Nejnovější

Člen rapového tria Migos byl zastřelen. Takeoff zemřel ve 28 letech

Zdroj: CNN.com, americký raper Takeoff
Rapový svět zasáhla tragická zpráva. Nejmladší člen atlantské skupiny Migos Takeoff byl postřelen a na následky zranění zemřel. Fanoušci i rapeři na „Young legend“, jak byl raper přezdíván, vzpomínají. Pojďme si zavzpomínat také.

Kirshnik Khari Ball, veřejnosti známý spíše jako Takeoff, byl třetím a zároveň nejmladším členem tria Migos. To spolu s ním tvořili rapeři Offset a Quavo. Skupina si byla blízká nejen z pohledu hudebního, ale i rodinného. Takeoff byl totiž synovcem Quava a Offset pak Quavův bratranec.

Počátky celé skupiny se datují do roku 2008. V této době rapovali pod jménem Polo Club a vydali pár undergroundových mixtapů, které lze považovat spíše za méně úspěšné počiny. Teprve v roce 2011 už jako Migos (zkrácení slova Amigos) vydali debutový mixtape „Juug Session“.

Zlomový krok jejich kariéry nastal v roce 2013, kdy vydali track s názvem Versace. Zde se poprvé objevil pojem „Triple Flow“ nebo „Migos Flow“. Jedná se o specifikaci hudební tvorby tria, kdy v jednom tracku na jeden beat rapovali 3 rapeři s odlišnými texty. Podobně to bylo i u tracku „Bad“ and „Boujee“, který je považován za vůbec nejúspěšnější track skupiny.

Atlantské trio se tedy postupem času dostalo do povědomí rapového světa a začaly se objevovat první spolupráce například s Lil Uzi Vertem nebo Drakem. Mezi nejznámější projekty patří druhé studiové album „Culture“, které se dočkalo dalších dvou pokračování „Culture II“ a „Culture III“.

Členové skupiny Migos. Zleva Takeoff, Quavo, Offset. Zdroj: BBC.com

Sólová dráha a problémy s policií

Po dokončení alba „Culture II“ se Migos rozhodli vydat každý na svou vlastní sólovou dráhu. Takeoff v roce 2018 vydal svůj první a i poslední projekt s názvem „The Last Rocket“. Album nemělo takový úspěch jak se předpokládalo. Raper se setkal se smíšenými reakcemi, které na jednu stranu vyzdvihovaly jeho talent, ale také zmiňovaly, že jeho projev je nezajímavý a místy nudný.

S kritikou se raper setkal i v roce 2020 v případě obvinění ze sexuálního obtěžování a následného napadení ženy. K celému incidentu mělo dojít v uzavřené společnosti v Los Angeles. Důkazy nejsou prozatím dostačující, a tak je celé jednání v řešení. Nebyl to ale první prohřešek rapera. Ten byl již v minulosti obviněn z držení a prodeje marihuany spolu ostatními členy Migos.

Smrt, které nechtěl nikdo uvěřit

V pozdních večerních hodinách byla houstonská policie informována o střelbě na balkoně v casinu 810 Billiards and Bowling Alley. Na místě se měl dle hlášení nacházet postřelený muž. Po příjezdu policistů a záchranné služby muž ale již neprojevoval známky života.

Podle policistů se mělo jednat o soukromou akci v útrobách casina. Na základě výpovědi svědků zde zúčastnění hráli kostky. V průběhu hry mělo dojít k potyčce mezi účastníky, kdy jeden z aktéru vytáhl zbraň a začal nekontrolovaně střílet. Bohužel pro všechny fanoušky, jedna kulka zasáhla rapera Takeoffa do hlavy a ten na následky zranění na místě zemřel.

„Nesmyslné násilí a zbloudilá kulka nám všem vzala další drahocenný život. Prosím, respektujte jeho rodinu a přátele, protože jsme všichni zdrceni z této obrovské ztráty,“ vyjádřil se k celé situaci label „Quality Control“, pod kterým Takeoff spolu s Quavem momentálně nahrávali.

Zpráva o smrti mladého a dle slov většiny i nadějného rapera zasáhla nejen rapový svět. Upřímnou soustrast a uctění jeho památky na svých sociálních sítích vyjádřili například Khloe Kardashian, DJ Khalid, Gucci Mane a Cole Bennet.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*