Nejnovější

Přehled týdne 22.-28.7. 2019

Pondělí: Kdysi ambiciózní strana Realisté realisticky zhodnotila své šance a raději se vlastním hlasováním rozpustila. Konečně pro jednou dostáli svému jménu. – V Ostravě sundávali hasiči ze dveří jedovatou tarantuli. Někdo si asi řekl, že hlídací psi jsou už ohraní, zato takový hlídací sklípkan, to je panečku jiná. – Jihokorejskou nákladní loď s kukuřicí přepadli v Jihočínském moři piráti. Co se ztratilo? Tisíce dolarů a boty. I piráti musí jít s módou. – Budoucí britský premiér Boris Johnson slibuje úžasnou věc: brexit s volným obchodem s EU! Nebyl tu už náhodou někdo, kdo říkal něco podobného? Ne? Já si vážně nevzpomínám. – Předseda ODS Petr Fiala před volbami dává dohromady Avengers v podobě antibabišovské koalice. Protože to přece tak skvěle fungovalo u minulých voleb. (JL)

Úterý: Největší novinka dne: silničáři často pracují na hlavní i objízdné trase najednou. To víte, když řidiči najdou novou objížďku, musí se taky rozkopat. Všechno se musí opravit! – Řím už několik let trpí hnijícím odpadem v ulicích. Italská vláda navrhla, aby se situací pomohla EU. Je na čase, aby všechny státy EU povedly na úklidovou misi do Říma. – Komu chyběly Vánoce, ten měl zamířit do Kodaně. Konal se tam 63. ročník světového kongresu Santa Clausů. Co sebou vousáči v červeném nepřinesli, byla trocha zimy. Ta by se nám zrovna hodila. – V Portoriku už několik dní probíhají demonstrace žádající rezignaci guvernéra. A důvod? Uniklá textovka, kde guvernér s dalšími státníky urážel opozici, sexuální menšiny a oběti hurikánu María. Kdyby se kvůli tomu protestovalo i u nás, hned by tu bylo víc koncertů. – Ruské armádní letadlo narušilo jihokorejský vzdušný prostor, údajně jej také narušila čínská letadla. Jistě šlo jen o rekreační let. (MoK)

Středa: Mluvčí čínského ministerstva obrany Wu Čchien na tiskové konferenci představil novou Bílou knihu o národní obraně. Ta si klade jako jeden z cílů zrušení nezávislosti Tchaj-Wanu, ale třeba i boj s protivníky Strany v Tibetu.  Mluvčí také v reakci na dotaz odkázal v knize na zákon, podle kterého může Hongkong požádat v otázce protestů o pomoc armádu. Tak, a teď si vás tu všechny podáme. – Napříč Evropou padaly teplotní rekordy. Jen v česku naměřila teplotní rekord zhruba každá třetí meteorologická stanice. Ale nebojte, horko se to ještě zabalit nechystá. – Senát schválil návrh ústavní žaloby na prezidenta Miloše Zemana. Pro se vyjádřilo 48 ze 75 přítomných senátorů, přičemž bylo třeba minimálně 45 hlasů. Aby ale doputovala žaloba až k Ústavnímu soudu, bude třeba, aby ji ještě podpořila i ústavní většina poslanců ve sněmovně, kde taky docela dobře i žaloba skončí. Překvapení? (VK)

Čtvrtek: Lékařské konopí zatím pojišťovny hradit nebudou, Senát novelu zákona vrátil kvůli dodatku o možnosti lékárníků nahlédnout do záznamů pacienta. Rasta párty u své babičky tedy můžete zrušit. – EU vyhověla Andreji Babišovi a povolila mu odklad odpovědi na výsledky auditu do září. To víte, vymyslet kvalitní výmluvy něco trvá. – USA obnoví popravy lidí odsouzených federálními soudy. Copak tam lidi nemají na co jiného koukat? – Boris Johnson si připsal první vroubek už v prvním dni ve své pozici. Porušil protokol tím, že vyzradil obsah soukromého rozhovoru s královnou. Za mě dobrý, hele, taky z toho mohl udělat Instastory nebo live stream. (MrK)

Pátek: Šéf BIS Michal Koudelka očekává nárust kybernetických útoků a nárust pravicového extremismu. Pokud jste očekávali něco pozitivního, omlouváme se. – Dominik Hašek nevyloučil kandidaturu na prezidenta. On baví. – Po celé Evropě včetně Česka se stále více šíří syfilis. No tak, lidi, mrdat můžete jak chcete, ale na ochranu zrovna nemusíte. – Někdy k navození strachu a nervozity stačí jednoduché, zdánlivě neškodné větičky. Třeba: Donald Trump si telefonoval s Borisem Johnsonem. – Římské metro zavádí novinku, lístek si občani mohou koupit za třicet plastových lahví. Ale jen, když je procpou otvorem na mince, muahaha! (MrK)

Víkend: Čínská ambasáda požádala vedení Prahy, aby nepoškozovalo její zájmy týkající se Tchaj-wanu a Tibetu. Co si budem, víc než diplomatická žádost to zní jako povel Sedni! – V Česku ve velkém usychají a odumírají trávníky, často kvůli špatné péči. A já si říkal, odkdy má tráva žlutohnědou barvu a křupe pod nohama. – Andrej Babiš prohlásil, že kauzu Šmarda si vyrobila ČSSD sama a teď z něj dělá hlupáka. Když nevíš, sveď to na socany. – Globální oteplování podle vědců nabírá na intenzitě, argumenty skeptiků už prý neobstojí. Moment, co z toho kdy byly argumenty? – Britská vláda podle všeho chystá brexit bez dohody. Nepřekvapivé, Britové momentálně působí, že se nedohodnou ani na zítřejším obědě. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*