Nejnovější

Přehled týdne 4. 2.-10. 2. 2019

Pondělí:  Víc než dvě třetiny mladých Rusů by rády vytáhly ze země. Podle Kremlu to ale prý zas tak moc není. Nas mnogo! – Australské město Townsville je pod vodou. Jejich povodeň je ovšem speciální, protože jim teď v domech plavou krokodýli a vodní hadi. Vítejte v Austrálii, kde se vás pokouší zabít i přírodní pohromy. – Venezuelský opoziční předseda a vzdoroprezident Juan Guaidó byl uznán českou vládou jako právoplatná hlava Venezuely. Současný prezident Maduro naproti tomu hrozí občanskou válkou. Není těžké najít důvody, proč si naše vláda vybrala Guaida. – Francouzský prezident Macron uvažuje o tom, že vypíše mezi svými občany referendum. O čem bude? Nikdo neví! Nejsou překvapení fajn? (JL)

Úterý: Europoslanci Petr Ježek a Pavel Telička zakládají hnutí Hlas, chtějí s ním kandidovat do Europarlamentu i na tuzemské scéně. Inu, nic proti tomu. Užijte si to procento, kulíšci. – Podle Pirátů jsou údaje o výnosu EET vymyšlené, byla prý použita vadná metodika tak, aby se potvrdila Babišova čísla. Procento sem, procento tam, pár miliard tuhle, no co, kromě vás to nikdo nepočítá! – Švédská policie zřejmě našla část ukradených korunovačních klenotů, byly odhozené v popelnici. Tolik to muselo dát práce a nakonec to nejde nikde střelit, to je k vzteku. – Ihned po vypovězení odzbrojovací smlouvy s USA začalo Rusko vyvíjet nové typy raket. Vojenská varianta žraní po konci diety. (MrK)

Středa: Prezident Miloš Zeman a jeho kancléř Vratislav Mynář podle právní analýzy expertů možná spáchali trestný čin ovlivňováním vysoce postavených soudců. Podle Zemana ale Mynář prezidentovy názory jen „doporučoval“. Jasně, tenhle vtip byl starej už po roce 68. – Venezuelská armáda zablokovala na hranicích s kolumbií cestu konvoji s humanitární pomocí. Podle Madura Venezuelané nejsou žádní žebráci a pomoc nepotřebují. Ale co, ropa prej taky chutná docela dobře. – Alternativa pro Německo (AfD) podala žalobu na civilní kontrarozvědku. Ta se rozhodla prověřovat tuto stranu kvůli jejím údajným extrémistickým tendencím, což má pro stranu prý stigmatizující charakter. To už se ale bohužel stává, když vás někdo vyšetřuje. – Ministr Toman na zemědělském výboru uvedl, že restaurace, které odebíraly v Praze hovězí z problematických polských jatek, jej následně vydávaly za argentinské. No co, přece to nevyhodíme?! (VK)

Čtvrtek: Ministr Toman chystá návrh zákona, který by vodu chránil ústavně, experti tvrdí, že stačí normální zákon. Proč ne rovnou jedenácté přikázání: Nevypiješ! – Andrej Babiš odmítl spekulace, že by existovala dohoda s KSČM ohledně výměny ministra dopravy Dana Ťoka. Komunisté prý o takových věcech nerozhodují. Ale ouško nastavit můžeme, no ne? – RRTV zahájila řízení s TV Barrandov Jaromíra Soukupa. Ta měla porušit pravidla vysílání vázaná na zpravodajství. Tak z toho bude šťavnatý díl Soudkyně Barbary! – Rusko hodlá bránit rozmístění raketových systémů v Pobaltí všemi možnými prostředky. Zase upřímně, komu by se líbilo mít imrvére před čumákem rakety? (MrK)

Pátek: Vláda zamítla návrh KSČM o prznění českého jazyka. Sláva, ještě aby nám tak zakázali Opráski sčeskí historje. – Návrhy na dětské obědy zdarma prošly změnou, nakonec budou jen pro sociálně slabší a počítá se jen s navýšením rozpočtu pro další rok. A tak je to se vším. – Server The Insider napsal, že agent Sergej Fedotov měl novičok použít už v roce 2015. Nechcete toho už nechat? Tahle kauza už jenom otravuje. – Angela Merkelová narozdíl od Donalda Trumpa varuje, že Islámský stát ještě nebyl zcela poražen. Jinými slovy: Až se zase semele nějaký útok, my to říkali. – Velká Británie nabírá lidi do krizového střediska pro polovojenský režim v případě tvrdého Brexitu. To zcela určitě naplní lidi optimismem. (MrK)

Víkend: Kancléř Mynář u Osvětiman kromě vleku už třináct let provozuje černou stavbu rybníka, odkud nelegálně čerpá vodu. Překvapí někoho, že ho to tankuje stejně jako bezpečnostní prověrka? – Ministr obrany Lubomír Metnar hodnotí, že Česko stáhne své síly z Afghánistánu až když to udělají i USA. Hezké vyjádření, můžeme působit jako silný partner i podržtaška zároveň. – Po mimořádných kontrolách silničáři našli dalších více než sto objektů, které budou muset projít kontrolou. Ťokněte někdo na ministerstvo, že už se málem bojíme vyjet. – Většina Britů si podle průzkumu přeje odložit brexit. Jasně, emigrovat ze dne na den není tak snadné. – Na severu Indie se šíří otravy metanolem z pančovaného alkoholu, obětí je už téměř sto. Likérka Drak expandovala? (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*