Nejnovější

Přehled týdne 11.-17.11. 2019

Pondělí: Francie se otřásá v základech! Teda… ne celá, jen její kus… kvůli zemětřesení. – Turkmenistán přišel s progresivním nápadem, podle kterého budou muset všechny holky od čtrnácti let výš na gynekologickou prohlídku, aby se ukázalo, jestli jsou panny. Já si myslím, že Turkmenistán ve skutečnosti ovládají upíři a takhle si vybírají obědy. – Stovky lidí oslavují v Římě výročí svatořečení sv. Anežky České. Když je to ale mejdan povolený církví, tak to nemůže být žádná bžunda. – USA se obávají nové občanské války, ke které údajně směřuje současné rozdělování společnosti. Minulá občanská válka začala kvůli černému muži, novodobá bude kvůli oranžovému. Jak poetické. (JL)

Úterý: Soudní dvůr EU rozhodl o tom, že se potraviny z území okupovaných Izraelem se budou označovat. Nálepka vyrobeno v okupovaném území bude pro spotřebitele o hodně zajímavější. – Trump bude řešit s lékaři problematiku elektronických cigaret. Řešit válku na Blízkém východě nebo se zajímat o Kurdy není tak důležité jako ty smrtící elektronky. – Rusko zakázalo českou humanitární organizaci Člověk v tísni. Jedná se tak o devatenáctou mezinárodní nebo zahraniční organizaci, která se stala nežádoucí. Tak k čemu by jim taková organizace vlastně byla? – Společnost HBO vytvořila video pomocí deepfake jako upoutávku na seriál Bez vědomí. Zobrazuje na něm Miloše Zemana, jehož proslov celkem dává smysl. Bohužel se jedná o fake a prezident nás nemiluje o nic víc než předtím. (MoK)

Středa: Švédská aktivistka Greta vyplula na své pouti za záchranu planety opět přes Atlantik. Doufá, že se stihne účastnit jednání OSN o klimatu ve španělském Madridu. Tak schválně, vyhraje moře, nebo umíněná environmentalistka? – Když už jsme u toho klimatu tak studenti Univerzity Karlovi také stávkují za klima a svůj protest přesunuli do budovy rektorátu školy. Součástí jejich protestu je i snaha dohnat rektora univerzity Tomáše Zimu k rezignaci. Tak alespoň, že nesedí doma u počítače. – A teď jedna ze života. Šéf libereckých silničářů Petr Šén narazil na své objížďce rajónem na velblouda vykračujícího si jen tak po silnici. Že by bylo z dáli slyšet hřmění vlastence Okamury? (VK)

Čtvrtek: Miloš Zeman doporučil Jiřímu Zimolovi, aby neštěpil ČSSD a naučil se přijímat některé porážky. Áno, protože Zemanova doporučení už dlouhou dobu mají na srdci to nejlepší pro ČSSD, my víme. – Univerzita Palackého vyzvala Mlátičku Ondráčka, aby vrátil akademický titul. Já bych mu dal šanci, co třeba zkusit jen napsat něco nového? Taková diplomka na téma “Etické otázky mlácení studentů obuškem” by nebyla marná. – USA odmítají řešit kryt jaderného odpadu na Marshallových ostrovech, který tam vybudovaly po testech. Nějaká planeta nebude stát v cestě programovým prohlášením! – Británie nenavrhne svého eurokomisaře, přestože je ještě oficiálně v Unii. Asi zkouší taktiku “Ignoruj to a ono to zmizí”. (MrK)

Pátek: Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) na konto své návštěvy v Číně prohlásil, že Čínu lze kritizovat, ale správně. Jo, potichu, sám pro sebe a v jiné místnosti. – Třicet let po revoluci jsou se svou kvalitou života podle průzkumu STEM spokojeny tři čtvrtiny lidí. Připomínka pro politiky: I ten zbytek chodí k volbám. – Rusko zdůvodnilo zákaz Člověka v tísni tím, že jeho působení je jen zástěrka. A beztak, oni mají lepší metody, jak zbavit člověka tísně! A stoupají díky nim tržby destilérkám. – Trumpův spolupracovník Roger Stone byl byl shledán vinným ze lhaní Kongresu. Doporučujeme vyhýbat se na pár dní Twitteru. (MrK)

Víkend: Slavíme Den boje za svobodu a demokracii. Jedna strana demonstruje, druhá strana jim vzkazuje, ať drží hubu a krok. Stejně všichni zase v pondělí půjdou do práce. – Běloruský prezident Alexandr Lukašenko bude znovu kandidovat. Je s podivem, že na nějaké židli ještě nezakořenil. – Ukrajinské tajné služby dopadly u Kyjeva náměstka ministra války Islámského státu. Divná volba místa na dovolenou, takhle mimo sezónu. – Ve Francii znovu protestovaly žluté vesty, tentokrát na popud výročí jejich prvního protestu. S takovou už to bude kratochvíle ze setrvačnosti, jako dárky na Vánoce. – Jo, a už jen něco přes měsíc do Vánoc. Pro případ, že byste nebyli dost ve stresu. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 18.11.2019 v 14:31 | Odpovědět

    1) Turkmenistan – neco pro sexualni iniciatory. At divka pred prohlidkou byla nebo nebyla pannou, od gynekologa obdrzi potvrzeni, ze nebyla. 2) Oranzovy muz? Co to je? 3) Univerzity Karlovi? 4) Zeman – proc by si meli lide vzit k srdci doporuceni od cloveka, ktery si nikdy zadne doporuceni k srdci nevzal? 5) No konecne poradny humor – jak zbavit cloveka tisne! 6) Byl byl?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*