Nejnovější

Přehled týdne: 21. – 27.6. 2021: “Zataženo, občas tornádo, nemáme prezidenta a lithiová Britney Spears”

Pondělí: V Kroměříži se otevřela země. Propadla se tam Lennonova ulice. Pouhý zvěstovatel zkáz, které mají tento týden Moravu zasáhnout. – Berlín se zase na chvíli proměnil v GTA. Banda gangsterů tam střílela z auta na šiša bar. Ou jé, klasické drive-by! – Nadace OSF udělovala Novinářské ceny. Jednu z nich tam taky získal nějakej Kuba Mikel. Neznáme ho, ale jinak hášták hrdej vosel. – A Belgičanům se konečně podařilo najít Jürgena Coningse, který před pár týdny zaměstnal armádu tím, že zmizel s hormadou zbraní v lese. Když ho našli, bylo už po něm. RIP belgický Rambo. (JL)

Úterý: V Honkongu končí opoziční noviny Apple Daily, jelikož šéfredaktor a další členové vedení reakce skončili ve vězení. Zde by stálo za to připomenout, jak Zeman mluvil o “stabilizované společnosti”, ale jak známe Miloše, ten by něco takového nejspíš uvítal i u nás. – Španělská vláda udělí milost katalánským separatistům. Ti moravští mezitím doufají, že si jich česká vláda vůbec někdy všimne. – Kvalita jídla v nemocnicích by se měla zlepšit. To je jistě dobrá zpráva, ale protože Češi jsou národ kreativců, jistě najdou i tam něco, na co si stěžovat. (Ogo)

Středa: Zakladatel americké antivirové společnosti John McAfee byl nalezen mrtvý ve své cele ve Španělsku jen několik hodin poté, co tamní soud rozhodl o McAfeeho vydání do USA.  Přiznejte se, existuje někdo, kdo ten jeho antivirák někdy použil? – Nechcete někdo Sputnik V? Slovensko už ho nakonec nechce, a tak vám ho i dají. Fakt, jen za odvoz! Nikdo? – Rada Evropy vyzvala Česko k bezodkladnému vyšetření smrti Roma v Teplicích. I když muž zemřel na předávkování drogami, tak klečet někomu na krku není úplně fajn. Jsou i jiný způsoby, jak někoho zpacifikovat. (VK) 

Čtvrtek: Britney Spears je u soudu kvůli opatrovnictví. Nad jejím majetkem má již s 13 let správu její otec. Původním důvodem byly její psychické potíže, ovšem podle zpěvačky ji tyto potíže působil i sám otec. Nutil jí brát lithium, vystupovat proti své vůli, a také jí nedovolil se vdát za přítele a mít s ním děti. Otec Britney to ovšem se smíchem označil na konspirační teorii. – K smíchu je i prvotní reakce vlády na tornádo, které se prohnalo na Břeclavsku a Hodonínsku. S částkou 10 milionu korun na pomoc postiženým oblastem se ovšem Schillerová moc nevytáhla. Ještě ve čtvrtek začala sbírka a lidé částku desetkrát převýšili již v pátek dopoledne, jak uvedla Nadace Via. Opora či slova útěchy oběti neslyšeli ani od prezidenta. Jeho vyjádření bylo naplánováno až na neděli. Přeci jen to probouzení z kómatu trvá čím dál déle. – Jedenáctý ročník Prague Pride se letos uskuteční od 2. do 8. srpna. Stejně jako minulý rok bude bez průvodu Prahou, a to kvůli ochraně před šířením koronaviru. Chránit by se měli letos více i transgender osoby. Zrovna by mohl být Miloš vzhůru a jeho bytostný odpor k těmto osobám by mohl přerůst v další tornádo. (TL)

Pátek: Ráno nám začalo těžce. Doslovně, přes 200 zraněných skončilo po pustošivém tornádu v nemocnici, 6 (aktualizováno) lidí zemřelo, na 1200 domů zůstalo poničených, desítky z nich půjdou k zemi. Ještě že všechny podpořila naše adoptivní prezidentka Zuzana Čaputová. Jabba the Hutt z Pražského hradu se k této katastrofě vyjádří až o víkendu, jeho posluhovači v pátek ráno měli vypnuté telefony, na dotazy nereagovali. Ono to dá zabrat, vytáhnout dědka z mrazáku, napíchnout dědka na přístroje, nabalzamovat dědka na víkendový náročný program. – Island jako první evropská země od soboty ruší veškerá koronavirová omezení. Prosím, jen ať se to nedozví naše vláda odborníků.. moment, vždyť my jsme byli první už minulý rok! Kde je naše cena?! A jo, 30 tisíc mrtvých. (Lab)

Víkend: Zapálení fanoušci fotbalu ve velkých počtech zamířili do Budapešti, kde se v současných dnech odehrává mistrovství Evropy. Bohužel, ne všichni tam nakonec dorazili. Našlo se pár jedinců, kteří neodhadli situaci a skončili v Bukurešti. Ano, je to tak – život je prohra! – K hodonínským událostem se vyjádřil i prezident Miloš Zeman. A světe div se, jeho projev nebyl nejhorší. Vzápětí si to ale stejně pokazil výroky o protibabišovských koalicích: je stále stejný! Našli se však i tací, kteří sbalili pět švestek a traktor a vyrazili přímo na jižní Moravu, třebas Marian Jurečka. Takže tomu čest a sláva! – Co se dá najít na autobusové zastávce? Zpravidla nic, anebo zatoulaný pěťák. Jeden Brit tam však nalezl přísně tajné dokumenty o britském torpédoborci Defender, jenž provokoval Rusáky v okolí Krymu. Jsem toho názoru, že to tam musel někdo podstrčit, protože to jinak není možný! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*