Nejnovější

Přehled týdne 12.–18. 2. 2018

Pondělí: Českým katolíkům se nezamlouvá možnost, že by mohl papež v dubnu prodloužit mandát arcibiskupovi a kardinálovi Dominiku Dukovi. Napsali tedy dopis papeži, že zde dochází k “hnědnutí” katolické církve. Kdo ví, co tím mysleli, ale on se z toho kardinál Duka beztak nepodělá. –  Taxikáři v Praze zase jednou protestovali proti Uberu. Dopadlo to tak, že jezdili dvě hodiny dokola, promarnili tak spoustu paliva a naštvali pár řidičů. Uber se určitě třese strachy. – Viceprezident USA Mike Pence nakousl možnost, že by USA spolu s Jižní Koreou mohly jednat s KLDR o řešení korejské otázky. Hele, určitě to je lepší jak atomovkou do ksichtu. – Chlapík z Valašského Meziříčí stačil za jediný den spáchat tři zločiny: podvod, loupežné přepadení a krádež. Go big or go home! – Rakouský vícekancléř Heinz-Christian Strache vyslovil myšlenku, že Kosovo je součástí Srbska. A už se na něj hrnou hlasy, ať kvůli tomu kouká hned rezignovat. Skvělá práce! (JL)

Úterý: ANO nepodpoří odvolání Tomia Okamury z pozice místopředsedy Sněmovny kvůli jeho výrokům o táboře v Letech. Tak to v ANO asi chodí: Koho tam šéf chce, šup a je tam. – Marek Benda (ODS) plánuje novelizovat protikuřácký zákon. Vrátit by se mohly jak kuřárny, tak rozhodnutí majitelů, jestli chtějí kuřáckou nebo nekuřáckou hospodu. Jako jo, nic proti, ale vysvětlete pak lidem, jaký smysl měly ty půlroční debaty ve Sněmovně. – Pokud se vám zdá, že vaše dítě nebo partner náhle přerušili komunikaci s vnějším světem, neberou telefony a náhle se omluvili z práce na dobu neurčitou, nemějte strach. To jen vyšlo Kingdom Come: Deliverance. – Nizozemský ministr zahraničí Halbe Zijlstra odstoupil poté, co se přiznal, že lhal o hovoření s Putinem o plánech na vytvoření Velkého Ruska. A proč to nezkusil svést na Kalouska? Nám to tu evidentně funguje. (MK)

Středa: Takovýto, když prohrajete soud o tom, že jste evidován ve složkách STB a tak prostě prohlásíte, že jste ten soud vyhrál a vyhrajete klidně znovu. Aneb Babiš nakládá. – Piráti chtějí možnost odvolat prezidenta v referendu. No proč ne, to budem zas ve světě výjimeční, když budem prezidenta volit co půl roku. – Takže západ prý používá k odhalení íránského jaderného programu ještěrky, které dokážou rozpoznat atomové vlny. Alespoň si to myslí tamní armádní poradce. Západ je sice vyspělý, ale že by až takhle? – Nejčastějšími šiřiteli spamů na internetu jsou senioři. Oni se nevinně jen tváří! Ďáblové za kompijutrem. – Lidé nejvíc věří Burešovi, hned za ním je Pitomio. Pogratulujme si. (AH)

Čtvrtek: Polsko zastaví těžení dřeva v Bělověžském pralese. Pokutu 2,5 milionu korun by podle ministra životního prostředí nezkouslo. Těžká technika zůstane ležet ladem, dřevorubecký zásah však nevyvrátil. Celá situace začala problémy s kůrovcem, který reguluje místní ekosystém. Příroda míní, homo sapiens mění. – My Bloody Valentine. Floridský extremista během šesti minut zastřelil 17 lidí na škole v Parklandu. FBI se přiznala, že dostala echo, ale varování podcenila. A já se cítím špatně, když pokazím něco v práci… – Tomasz Opalach vyhrál biologickou loterii. Polák trpí vzácnou nemoci, kvůli (díky) níž si jeho tělo samo vyrábí alkohol. Tomu říkám perpetuum immobile! – Hnutí STAN se rozhodlo jednat s ANO o vládě. Jednou z podmínek je samozřejmě to, že ve vládě nesmí být osoba s trestním stíháním na krku. Mají kliku, Babišovo stíhání je spíše tristní. (DL)

Pátek: Zemřel Miroslav Šlouf, bývalý poradce Miloše Zemana. Ten jako projev úcty za jeho rady a asistenci během politické kariéry slovy mluvčího “pošle na pohřeb smuteční kytičku”. Kamarád k pohledání. – Na pozici předsedy ČSSD oznámil kandidaturu také Jiří Sokol. Po této zprávě většina členů strany unisono vyřkla: Kdo? – V Liberci oznámili, že na 28. září vykopou památný strom, pod kterým má být ukrytá schránka s poselstvím. Vzhledem k národnímu smyslu pro humor očekáváme příručku “Dřevorubcem snadno a rychle”. – Rusko bude upravovat armádní vybavení, vojáci budou místo smartphonů fasovat tlačítkové telefony bez fotoaparátu. Doporučujeme Nokie 3310, v nouzových případech pošlouží jako záložní zbraň. – Dlouholetý premiér Izraele Benjamin Netanjahu možná bude donucen odstoupit, policie doporučila vznesení obvinění kvůli korupci a zneužívání moci. Stejně se to svalí na Palestince. – Trumpova vojenská strategie v Afghánistánu moc nezabírá, počet civilistů zabitých během bombardování stoupl na více než deset tisíc. Nepřekvapivé, velkopodnikatelé rádi velká čísla. (MK)

Víkend: Pro Čínu začíná nový rok. Psa. Ne, Miloši, nebudeme bouchat ohňostroje. Prase bude až příště. – V Moskvě přišli na způsob, jak liknavou odklízecí službu přimět, aby odklidila závěje (které by se jinak nechaly prostě roztát, známe Rusko.) Píšou do nich jméno nejznámějšího opozičního politika Navalného a služby promptně odklízejí. Projednou odložím novinářský cynismus a kochám se. – Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě si zřejmě vzpomněla, že na východě Ukrajiny pořád ještě panuje konflikt. Vytýkají až tisíc porušení Minských dohod za den a požadují “nový politický impuls”. No, snad ho nedodá Putin. – Na Floridě bylo další střílení ve škole (17 mrtvých). V Americe se rozjíždí další diskuze o zbraních. Padl návrh ozbrojit učitele. Inu, kdo chce kam, pomozme mu tam, co na to říct víc. – Potěšující zpráva: německého novináře Denize Yücela pustili po roce z tureckého vězení. Ke vstupu do EU to ale Erdoğanovi stejně nepomůže. To by nejdřív zřejmě musel pustit těch pět dalších Němců, které stále ještě vězní. (VMJ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*