá stydět za to, že je chudá. Taky mohl vzkázat hladovějícím, že dieta prospívá zdraví, ať to má kompletní. – Donald Trump vyjasnil některé věci ohledně jeho vztahu s Kim Čong-unem. Prý se do sebe “zamilovali” a Donald vychválil Kima, že mu psal krásné dopisy. Hluboce litujeme všech lidí s moc silnou představivostí. (MK)

 

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*