Nejnovější

Přehled týdne 30.12 – 5.1.2020

Pondělí: Čínská turistka si na návštěvě Litvy vyšla na Horu křížů, odkud zahodila kříž podporující protestující v Hongkongu. Dobrá práce, soudružko. Tvůj společenský kredit stoupl o pět set bodů. – Nemožné se stalo skutečností. Šíleného střelce v Texasu zastavil dobrý chlapík s pistolí, který ho hned zastřelil. Akorát že tenhle chlapík je bývalý agent FBI. Stejně ho ale budou zastánci zbraní dávat za příklad toho, jak by oni sami dokázali snadno zastavit útočníka, kdyby chtěli. – Soud na Kypru neuvěřil Britce, že byla skupinově znásilněna, protože si to prý užívala. Vážně na světě není země, kde obvinění ze znásilnění berou vážně oběti i soud? Musí to být vždycky buď a nebo? – Vyhladovělý Čech zkusil vykrást německou banku. Byl prý v tak mizerné situaci, že i kdyby neuspěl, aspoň by měl kde bydlet a co jíst. Tak šťastný Nový rok, zloději z donucení. Ať ti to v budoucnu šlape líp. (JL)

Úterý: Ministerstvo obrany narychlo zrušilo zakázku na nákup armádních aut, které měly nahradit zastaralé vozy. Jasný, nových aut na nedokončené dálnice škoda. – Prezident Emanuel Macron vzkázal, že lidé klidně můžou protestovat, ale důchodová reforma bude. Nekecáme, makáme. Říkejte si, co chcete, ale Babiš asi v zahraničí inspiruje. – Severní Korea hodlá podle Kim Čong-una brzy předvést nové zbraně. Výborný, akorát v ideální dobu na test nové pyrotechniky. Aby to ale zase nezahučelo do moře. – V Anglii a Walesu mohou nově do registrovaného partnerství vstoupit i heterosexuální páry. Yay, rovnoprávnost! (MK)

Středa: Hurá, hurá a ještě jednou hurá. Země znovu oběhla kolem slunce. A nebyli bychom ty nejchytřejší opice planety, abychom to pořádně neoslavili. Teda, až na Jakartu. Tam se jim v záplavách, kromě lidí, utopily i petardy. – Dobře to hořelo i v německé zoo ve městě Krefeld. V novoročním požáru jim uhořela všechna zvířata v pavilonu opic. – U Nás si hasiči zase pochvalovali, že lidé zapalovali jenom popelnice a na nic většího si netroufli. Jo, a Babiš si představoval, jaké by to bylo být Harry Potter. Šťastný nový rok! (VK)

Čtvrtek: Prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová udělila státní vyznamenání Miladě Horákové. Teď by se asi hodilo zavtipkovat o tom, že náš prezident má blíže spíše k vyznamenání Ludmily Brožové – Polednové, místo toho si radši půjčíme glosu od Michaela Třeštíka:
Nejsem si jistej, jestli mě Čaputová nebalí. Nedělá prakticky nic jinýho, než věci, který se mi líběj. – Dopravní společnost Arriva má po expanzi problém s dochvilností spojů. A pak, že se zpožděním jezdí jen České dráhy. – Demokrat Julián Castro odstoupil z boje o Bílý dům. S jeho příjmením se ani nedivíme, mohlo by to být matoucí. (KN)

Protože jsme ve 21. století, atentátu na Sulejmáního předcházela meme battle na Twitteru. @realdonaldtrump, @soleimany_ir, Reddit

Pátek:  Deník The Times zařadil Mikuláše Mináře do žebříčku vycházejících hvězd. Ještě aby ne, mít několikrát do roka plné koncerty, to se jen tak nikomu nepovedlo. – Vojenské jednotky USA zabily na příkaz Trumpa íranského vůdce Solejmáního. Tomu teda říkám předvolební kampaň. – Ve Spojených státech zakázali prodej e-cigaret s příchutěmi, aby nebylo ohroženo zdraví mládeže. To je velmi pozoruhodné od státu, kde můžete koupit zbraň ve Walmartu. – Vědci zkoumali množství mikroplastů v atmosféře, množství je podle nich alarmující a nejhůř je na tom Londýn. To je pěkně špatný dárek pro Gretu k dnešním narozeninám. (KN)

Víkend: Andrej Babiš se v Lánech sešel s Milošem Zemanem na tradičním obědě. Miloš pochvaluje návrat druhé brady. Svérázný způsob, jak říct, že s tím vším chce seknout co nejrychleji. – Davidu Rathovi ve vězení státní zastupitelství nechalo zabavit zdravotní matraci. Přesně, ve vězení se v noci smí tulit jen k Řezníku Igorovi, protože ten i po vraždě manželky potřebuje lásku! – Benjamin Netenjahu během svého proslovu asi omylem označil Izrael za jadernou mocnost. Což je něco, co Izrael dlouho nepotvrdil ani nevyvracel. No jo, klasická dvě pravidla úspěchu. První: Nikdy neprozrazuj vše. – Po vlnách nevole v Íránu hrozí stabilní génius Trump úderem na více než padesát cílů v případě msty. Víra v boha je fajn, ale mít větší kvér je asi ještě lepší. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*