Nejnovější

Přehled týdne 5.–11. 2. 2018

Pondělí: Lidovci zase začínají pokukovat po místech ve vládě. S ANO by byli ochotní utvořit koalici, ale jen kdyby neměli v čele trestně stíhaného Babiše. Ten se ale místa premiéra nevzdá, takže jsme zase tam, kde jsme byli. – Parlamentní šašek Miloslav Rozner zase jednou otevřel pusu a zase jednou je z toho spousta srandy. Spolu se svým guru Okamurou otevřeně zpochybnil koncentrační tábor v Letech. I vy kujóni. – V Moskvě sněží! To není zas tak divné, je to přece jen Moskva. Ale prý je tam hodně sněhu i na Rusko. Že by přicházela Bílá zima? – Alza.cz už nepřijímá jenom koruny a bitcoiny. Přihodila si do repertoáru další dvě kybernetické měny: litecoiny a dashe. Vzhledem k nedávné kolísavosti kyberměn z toho určitě bude mít berňák radost. (JL)

Úterý: Lidovci chtějí odvolat Tomia Okamuru z pozice místopředsedy sněmovny kvůli jeho výrokům o táboře v Letech. Okamura kontruje, že to je kampaň proti SPD. Kdyby si Andrej tu větičku býval patentoval, tak dneska ani Agrofert nepotřebuje. – Armádní nákupy mají zase problém, tentokrát zpoždění v zakázce na vyprošťovací vozy pro Pandury. Buďme rádi, že to Šlechtová nebrala jako důvod pro stisknutí rudého tlačítka. – Na volby přišlo Nejvyššímu správnímu soudu přes šedesát stížností. Kolik z nich asi tak spadá do kategorie “Moje oblíbená strana nevyhrála, kňů”? – Polský prezident Andrzej Duda podepíše nový zákon o holokaustu, podle kterého hrozí až tři roky za připisování nacistických zločinů polskému národu, ale pak ho nechá přezkoumat. Asi proto, aby věděl, jak do toho zapadá pogrom v Jedwabném. – Putin prošel kontrolní prověrkou a může oficiálně kandidovat na prezidenta. On snad někdo čekal opak? (MK)

Středa: Závislost na videohrách bude nově na seznamu duševních nemocí. Konečně středoškoláci nebudou muset v omluvenkách lhát. „Proč jsi nebyl včera ve škole?!“ „Ále, zas ta herní choroba.“ – Na olympiádu míří ze Severní Koreje Kimova sestra a jeho bývala přítelkyně. Počkat, bývalka a ještě je naživu? – V Německu vznikla koalice, Merkelová se dohodla s SPD. Jestli by si Tomio tu stranu neměl přejmenovat, takovéhle titulky škodí. – Na karnevalu v Německu strčili dvě čarodějnice dívku do kotle s vařící vodou. Aneb když se moc sžiješ s rolí. (AH)

Čtvrtek: Euroskeptici, pozor! Evropská unie nám chce zrušit střídání času, v současné době se diskutuje, zda dá vale létu, či zimě. Buď nám tedy ukradne prázdniny, nebo Vánoce! – Miloš Zeman dal premiéru v pseudodemisi Andreji Babišovi neomezený hlas na sestavení vlády. Nebude po něm chtít ani 101 poslaneckých podpisů. Pozval ho na večeři, ale prý mezi nimi nic není, jen mu nechce hned házet klacek pod nohy. – V Jižní Koreji se strhla bitka mezi jihokorejskou policií a skupinou lidí, která demonstrovala proti severokorejské propagandě. V rámci diplomacie se pěkně ohneme a počkáme si na Fat Mana. (DL)

Pátek: Taxikáři všech zemí, spojte se! Kolektivní vyhlídková jízda Prahou pokračuje. Tak nasedněte, nabízíme totiž nepřiměřeně vysoké ceny a ránu pěstí. – “Nesnáším loučení, jsem dál a v hlavě mě máš. Mně na tom záleží, to zlý a hloupý smaž,” zpívá neúspěšný zpěvák ze SuperStar a ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch řediteli ostravské fakultní nemocnice Svatopluku Němečkovi. – Argentinská vláda nabízí nálezci ponorky, která se pohřešuje od listopadu, sto milionů korun. “Hledáme velkou černou ponorku. V případě nálezu odměna jistá.” – Finsko a Estonsko má propojit nejdelší podmořský tunel světa. Dokončen by měl být v roce 2040. Jak je to vůbec s tím hyperloopem z Brna do Prahy? (JŽ)

Víkend: Jistá firma Agrofertu na Žatecku zřejmě nakonec patří někomu jinému. Jak to jen okomentovat? Ten slastný pocit, když váš monarcha tak maká pro dobro státu, že zapomíná obstarati statků svých. – Jedni analytici říkají, že výkyvy na finančních trzích znamenají návrat k normálu, jiní namítají, že přijde krize. Dnešního mileniála bolí hlava z představy, že si bude muset přestat kupovat avokádové tousty. – Sociální demokracie zažívá při volbě nového předsedy podobný rozkol jako TOP 09 před pár měsíci. Chovance ano. Chovance ne. Chovance ano, ale bez Zemanova vlivu. Zemana a Paroubka zpátky etc. Jedni opouští potápějící se loď, jiní se přimykají k silným vůdcům a doufají, že je to zachrání. Bolí se na to dívat. (VMJ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.