Nejnovější

Přehled týdne 16. – 22.9. 2019

Pondělí: Britský premiér Boris Johnson se nezúčastnil tiskové konference po setkání s lucemburským premiérem Xavierem Bettelem kvůli demonstrantům, kteří si na něj počíhali. Jaký to statečný ochránce Británie. – Stíhaný pražský soudce Ivan Elischer znovu skončil ve vazbě, protože se pokusil ovlivnit svědkyni. Jeden by řekl, že někdo, kdo strávil tolik času v právním systému, zkusí něco aspoň trochu nenápadného. – Z trutnovské zoo utekli dva klokani. Pokud jste tedy v okolí a nemáte co dělat, co takhle se s kamarády napít a zkusit si zaboxovat s klokanem? – Českým Budějovicím se už nechce platit za regionální letiště. Ono stejně, kdo by chtěl letět do Českých Budějovic, že? (JL)

Úterý: Senátoři chystají ústavní novelu o sebeobraně. Listina základních práv a svobod by měla být doplněna o právo bránit sebe nebo někoho i se zbraní. Tedy samozřejmě za předpokladu, že se bude jednat o přiměřenou obranu, jak jinak. – Trumpův úřad chce povolit těžbu ropy a zemního plynu v aljašské rezervaci. Koho zajímá nějaká nedotčená příroda a lední medvědi, ekonomika musí šlapat! – Aby toho nebylo málo Kim Čong-un pozval Trumpa na návštěvu do Pchjongjangu. Bohužel Trump odmítl. Chudák Kim, ten „velmi krásný“ třístránkový dopis přišel vniveč. – Americké ministerstvo spravedlnosti podalo žalobu na bývalého pracovníka tajných služeb Snowdena kvůli vypuštění utajovaných informací a porušení libu mlčenlivoti. Snowden kvůli tomu požádal několik zemí o azyl včetně Ruska. To musí být vážně zoufalý. (MoK)

Středa: Saudský ministr obrany tvrdí, že za útoky na místní ropné plošiny stojí Írán. Ten vinu odmítá, a naopak ukazuje prstem na USA se Saudskou Arábií. Povstalce z řad Húsíů, kteří se k útoku přihlásili, zatím nikdo vážně nebere. Ti jsou na to moc hloupí, že? – Několik předních českých fotografů se odmítá zúčastnit soutěže Czech Press Photo. Podle nich už prostě není zaměřená na žurnalistické fotografie. Holt nevyhrál někdo z okruhu obvyklých výherců, no. – Pokud by v Britských volbách vyhrála opozice, tak by podle šéfa labouristů Jeremyho Corbyna vláda nechala Brity znovu hlasovat o brexitu v referendu. Ono to fakt vypadá, že se jim do toho odchodu moc nechce. (VK)

Čtvrtek: Zeman se hlásí z TV Barrandov s další perlou. I kdyby státní zástupce nezrušil premiérovo trestní stíhání, prezident to udělá sám. Kolik lidí sledujících Babišův případ se teď musí cítit jako úplně zbytečné pasy… – Argentinci kvůli ekonomické krizi stagnují v nákupech kondomů, Indonésie by ráda sex mimo manželství zakázala úplně. Divná to doba. – Izraelský premiér Netanjahu po předčasných parlamentních volbách vyzývá své soupeře z uskupení Modrá a bílá, aby s ním utvořili širokou koalici. Aneb když se s námi na Blízkém východě nikdo nechce kamarádit, spřátelíme se sami se sebou. – Zhruba pět tisíc polských žen prodává svá novorozeňata na objednávku manželských párů, nebo dokonce na černém trhu. Cena je daná za kus nebo za kilo? (CZE)

Pátek: Čeští studenti se přidali ke světovým stávkám za ochranu klimatu. A pro ty, co mrmlají, že o prázdninách se jim nějak stávkovat nechtělo… najděte si definici slova stávka. – Předseda komunistů Vojtěch Filip představil novelu zákona, která by zavedla majetkové přiznání novinářů veřejnoprávních médií. Co jim rovnou nainstalovat kamery do koupelen? Ať jdeme rovnou k věci. – Němci plánují vydat na ochranu klimatu padeát miliard eur. Proč tolik utrácet, když můžou jen svorně mrmlat, že Greta plula neekologickou jachtou? – Prezident Francie Emanuel Macron prohlásil, že v otázce migrace je třeba přitvrdit. Odvážné tvrzení od země nejvyšším počtem bílých vlajek na osobu. (MrK)

Víkend: Poslanecká sněmovna řeší, jak moc bude danit tabákové výrobky. Tabákové firmy prosí, aby byla vláda mírná. A padnout na kolena už zkoušeli? – Dny NATO stále lákají spoustu návštěvníků. Hele, podle mě by ta vojna prošla, lidi evidentně milují vojenské věcičky. – EU plánuje další část plošného zákazu olova, týkat se to má i sportovní střelby nebo rybářských olůvek. Ale olověnou trubku jako vražednou zbraň v Cluedu nechají, že jo? – Jihoafrický soud potrestal dva Čechy, kteří odtamtud pašovali kaktusy. No jo, pašeráctví je ostrej byznys. A ne, za ten mizernej fór se nestydím! – Maďarká policie hlásí zvýšený pohyb migrantů na jižní hranici. Asi už je nebavilo u toho plotu jen tak posedávat. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*