Nejnovější

Přehled týdne 23.-29.9. 2019

Pondělí: Švédská aktivistka Greta Thunbergová na klimatickém summitu OSN prohlásila, že jí politici svým nezodpovědným chováním vzali budoucnost a sny. A to ještě neviděla ty zástupy idiotů, co proti ní stojí. To vedle budoucnosti a snů ztratí i nervy. – Policie v Českých Budějovicích hledala ukradenou propocenou osušku, kterou někdo ukradl majitelce před supermarketem. To až budete mít někdy pocit, že vaše práce nemá smysl. – Podle britského premiéra Borise Johnsona je za útoky na saúdská ropná pole zodpovědný Írán. Svět byl nejspíš v klidu moc dlouho a po dvou dlouhých týdnech je zase čas na válku. – U silnice poblíž Ostravy nalezli mrtvého cyklistu, jeho kolo však v nedohlednu. Jak si mohou být vyšetřovatelé jisti, že to byl opravdu cyklista, zůstává nezodpovězeno. (JL)

Úterý: Školské odbory se nedohodly s ministrem Plagou na růstu platů učitelů. Pocit z dobře odvedené práce evidentně musí stačit. – Lékař Miloše Zemana po několikahodinové prohlídce prohlásil, že prezident je zdravý. Tak počkat, zdravý jako kdo? – Donald Trump na půdě OSN prohlásil, že svět nepatří globalistům, ale vlastencům. Si povíme, až svět přestane kupovat americké zbraně, Donny. – Několik senátorů z Ruska se nemohlo dostat na zmíněné zasedání OSN, nedostali americká víza. Smutné, když ruští politici skončí na stejné úrovni jako ruské zboží po sankcích. (MrK)

Středa: Miloš Zeman prohlásil, že reakce Číny na politiku primátora Zdeňka Hřiba je přehnaná. Ale nebojte se, oni Mílovi brzo pošlou další instrukce. – Experti na kybernetiku označili za největší bezpečnostní hrozbu pro ČR Rusko a Čínu. No tak, nechte toho Miloše na pokoji, takhle mu furt urážet kamarády. – Aktivistka Greta Thunbergová má obdržet alternativní Nobelovu cenu za své snažení. Tady už chybí jen tričko „You are special”, fakt. – Boris Johnson má na obzoru skandál. Ještě jako starosta Londýna měl přihrávat dotace své známé. Není problém, Borisi. Zavolej k nám do parlamentu, tam na máme na dotace specialisty. (MrK)

Čtvrtek: Poslanci podle očekávání neschválili ústavní žalobu na prezidenta. Láska v parlamentu zkrátka (ne)zvítězil(a). – Někdejší slovenský premiér Ján Čarnogurský by se nebránil přesunu sochy maršála Koněva na Slovensko. Výborně. Vykydat vlastní hnůj na sousedovu zahradu, to je osvědčená strategie. Není na co čekat. Maršále, pochodem vchod! – Už od roku 2015 se vláda marně snaží získat neprůstřelné helmy pro naši armádu. Nevyjde to ani napočtvrté. Problém má ale řešení. Vojáci v misích si vypůjčí přilby původně určené výsadkářům. A ti si zase vypůjčí helmy od… ehm, tady udělali soudruzi chybu. – Saúdskoarabský princ uznal, že dohlížel na vraždu novináře Chášukdžího. Sice tím světu nesdělil žádnou novou informaci, ale aspoň jí dodal punc oficiálnosti. (CZE)

Pátek: Poslanecká sněmovna schválila omezení politických trafik, proti novele zákona byla jen ODS. Co zkusit rekvalifikaci, když „znám chlápka co zná chlápka” už není možný kariérní postup? – Jiří Zimola zvažuje založení strany, která by do voleb šla proti ČSSD. Je hezké mít realistické cíle, ale porazit kulhavého býka v basketbalu taky není kdovíjak ambiciózní. – V Německu byl zaznamenán případ západonilské horečky, za viníka se označuje změna klimatu. Ale kdepak, na náš chtré Čechy si nepřijdete, za to určitě můžou imigranti! – Počet nemocných po kouření e-cigaret v USA stoupá, počet mrtvých je už třináct. Člověku už těch potěšení fakt moc nezbývá. (MrK)

Víkend: Václav Klaus mladší byl oficiálně zvolen předsedou hnutí Trikolóra a hned ve svém úvodním projevu zkritizoval, co se dalo. Friendship is Magic, Vašku. – Miloš Zeman oslavil narozeniny, Škodovka mu darovala dvě auta. Hezká kamufláž, jak mu obstarat baterie na dobíjení. – Boeingy řeší další problémy, konkrétně únavové lomy u křídel. Když už nic jiného, ekologičnost letu letadlem je teď to poslední, co bude veřejnost řešit. – Útočník v Torontu vjel autem do davu lidí, protože si nemohl najít holku. No, teď už si snad nějakou najde, pokud ji seškrábe z podvozku. – Hongkongská policie přešla na další úroveň, protestující začala rozhánět ještě před startem demonstrace. Mazané. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 29.9.2019 v 19:01 | Odpovědět

    Cyklista – asi podle obleceni/obuti, ne?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*