Nejnovější

Přehled týdne 19. 11. – 25. 11. 2018

Pondělí: Babiš po schůzce se Zemanem řekl, že pokud vláda padne, Zeman ho znovu podpoří jejím sestavením. A víte co? I když to jde od Babiše, zrovna tomuhle jsem ochoten věřit. – V Texasu spadl z nebe letoun P-51D Mustang z druhé světové války. Jedna otázka. Jakto, že tam nahoře vydržel tak zatraceně dlouho? – Polonahé aktivistky z hnutí Femen narušily vzpomínkovou akci na generála Franka v Madridu a dostaly od přítomných nakopáno. V Evropě začíná být čím dál nebezpečnější chodit ven nahoře bez. – Německo zarazilo vstup do země 18 Saúdským Arabům, kvůli vraždě novináře Chášukdžího. Všichni s tou vraždou prý mají co do činění. Je fajn, že se Němci starají o vraždu cizího novináře. – Podle místopředsedy ČSSD Martina Netolického si většina jeho spolustraníků myslí, že by měl Babiš odstoupit. Toť socanský názor pro dnešek. Zůstaňte s námi pro nejčerstvější informace o názorech ČSSD. (JL)

Úterý: V Salvadoru zabavili téměř šest a půl tuny kokainu na speciálně upravené lodi. To asi trochu vyžene cenu kokainu nahoru, což? – Ve Španělsku stále hledají vhodné místo k umístění ostatků diktátora Franka. Měli by možná vytvořit nový televizní pořad po českém vzoru Chcete mě? – Tak Amerika a.k.a. Donald Trump bude nadále pevně stát za Saudskou Arábii v případu vraždy novináře. Holt jakmile jsou v zájmu národní zájmy, pár těch vraždiček a nedodržování lidských práv najednou tak důležitý nejsou. – Švýcarský advokát tvrdí, že se Slonková a Kubík mohli dopustit trestného činu. Advokáti jsou jako bonboniéra, vždycky najdeš takového, který ti dá za pravdu. – Na kauze Babišova syna pracuje speciální tým. Takže asi můžeme být v klidu, historicky tyhle speciální týmy byly vždycky hrozně užitečný, že jo… – Rodina ve Zlíně spáchala hromadnou sebevraždu aby se dostala do ráje. Důležité bude číst mezi řádky, ten Zlín s tim určitě bude mít něco společného.  (BAG)

Středa: Vojěch Filip Zemanovi řekl, že Babišovi podrží…vládu. – Globální pakt OSN o migraci v Austrálii nechceme. – Maďarský premiér Viktor Orbán zahájil další národní konzultaci, tentokrát na téma podpora rodiny. Chcete doma migranta, nebo vlastní dítě? To je oč tu běží. – Jedna rada: Pokud pojedete šířit křesťanství mezi izolovaný kmen a první váš kontakt bude vypadat tak, že jejich šíp se shodou náhod nezabodne do vás, ale do vaší bible, pravděpodobně vám někdo nahoře dává poslední šanci se otočit na patě a utéct pryč. Ne znamení, ať pokračujete dál. – ČSSD prý nepodpoří nedůvěru vládě, ale podpořila by rozpuštění Sněmovny a nové volby. SPOILER: Už všichni víme, že se žádné překvapení nekonalo a ČSSD se stále neodrazila ode dna. – Vyhození kytic 17. listopadu byl přestupek, rozhodla policie. Tak hlavně to byla debilovina, rozhodl jsem já. (JŽ)

Čtvrtek: BIS v kauze pobytu Babišova syna na Krymu uvedla, že manželé Protopopovi nemají vazby na Rusko. Think-tank Evropské hodnoty je smutný. – Curyšská univerzita odřekla Babišovi projev o emigraci, prý poté, co dostala otevřený dopis některých emigrantů. Oficiální prohlášení vlády ale udává jako důvod pracovní povinnosti. Ehm, kampáň? – Kvůli skrytému natáčení podal advokát Babišovy exmanželky trestní oznámení na reportéry Jiřího Kubíka a Sabinu Slonkovou. Protože veřejný zájem je asi marketingová iluze nebo tak něco. – Čína podle nových zjištění staví minimálně o jednu jadernou ponorku víc, než se původně myslelo. Hračky už asi netáhnou. – Bílý dům upravil pravomoce vojáků na hranicích s Mexikem, už nemají mít zbraně, ale jen obušky. Odkdy jim dělá poradce Ondráček? – Hodnoty oxidu uhličitého v atmosféře loni stouply na rekordní úroveň. My raději počkáme, co na to Václav Klaus. (MK)

Pátek: Vláda Andreje Babiše přestála hlasování o nedůvěře. Předčasné Vánoce a politická entropie se nekonají. – Psychiatrička Dita Protopopová, která dělala posudek Andreji Babišovi mladšímu, v rozhovoru uvedla, že Babiš junior vypovídat klidně může, protože stav schizofrenika se může měnit poměrně rychle. Dělat teď u policie musí být fakt za trest. – Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek kritizoval dosavadní působení Babišovy vlády z programového hlediska, Andrejovu rétoriku přirovnal k té od Milouše Jakeše. Babiš na to reagoval slovy, že Piráti museli být pod vlivem drog. Je tu co dodat? – Třináctiletou Američanku, která se v zemi stala úznávanou za své eseje za regulace zbraní, zabila zbloudilá kulka. Osud je cynická bestie. – Donald Trump pokračuje ve své snaze zabránit transgenderovým osobám ve vojenské službě. Nechápu proč, anglické oslovení hodností je genderově neutrální, tak kde jsou komplikace? (MK)

Víkend: Jan Hamáček obhajoval rozhodnutí ČSSD neúčastnit se hlasování o nedůvěře vládě, v případě vyslovení nedůvěry by nastal chaos. Babiš pro jeho rozhodnutí odejít ze sálu prý má pochopení. Jistě, pochvalný piškotek se před kamerami nejí. – Podle britských médií vidí někteří kritici dětský seriál Máša a medvěd jako propagandu Kremlu. Ještě že Mickey Mouse není propaganda Bílého domu, co bychom potom dělali. – Íránský premiér Hasan Rúhání označil Izrael za “rakovinný nádor” vytvořený Západem. Ne, tam prostě klid nikdy nebude. – V Budapešti tisíce lidí demonstrovalo na podporu Sorosovy univerzity. Sem vložte obligátní vtip o sponzorování Sorosem. – Francie pokračuje v demonstracích proti plánovanému zvýšení daně z pohonných hmot. Hoří barikády, létá slzný plyn a střílí vodní děla. Návrat k tradicím se zatím nekoná, gilotiny leží ladem. – Itálie zachránila přes dvě stovky migrantů z potápějící se lodi, obratem pak obvinila Maltu z nečinnosti. Sociopolitcká verze skupinových projektů ve škole. – V Alabamě muž během výprodejů na Black Friday střílel, zranil tím dvě osoby. ‘murica! (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*