Nejnovější

Přehled týdne 28. 6.-4. 7. 2021: Slovensko vrací prošlý Sputnik a Rusko x Stromovka 1:0

Pondělí: Etiopská vláda vyhlásila klid zbraní v oblasti Tigraj mezi sebou a místními povstalci z důvodů obav z hladomoru. Ono jen počkejte, povstalci se na ten klid vykašlou a až kvůli tomu ten hladomor vážně vypukne, svedou to na vládu. 4D šachy po africku. – Australská policie dopadla dva nudisty, kteří vesele porušovali protikoronavirová opatření tak vydatně, až je musela zmíněná policie zachránit před jelenem. Hele, Austrálie je divoká, já vám nemusím vysvětlovat vůbec nic! – Miloš Zeman se dneska sešel s vládou. A protože je rebel, řekl, že nemá smysl se usmívat do foťáku, protože stejně všichni měli na obličeji prezervativy. Jeho slova, ne moje. – Šéf ŘSD Radek Mátl se nechal slyšet, že cesty a silnice praskají všude a ne jen u nás. To je možná pravda, ale taky je pravda, že jinde aspoň je co praskat, zatímco u nás už je místo na praskliny leda v jiných prasklinách. (JL)

Úterý: Ministerstvo zdravotnictví provedlo kontrolu ve vinohradské nemocnici, žádná pochybení ze strany jejího ředitele Petra Arenbergera ale nenašlo. Ale pronájem skladu prý ukončí, aby se neřeklo. Však se tolik přece nestalo. – Česko postaví onkologickou nemocnici, na výstavbu půjde 50 miliard korun z EU. Shodou náhod je tohle volebním tématem premiéra Babiše, kdoví, koho bude glorifikovat. Sebe, nebo sebe za peníze EU? – Část pražské Stromovky zůstane Rusům, v roce 1972 jim ji natrvalo přenechal Diplomatický servis. (Lab)

Středa: Konec školního roku, konec učitelských depresí! Hallelujah! Učitelé si seděli u počítačů, rozdali vysvědčení za rok, který skoro ani nebyl a budou si stěžovat na to, že měli deprese. Neskutečné. – Víte, jak v sobotu při Tour de France spadlo 60 cyklistů kvůli jedné ženské, že? Tak si dávejte pozor na to, kde a komu fandíte, protože tahle zapálená fanynka je teď ve vazbě. Chudák, člověk se chce v televizi jen pochlubit se svým transparentem a je z toho taková eskapáda. – Pamatujete na časy, kdy chtěli praktičtí lékaři očkovat lidi přímo ve svých ordinacích, ale neměli čím? Tak teď už by vakcínu i měli, ale pro změnu nemají komu ji dát. Nechtěnou vakcínu vylévají. Asi do Bečvy. – Začaly prázdniny, tak třeba i letos covid odjede na dovču a vrátí se nám zase v září. (MK)

Čtvrtek: Česká vláda opět prokázala svoji (ne)schopnost. Očkovací kampaně se po půl roce ujala skupina PPF, tváří kampaně je Zdeněk Svěrák. Tohle je dost smutná pohádka. – Náhlá změna pravidel v cestování. Při návratu z cizí země je opět povinné testování, jedna dávka vakcíny nestačí. Rip pro všechny, co se těšili prodloužený víkend přes hranice. Úsměv na tváři Vám vždy smaže, Vaše vláda. – Šlachtovo hnutí Přísaha zveřejnilo svůj program. Zkrátka hodně slibů za peníze, který nejsou a nebudou. Tak snad zase narazíme na nějakou zlatou žílu… (TL)

Pátek: Tak jako zoufalý student potřebuje prodat své knížky, které za dobu studia nevyužil, tak i Slovensko vrací Rusku většinu z 200 tisíc dávek vakcín Sputnik. I jim totiž končí trvanlivost. – A když jsme u Ruska, zatím je zde naočkovaných pouze 15 procent obyvatel. Na vině je mimo jiné i ruská vláda a prezident Putin se svým populismem. – ANO si podle průzkumu polepšilo na neuvěřitelných 26 procent. Já… ani nevím, co k tomu dodat, nechte zapracovat vaši paměť a vzpomenout si na minulý rok. – A dobrá zpráva na konec, Agrofertu klesl za minulý rok zisk o 3,76 miliardy korun. Příjemný víkend, vážení. (Lab)

Víkend: Čínští komouši zjistili, že mnoho mladejch myšlenky komunismu zrovna netankujou. A popravdě, já se jim nedivím, bo ti mladí mají smysl pro demokracii. – Tak podle amerických ,,akademiků” je francouzská kuchyně vysoce rasistická. Ježišmarjá, co to má spolecnýho s rasismem? Tak to fakt nevim, radši rychle pryč! – Talibán pokračuje ve vítězném tažení napříč Afghánistánem, vládní vojáci utekli za hranice do Tádžikistánu. No jo, a co jste jako čekali? Amíci odsaď odešli, tak to nakonec ovládnou celý. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*