Nejnovější

Jaromír Soukup a jeho pravidelná dávka emocí

Zdroj: pixabay.com

GLOSA. Byl jednou jeden pán, co měl téměř všechno. Peníze, přítelkyni Barbie from 90’s Brožovou, a k tomu ještě dobrou práci. Ale stále mu něco chybělo. A tak se rozhodl být známým a úspěš… No, stačí známým.

Jaromír Soukup je člověk, který se toho nebojí. Nejen že se dobrovolně zdiskreditoval trapností svých moderátorských pokusů, ale zároveň vede rozhovory s Milošem Zemanem, ve kterých se od něj nechává pravidelně ponižovat. Člověk by se divil, proč někdo nechá moderovat pána, který nemá absolutně potuchy o tom, jak to dělat. Natož jak to dělat dobře. Háček je v tom, že ten pán je generálním ředitelem TV Barrandov, kde jeho diskuzní pořady běží. Kam se ale poděla jeho soudnost?

Neexistuje lepší start kariéry moderátora, než začít bez jakýchkoliv zkušeností dělat rozhovory přímo s prezidentem. Jasně, pro Soukupa obrovská příležitost, pro Zemana zase možnost, jak dělat nenápadně kampaň. A to s “novinářem”, který mu téměř v ničem nebude schopný odporovat a klást mu složité otázky – jednoduše proto, že to neumí. Když se o to totiž pokusí, dostane pěknou sodu: “Zmlkněte!”

A když pravidelné týdenní ponižování nestačí, přiložit do ohně je logické řešení. Pojďme dělat duely mezi politiky. Málo? Pozveme jich víc a uděláme pravidelný Duel speciál. Pořád málo? Okopírujeme show Jana Krause a hele! Instinkty Jaromíra Soukupa jsou na světě. Ale zpět k těm ostrým politickým duelům.

Jaromír Soukup loves Jaromír Soukup

Ve speciálním duelu nás Soukup uvítá v prosklené místnosti a kulisou mu jsou povětšinou skandující fanoušci SPD. Pořad nezačíná klasickým představováním hostů, nýbrž jakýmsi pokusem předvést orientaci v historii a aktuálním dění v desetiminutovém monologu. Naneštěstí pro Soukupa to spíš působí jako náhodný generátor slov spojený se záchvatem a nekontrolovatelným mácháním předních končetin. To vše doplněno nadskakováním a lapáním po dechu. V podstatě něco jako Kryštof. Oba mají v naší Čechii enormní úspěchy, pořad Duel s Jaromírem Soukupem má totiž rekordní sledovanost.

A ještě jedno

Objektivita nadevše

Na TV Barrandov se snáší obvinění z protěžování hnutí ANO. Nejen že v jednom z dílů Soukup dopředu řekl, že Babiš bude příštím premiérem a že ANO drtivě vyhraje volby, což by zřejmě neměl, ale poslanci za hnutí byli hosty Duelu od 7. května do 22. června v každém dílu. To je velice překvapující. Televize, která dělá kampaň pro Zemana (který očividně spolupracuje s Andrejem Babišem), aby zvýhodňovala ANO? Neuvěřitelné.

Anna Halamová
Anna Halamová (Články)
Studentka žurnalistiky na FF UP. Miluje bizár a zajímá se především o politiku.
  1. Olga Tkačuková | 24.1.2018 v 0:07 | Odpovědět

    Je mi z pana Soukupa nanic. Zničil televizi Barrandov, kterou jsem v minulosti dost sledovala. Je to sebestřetný manekýn, který na drtivou většinu pozvaných hostů prostě nemá. Je trapný a ve svých otázkách zcela naivní a neinformovaný.
    Také celý program jeho televize spočívá v trapnostech – 3x denně Soudkyně Barbara, 3x denně pan Musil, jehož orientace mě pobuřuje, když ve svých pořadech říká “my chlapi” a pak upadlý romantický film z červené knihovny.
    No zkrátka veliké zklamání….
    Olga

  2. Souhlas se článkem. Bohužel to vypadá, v současnosti má otěže v ruce lehce ovlivnitelný dav, který slyší na jednoduchá populistický řešení.

    Anno, jen pozor na chyby. Píše se ,protežovat’.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*