Nejnovější

Přehled týdne 20.–26. 9. 2018

Pondělí: Italský premiér Matteo Salvini zarazil vylodění imigrantů z čerstvě zakotvené lodi na Sicílii do doby, než si je nepřerozdělí další státy Unie. Aby mu tam do té doby nepomřeli. – V Německu se objevila obří africká klíšťata. Srovnávání uprchlíků s klíšťaty is coming! – V Amsterdamu explodovala baterie iPadu a stačila lehce poranit tři lidi. Tohle asi nebude to, co prodavači mysleli, když slibovali bombastický výrobek. – Protože Miloš Zeman ve své statečnosti a chvilce sebereflexe odmítá přednést projev k 21. srpnu, bude místo něj vysílat Česká televize projev prezidenta slovenského Andreje Kisky. Poučení? Nemluv a nahradí tě Slovákem. – Herečka Asia Argentová, která odstartovala kampaň MeToo, se teď sama dostala do průšvihu, když vyšlo najevo, že sama měla zneužít nezletilého. Jak snadné spatřit smítko v oku bratra, avšak obtížné všimnout si břevna v očích svých. (JL)

Úterý: Lidé po celé republice si připomínali výročí okupace v roce 1968. Všude tanky, vzpomínky, připomínání, a k tomu vypískaný Andrej Babiš. Vydařený den. – Komunisté protestovali proti odhalení nového textu u sochy Ivana Koněva, jde podle nich o překrucování historie, ale lidi je moc vážně nebrali. Z toho plyne ponaučení, že pokud chcete brojit proti překrucování historie, nestavte do čela Semelovou. – Do Poslanecké sněmovny poputuje návrh na zvýšení poslaneckých platů o 20%. Zatímco proti se staví spojenectví SPD a Pirátů, ostatní strany o tom ‘budou jednat’. Volně přeloženo: Jak voličům vysvětlit, že to není tak špatné, jak ve skutečnosti špatné je? – Muslimští poutníci završili pouť do Mekky kamenováním Satana v Miná. Ale jen symbolicky, ten pravý si u nás prodloužil dovču po Brutal Assault. – Donald Trump se rozhodl nevypovídat před zvláštním vyšetřovatelem Robertem Muellerem. Podle jeho slov vypovídat prý bez problémů může, ale rozhodl se, že nepůjde. Protože důvody. (MK)

Středa: Názorové strkanice v ODS jsou u konce, Petr Fiala si to s Václavem Klausem prý “vyříkal”. „Neříkej to.“ „Ne, budu to říkat.“ „No, snaha byla…“ – ANO zveřejnilo dopis Hradu svého člena Václava Makrlíka, ve kterém navrhuje Andreje Babiše na státní vyznamenání za boj proti korupci. Spíš z toho bude pro Makrlíka zápis do Guinessovy knihy rekordů za nejhlubší průnik do konečníku. – Učitelé dějepisu se shodují, že na moderní dějiny v osnovách není moc času, čímž se vysvětluje neznalost mladších generací. Ono je to ale jedno, protože Sumerům a dalším civilizacím se věnuje času dostatek, ale lidi si toho z toho pamatují stejně málo. – Kauzy kolem Donalda Trumpa pokračují. Sám prezident se vyjádřil, že o uplácení milenek se dozvěděl „až později“. Snad to není taktní naznačení, že byl během románků tak sjetý, že měl okno. – Na severu Afriky do španělské enklávy Ceuta pronikli migranti po útoku nehašeným vápnem a kyselinou, do kamer pak slavili. Hele, technicky vzato jsou ještě pořád v Africe, tak si nestěžujte! (MK)

Čtvrtek: Ajmán Zaharví, vůdce Al-Káidy, vyzval muslimy ke sjednocení ve velké svaté válce. Papež František zatím křížovou výpravu nevyhlásil, takže laskavě schovejte svoje helmy a meče, ano? – Maďaři přišli s nápadem, jak se zbavit uprchlíků ze svých záchytných táborů: přestali jim dávat jídlo. Počkat! Tábor? Žádné jídlo? Oj pizděc! – Náchoďáci pozor! Ve městě vám řádí střelec v černém bavoráku. Připlíží se, zamíří a trefí vás z kuličkovky. Bacha na něj! – Mladoboleslavský primátor z ODS zahájil kampaň proti cizincům. Jeho jméno? Nádherně slovanské: Raduan Nwelati. Asi si pořídím gong na ironii nebo něco takového. (JL)

Pátek: Stejně jako v přírodě některými způsoby poznáte sever, tak v ČR poznáte, že se blíží volby. Andrej Babiš slíbil zvýšení platů nepedagogických pracovníků ve školství o 10%, pedagogům o 15%. – Jiří Drahoš složil skautskou přísahu, prý ale ne kvůli senátním volbám. Tak jasně, s mottem “klidná síla” se jinde než u skautu prorazit nedá. – Jiří Paroubek se štěká se svou exmanželkou Petrou. Ta ho veřejně nařkla z toho, že měl nelegální milionové příjmy. On kontruje tím, že ona se taky pohybovala v kriminálním prostředí. To mi připomíná: „Nic jsem neplatil. A ta částka taky nesouhlasí!“ To se Kazma dal na detektivky? – Ve Vrchlabí utratili chycenou vlčici, kvůli vzteklině, kterou ale podle testů neměla. Ale mohla mít! Jsme v ČR, zapomínáte? – Ministr zahraničí USA Mike Pompeo do KLDR nepojede, Kim prý nepokračuje v denuklearizaci, jak slíbil. Takhle to dopadá, když si jedna strana nepřečte recenze a druhá zase podmínky užívání. – Mexické námořnictvo zadrželo rychlý člun, který převážel tunu kokainu. A teď upřímně: Kolik z vás si představilo naspeedovaný člun s rypákem v tom koksu? (MK)

Víkend: V Moskvě si několik desítek lidí připomnělo protest proti okupaci Československa. Dopadlo to přesně tak, jak si myslíte. Zatýkalo se. – Člověk by si řekl, že případ zneužívání kněžími otřese katolickou vírou, ale buďte v klidu, za selhání můžou církevní úřady. Bůh v tom je nevinně. – Pokud se chcete osobně setkat s papežem, nechte se zneužít církevním hodnostářem. Bude to určitě stát za to… – Premiér Babiš byl vypískán na dožínkové oslavě v Pardubicích. Ta demokracie všechno jenom komplikuje. – Jestli Vás zajímá, kam zmizela voda, tak nějaká se objevila v budově Národního muzea v Praze. Kdo by to byl čekal. (BAG)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*