Nejnovější

Pandemie? To máte z těch telefounů!

Zdroj: PIxabay

Máte horečku? Dusíte se? Selhávají vám vnitřní orgány? Není třeba se ničeho bát! Máme totiž řešení! Cože? Lék? Ne, lék nemáme. Ale máme něco mnohem lepšího! Viníka, na kterého to můžeme celé hodit – telefonní signál!

Velké tragédie mají tendence přitahovat konspirační teorie, to není nic nového pod sluncem. Bylo tedy jen otázkou času, než se začaly objevovat zaručené důkazy celosvětového spiknutí, které má za cíl… cože to vlastně má za cíl? Ah ano, postavit komunikační infrastrukturu pro technologii 5G a jejím prostřednictvím šířit smrtící virus vytvořený v tajných laboratořích.

Poznej svého nepřítele

Ale hezky popořadě. Co to vlastně to 5G je (samozřejmě kromě ďáblova vynálezu a tak dále)? Jde o nový stupeň v telekomunikací, který funguje na vyšší frekvenci než předchozí stupně (přibližné frekvencím radiového vysílání) a umožňuje rychlejší přenos dat, snižuje latenci a obecné zlepšení oproti předchozímu 4G, které máme teď. Tuhle technologii jako první na světě uvedla loni v dubnu do běžného provozu Jižní Korea, ale rychle se šíří a v současné době ji má například i sousední Německo.

Nicméně to jsou všechno vědecké a elektrotechnické kecy, to nás nezajímá. Co nás zajímá je jakým způsobem může telefonní signál způsobit největší pandemii od dob španělské chřipky. Na tom se vlastně nedokážou shodnout ani sami konspirátoři, protože existují hned dvě „teorie.“

Ta první říká, že 5G dokáže oslabit imunitní systém, který je jinak posílený absencí jedů z vakcín, a tím pádem činí lidstvo náchylnější k nákaze. Druhý přístup žádné oslí můstky nepotřebuje a rovnou tvrdí, že 5G přenáší koronavirus. To by byl vskutku perfektní důkaz přenosových schopností této technologie, když dokáže virtuálním prostorem přenášet fyzická tělesa. Úžasné, co v současné době dokážeme.

Kde je zdroj nákazy?

U každé nákazy je důležité najít pacienta nula, tedy původního přenašeče, který nakazil nejen sám sebe, ale taky své okolí. Důležité to je proto, abychom věděli, koho máme umlátit klacky. V našem případě jde o francouzský web Les Moutons Enragés (Vzteklé ovce), který se specializuje na konspirační teorie. Právě zde se 20. ledna objevila „zpráva“ hovořící o možném vztahu šíření koronaviru ve Wuhanu, okolo kterého byly zrovna postaveny signální věže pro síť 5G. Náhoda? Nemyslím si.

Zdroj: Reddit

Původce pandemie bychom měli, ale jak se to rozšířilo mezi pracovitý a bohabojný lid, který nehovoří francouzsky? Přes sociální sítě, samozřejmě, kde neznalost jazyka není žádnou bariérou, ale pouze zpomalovačem komunikace. Kombinace rychlého šíření, které je pro dezinformace naprosto typické, a několika celebrit, jež skočily na lep domněnce, že telefonní signál může být škodlivý, daly dohromady velmi nebezpečný koktejl. Ten způsobil, že panika a strach z telekomunikačních věží dolehli i k nám do české kotliny dřív než samotná pandemie.

Všechny nás chtějí zabít! Proč? Vím já?

Už na první pohled to je strašně moc práce jen pro šíření silně nakažlivého viru v zemích, kde se na karanténu kašle, zdravotnictví skomírá a města jsou přelidněná. Musí pro to tedy samozřejmě být velmi dobrý důvod, proč investovat tolik času a zdrojů do stejného výsledku, kterého dosáhnete, když někdo zbaští neošetřeného luskouna. Ale kdo by mohl mít tolik peněz? Kdo by byl schopen tak podlého plánu? A kdo by… Je to Bill Gates. Ovšemže to je Bill Gates. Kdo jiný než zloduch Bill Gates, který každoročně přispívá velkou část svého enormního bohatství na charitu.

Většina konspiračních teorií se často rozsype, jakmile položíte jednoduchou otázku: proč? Co by mohl Bill Gates získat tím, že (osobně) vytvoří umělý virus a pak ho rozšíří po celém světě? Kdo ví, ale v momentě, kdy si člověk uvědomí, že Fond Billa a Melindy Gatesových, který Bill funduje ze svého jmění a který je největší soukromou charitou na světě, se specializuje především na vzdělání a zdravotnictví.

A součástí zdravotnictví je co? Součástí zdravotnictví jsou imunizační kampaně, tedy vakcíny. Vakcíny, které shodou náhod budou léčit koronavirus a ve kterých jsou čipy na sledování/ovládání lidí, jež nám Bill Gates nastrká do těl, a tak nás všechny dostane! To je přece naprosto jasný!

Osobně bych však řekl, že je to proto, že Bill Gates je prostě v očích sociálních skupin nejnáchylnějších ke konspiracím stále ten čarodějník, co vynalezl kompjůtry, je děsně bohatej a nikoho jinýho neznáme.

Sdílejte, než to smažou

Ale to jsme zase odbočili, hrubě. Zpátky k věžím 5G a sociálním sítím, přes které se panika šíří jako lesní požár. A to i přes snahu Facebooku, Youtubu, Twitteru a dalších společností, které se snaží tuto dezinformaci potlačit, seč můžou, což samozřejmě nahrává všem, kteří apelují na ono proslavené „Sdílejte, než to smažou!“ I v Česku už pár takových facebookových skupin máme, všechny s všeříkajícími názvy v také či onaké formě prostého názvu „Stop 5G.“

Zdroj: Facebook – stop5G CZ

Ne všechno, co se zrodí na internetu, ale na internetu zůstává, a pak končí všechna sranda. K 15. dubnu se ve Velké Británii odehrálo přes padesát žhářských útoků zamířených na telefonní věže a pracovníci telekomunikačních společností se dostávají běžně pod palbu nadávek. Přes osmdesát z nich už někdo napadl. A i když hrdý Albion vede, není sám. Věže už hořely také v Nizozemí, Irsku a Belgii. Dost by mě zajímalo, jak se musí výtržníci tvářit, když se teď nemohou dovolat svým příbuzným, aby se jim pochlubili hrdinským výkonem, kterým zmařili pokusy zlotřilých milionářů.

V takové atmosféře si jeden až říká, jestli na tom všem opravdu něco není. Přece jen, tolik lidí se mýlit nemůže. Co když ty věže opravdu jsou škodlivé a můžou nás zabít? Je tedy naprosto důležité, abyste mě poslechli: Ano, 5G věže jsou smrtelně nebezpečné, a to následujícím způsobem. Nejdřív si za hezkého dne vyhlédnete věž, vyšplháte na ni a pevně se přitisknete na vysílač, tak, aby každý centimetr čtvereční vašeho těla byl přilepen na jeho povrchu. Tak setrváte několik hodin až dní a pak dostanete rakovinu kůže, protože na vás celou tu dobu svítilo slunce a vy jste se nenamazali opalovacím krémem.

Prosím, omezte své upalování na čarodějnice a heretiky.

Jakub Loukota
Jakub Loukota (Články)
(Stále ještě nevyhozený) student žurnalistiky na UP v Olomouci. Má rád kočky a britský humor.
  1. Petr Kaminsky | 9.5.2020 v 19:19 | Odpovědět

    Zharske utoky? Nejsou ty anteny z oceli?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*