Nejnovější

Přehled týdne 8.-14. 4. 2019

Pondělí: Zhruba třicet mladíků v Praze si domlouvalo rvačky, svoje bitky natáčeli a pak šli společně na pivo. Když byly postaveny duely mimo zákon, musíme si poradit jinak. – Maďarští fanoušci fotbalového klubu Dunajská Streda šikovně obcházejí slovenský zákon, který zakazuje zpívat jinou než slovenskou hymnu na území státu tím, že maďarskou hymnu budou jen recitovat. Příště ji budou rapovat. – Obětí druhé vládní čistky je rekordman Dan Ťok, který vydržel ve funkci ministra dopravy přes čtyři roky. Jeho sliby o billboradech a blesková výstavba D1 nám všem budou velmi chybět. – Americký zdravotnický systém Obamacare, který je současnému prezidentu Trumpovi už dlouhodobě trnem v oku, se svého zrušení může dočkat až po volbách 2020. Správně, ten systém, který Trump tak vehementně sliboval zrušit, ho možná i přežije. (JL)

Úterý: Erdogan žádá opakování voleb v Istanbulu. Tak třeba to napodruhé vyjde. A pokud se to nepovede, tak to zkusit potřetí. Kdo mu na to řekne ne? – Turecko se nechce navzdory americkým výhrůžkám vzdát ruských raket. Kdo by se taky mohl vzdát krásných raket od Putina? – Extajemník SPD Staník dostal za své výroky roční podmínku. Údajně říkal, že by se homosexuálové měli střílet a Romové a Židé posílat do plynu. Některé věci by si člověk měl nechat pro sebe. – Zeman si řekl o 3 miliony korun víc na cestu do Číny než loni. S takovou Zeman prošustruje na ty cesty více, než sem Čína zainvestuje. (MoK)

Středa: Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková (ANO) končí ve funkci. Holt ministrem asi nemůže být každý. Ale stand-up komedie by jí šla. – Václav Klaus mladší hodlá představit svou novou politickou stranu, ve které by měl působit i exprezident Václav Klaus. Globální oteplování, třes se, Klausové ti to jdou spočítat! – Britský potravinový řetězec Waitrose byl nařčen z rasismu po tom, co začal nabízet trio čokoládových káčátek a zrovna to z tmavé čokolády pojmenoval „ugly“, tedy „ošklivý“. Řetězec byl nucen výrobek stáhnout z prodeje. Zatracení imperialisté! (VK)

Čtvrtek: Pozor, pozor! Na vědomost se dává chvála Babiše. Veřejně vystoupil proti čínským návštěvám, které nepřinášejí valný ekonomický výsledek. Ale nezvykejme si, jeden Babišův světlý moment za rok a půl od voleb, to je pořádně málo. – Mor prasat v Číně způsobí růst ceny šunky. Co blázníte? My jsme zvyklí na ledaccos, vezte to sem! – Podle Trumpa EU proti Británii vystupuje příliš tvrdě. Tak hele, referendum bez dohody si vymysleli sami a sedmadvacítka jim dala na rozmyšlení dalšího půl roku. Co víc chceš? – Dost možná nám znovu napadne sníh. No a zatímco Dan Ťok už v klidu popíjí kafe, nastávající ministr dopravy Kremlík si nejspíš začíná nervózně okusovat nehty. (CZE)

Zdroj: G.cz

Pátek: Ministři Ťok a Nováková zakončí své působení cestou s delegací Miloše Zemana do Číny. Doporučujeme přepočítat zpáteční letenky. – Režisér Filip Renč omylem ve filmu Krutá nevěra použil jméno existující firmy, ČT bude muset platit milionové odškodné. Mi neříkejte, že to není inside job. – Útok na pobočku německé AfD z ledna byl podle všeho proveden pumou zakoupenou v ČR. Krást už nám v zahraničí zakázali, tak musíme byznys rozjet jinak. – Estonsko a Polsko zakázalo do svých vod vplout ruské školní plachetnici Sedov, protože se na ní plaví kadeti ze školy z anektovaného Krymu. Kecy, prostě mají vítr ze starých dobrých námořních děl a pirátů! Arr! (MrK)

Víkend: Roztržky v pražské koalici kvůli dozorčí radě Pražské plynárenské pokračují. Piráti měli podle zjištění Práva místo snížení počtu členů chtít dosadit na místo svého člověka. „Nejsem jako jiné holky ”, politická edice. – Novým předsedou STAN se stal Vít Rakušan. Jako gratulaci po zvolení dostal stan. Je hezké, že zastávají konzervativní hodnoty, ale třicet let staré vtipy by mezi ně řadit nemuseli. – V USA se rozjel parádní shitstorm na demokratickou kongresmanku Ilhan Omarovou potom, co útoky 11. září popsala slovy „nějací lidé něco provedli”. Mám pocit, že takhle vágní formulace by urazila i samotné teroristy. – Ve Francii stále pokračují protesty žlutých vest. A teď vážně: Ví o tom ten Macron vůbec? (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*