Nejnovější

Soukup si splnil sen, stal se premiérem

Moderátor Jaromír Soukup není od včerejška jen špatným moderátorem, ale také hercem. Představil se v novém “sitcomu” Premiér, kde si po vzoru ukrajinského komika a nyní prezidenta Volodymyra Zelenského hraje na ústavního činitele. Jenže má to háček – Soukup není vtipný. A protože si Houpací Osel váží svých čtenářů, rozhodl se podívat na 20 minutové televizní peklo… abyste vy už nemuseli.

První den Pavla Diviše (Soukupovo alter ego) v pozici premiéra, o tom je první epizoda. Během ní dojde na Divišovo jmenování prezidentem Milošem Zemanem a setkání s lobbistkou, která chce legalizovat konopí. Soukup se v úvodní epizodě seznámí také se svou tajemnicí, která má prověrku na stupeň “tajné”, přičemž v reálitě by ji vzhledem k jejím schopnostem pravděpodobně zaměstnali na Strakovské akademii snad jen jako uklízečku. 

Kdyby náhodou divák nestíhal takovou dávku dějových linek a zápletek v tak krátké epizodě, nemusí se bát, na konci mu totiž všechno podstatné zrekapituluje sám premiér.

Pozor Soukup, vstup na vlastní nebezpečí

Existují díla, která jsou tak blbá, až jsou dobrá. Sitcom Premiér je jenom blbý. Svědčí o tom i výsledky na Československé filmové databázi. Za necelý den si totiž s dvou procentním hodnocením vysloužil pozici 2. nejhoršího seriálu.

Ale proč? Protože Soukupovi asi nikdo nevysvětlil, co to sitcom je. Přitom by stačilo navštívit třeba jen Wikipedii, která říká: “Děj se obvykle skládá z vtipných dialogů a točí se nejčastěji kolem malých denních problémů.” 

A v tom je ten problém. Nejen, že to, co je nejspíše tvůrci považované za humor, vidělo humor možná tak dalekohledem, v mlze a navíc z projíždějícího vlaku, ale také tématicky nebyla první epizoda nijak ukotvená. Premiér řešil jak legalizaci konopí, tak ekologickou aktivistka Grétu, poslance Miroslava Kalouska i kauzu H-Systém. 

Jediná dobrá věc na Premiérovi je to, že do něj nebyl dodán ten tak pro sitcomy typický smích publika. A i tak to vypadá, že se při natáčení někdo Soukupovi smál. Jak jinak si totiž vysvětlit roztřesenou kameru, která celou epizodu doprovázela, než tím, že se na to kameraman jednoduše už nemohl dívat?

Autor: Tereza Bandžuchová

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*