Nejnovější

Přehled týdne 27.4. – 3.5. 2020

Pondělí: Viktor Orbán zakázal v Maďarsku transsexuály. Při rychlosti, jakou se historie opakuje, tu za chvíli budeme mít mongolské nájezdníky. Držte si uši, ať o ně nepřijdete. – V Německu zaklekli na černá kadeřnictví. Tedy jako načerno otevřená, ne že v nich pracují černoši. Nelegální hospody z minulého století se můžou bodnout, teď frčí nezákonné služby. – Britská mikrobioložka, která na sobě nechala otestovat očkování proti koronaviru, teď musí vyvracet teorie, že je po smrti. A já si stejně myslím, že je ve skutečnosti mrtvá a jen to na nás hraje. – Podle ministra zahraničí Tomáše Petříčka by mohli Češi během července vycestovat do Rakouska a na Slovensko. Výběr je to mizerný, ale furt lepší jak před padesáti lety. (JL)

Úterý: Sněmovna rozhodla o prodloužení nouzového stavu do 17. května. Vláda chtěla delší prodloužení, opozice naopak kratší. Je paradoxní, že střední cesta byla prosazena díky hlasům jinak relativně vyhraněných komunistů. – Zemřel filosof a významná postava někdejšího disentu Ladislav Hejdánek. Bohužel, od ledna zemřelo tolik významných osob, že autorovi již dávno došly nové a kreativní způsoby, jak to oznámit. – Karlovarský filmový festival se pro letošek ruší. Čekal jsem, že to přijde, ale myslel jsem, že to přijde mnohem dříve (Ogo). 

Středa: Americký Pentagon zveřejnil videa, na kterých americká armáda zaznamenala UFO. Ačkoli tato videa kolovala na internetu již dříve, tamní ministerstvo obrany chtělo tímto krokem potvrdit jejich pravost. Tak, a History Chanel má zase po nocích co vysílat. – Experimentální lék remdesivir společnosti Gilead úspěšně prošel zdravotnickými testy a může být účinný již po pěti dnech podávání. Čas korony se krátí. Hurá, hurá. – Pozitivní ale nejsou moc v Libanonu. Tamní lidé navázali na protesty z minulého roku a vyšli do ulic na protest zoufalého stavu ekonomiky. Prostě hlad vám na náladě v karanténě moc nepřidá. (VK)

Čtvrtek: Podle epidemiologa Rastislava Maďára je možnost, že děti v létě vyrazí na letní tábory. Spoustu rodičů, co jsou od března zavřený se svýma karantama to jistě ocení. – Co ale v létě určitě nebude jsou festivaly. To zase oceňuje pan premiér, který by určitě nechtěl, aby skupina Milión chvilek spustila své turné. – Podle Borise Johnsona je Británie z nejhoršího venku, co se koronaviru týče. Jemu se to kecá, když to prodělal. – Joe Biden nabídl Berniemu Sandersovi příměří. Vzpomínáte na reklamu, kdy se na Vánoce smíří Tesco a Saintsbury’s? Satirici všech zemí, víte co máte dělat. (KN)

Pátek: Bolivijský zástupce ministra zdravotnictví Felipe Quilla Muni provedl na přání své prezidentky incký rituál, během kterého obětoval dvě lamy za ukončení pandemie. Hele a proč ne? Taky bychom mohli pár pohanských rituálů oprášit. Obětovat můžeme třeba čuníky, kteří by stejně umřeli hlady. – Donald Trump se vyjádřil k průzkumu, podle kterého má jeho protivník Joe Biden o čtyři procenta větší podporu, než on sám. Prý věří v moudrost Američanů, kteří by si nezvolili nekompetentního kandidáta. Hah! – O pacienty s mírnými příznaky viru se v tokijských hotelech starají roboti s rouškami na obličejích. Ještě že tak. Ještě aby chudáci plechoví něco chytili. (JL)

Víkend: Kim Čong-Un se vysmál všem konspiračním teoriím a navštívil továrnu na hnojiva. Severokorejští vojáci vypálili pár salv na jeho věčnou slávu, akorát nepočítali s opětovanou palbou. – Před třiceti lety byl zrušen trest smrti. Ocenili to hlavně trestanci a slušní lidé, ty ostatní pravidelně potkáváme na Vašich názorech, kde na toto výročí s hořkostí vzpomínají. – Na Bzenecku někdo otrávil celou rodinku orla mořského. Pojďme radši k dalšímu tématu, poněvadž za tohle bych sekal ruce! – Podle předsedy komoušů Vojty Falmera je řeporyjský pomník vlasovcům jenom pocta fašismu. Ale jdi, ty brepto, radši se zaměř na ty ruský rejdy. – Nezničitelný boss světové diplomacie Mike Pompeo má nezvratné důkazy o tom, že koronavirus byl vyvinut ve wuchanské laboratoři. Je to možný, lidi zapomínají rychle. Kdo z nás si dnes vzpomene na novičok? (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 4.5.2020 v 18:40 | Odpovědět

    1) Ad vycestovani – ale taky je to horsi nez pred 3 mesici. 2) Co to je – “na protest zoufalého stavu ekonomiky”? Zase ten Ostravak? Nebo se siri Babisuv virus (lide neumi sestavit kloudnou vetu cesky)?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*